MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

N-ka a 2 telewizory

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

roksana82

Post #1 Ocena: 0

2010-07-19 18:23:31 (15 lat temu)

roksana82

Kobieta

Z nami od: 15-09-2008

witam, nie wiem czy w dobrym dziale zamiescilam ten post, jesli nie to z gory przepraszam.

okresle ogolnie na czym polega moj problem-otoz w domu sa 2 telewizory (nasz i brata).i chcemy pod obydwa podlaczyc jedna tv cyfrowa-mianowicie n-ke. kupilam system bezprzewodowy AV (wirelles audio video link), mezus wszystko popodlaczal...i lipa... jest dzwiek a nie ma obrazu. na moment wskakuje obraz po zresetowaniu dekodera.a pod koniec instalacji znika.
moze sa jakies dodatkowe ustanienia w n-ce? moze wiecie co zrobic?

z gory dziekuej za pomoc, pozdraiwam:-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-07-19 20:44:22 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

jakim złączem to podłączasz?
bo pewnie obraz po wyskiej rozdzielczosci nie poleci.

mam pomysł, podepnijcie 2 TV jednoczesnie do tunera, jednym po HDMI drugi na zwykłą

alboooo
idzie sygnał HDMI a brata TV tego nie odbiera, co wskazywało by start jest ok a wejscie obrazu już nie ma

Moze być tak że w pewnym momencie dekoder wybiera na które wyjście ma iść obraz i tylko tym jednym podaje sygnał.
jak podepniecie kablami dwa TV jednocześnie to będzie można się przekonać czy to w ogóle poleci

Niestety to są terminale wiec bardzo wyspecjalizowane i ograniczone w możliwościach

Aha wiesz ze na obydwu Tv będzie trzeba oglądać to samo???
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

roksana82

Post #3 Ocena: 0

2010-07-19 21:15:10 (15 lat temu)

roksana82

Kobieta

Z nami od: 15-09-2008

podlaczam euro ale jak sie odlaczy hdmi i zostawi tylko euro to tez nie idzie. n-ka ma z tylu i euro i hdmi.
glos przez euro idzie ale nie ma obrazu.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2010-07-19 21:26:04 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

TVOJATV

Post #5 Ocena: 0

2010-09-24 11:50:28 (15 lat temu)

TVOJATV

Mężczyzna

Z nami od: 21-04-2010

A czy kotś pomyślał o opcji multiroom dla Nki?? Przeciez mozna podpiąc do jednego telewizora dekoder Nki, a do drugiego podpiać TNK HD połączyć to skretką (kat-5) oba dekodery musza byc połaczone do LNB, czyli konwertera.
Polska telewizja w UK; Cyfrowy Polsat, Cyfra+, Telewizja N.

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

clockwork_orang

Post #6 Ocena: 0

2010-09-24 12:15:08 (15 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2010-09-24 11:52:59, TVOJATV napisał(a):
No i do końca nie rozumiem dlaczego nikt nie kupuje cyfry, tam wystarczy zamontowac cardsplitter i mozna oglądac różne kanały nawet na 8 dekoderach przy jednym abonamencie :D przewodowo, albo bezprzewodowo :) nowościa jest CLONE +

bo, moze to jest nielegalne i wbrew umowie, ktora sie podpisuje z n-ka czy cyfra+? 8-)

ps. poza tym, niezla reklama, nie?

Do góry stronyOffline

midian25

Post #7 Ocena: 0

2010-09-24 13:07:18 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Ja niedługo na samą wzmiankę o nce będę pewnie białej gorączki dostawać.
Mam nkę od 2 miesięcy,3 tygodnie temu wysyłałam dekoder do wymiany bo szlag go trafił niewiadomo czemu-turborecorder,w tamtym tygodniu a dokładnie w piątek dostałam z Polski paczkę z nowym recorderem,podziałał całe 5 dni,przedwczoraj odmówił współpracy,a mianowicie zaświecił się czerwony trójkąt na przednim panelu a na ekranie telewizora widnieje komunikat-dekoder zablokowany,włóż kartę do czytnika.
Karta cały czas była w czytniku,nikt wcześniej jej nie wyjmował,bo i po co...
Dzwoniłam do biura obsługi i polecili mi wyjąć kartę,wyczyścić,włożyć spowrotem i powinno działać,tyle,że nie działa.Pan konsultant jeszcze stwierdził że czytnik kart psuje się niezwykle rzadko i że on radzi wizytę w serwisie.
Więc w poniedziałek znowu kurier,tyle,że tym razem już nie chcę żadnego turbobadziewia tylko normalny zwykły najzwyklejszy dekoder,bo za dużo mnie to nerwów kosztuje.
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

nakajima

Post #8 Ocena: 0

2010-09-24 13:30:55 (15 lat temu)

nakajima

Mężczyzna

Z nami od: 01-12-2008

Cytat:

2010-07-19 21:15:10, roksana82 napisał(a):
podlaczam euro ale jak sie odlaczy hdmi i zostawi tylko euro to tez nie idzie. n-ka ma z tylu i euro i hdmi.
glos przez euro idzie ale nie ma obrazu.

Z przodu tunera po prawej steronie jest taki przycisk RES , jak sie go nacisnie to mozna wybrac rodzaj wyjscia HDMI 1080 (HDMI) albo 579 (chyba)(EURO). Niestety nie ma takiej opcji zeby wybrac oby dwa na raz.

[ Ostatnio edytowany przez: nakajima 24-09-2010 13:31 ]

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,