Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:
Przeglądaj forum |
Działem "Polskie Media" opiekują się: Redakcja |
|
Strona główna » Polskie Media » Dziennik - teraz dopiero sie zacznie |
| Autor | Strona: 3 z 8 |
|---|---|
| Calka | Post #1 2005-10-11 15:34 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-09-2005 |
Re: "A pomysl, zeby dziennik sie rozliczal: dla mnie bomba. Tylko ze nie chce mi sie wierzyc, ze oni upublicznia to, ile przejedli kasy"
Wiesz, zgodnie z obowiazujacymi przepisami w tym kraju, jezeli media wystapia o takie dane to tak dziennik jak i PFK beda musialy podac liczby i to raczej prawdziwe, nie sadzisz? |
| jamRod | Post #2 2005-10-11 15:52 (3 lata temu) |
Z nami od: 10-10-2005 |
A wiesz, ze nie ma czego nawet opubliczniac? Wystarczy podliczyc wysokosc miesiecznych/rocznych dotacji, dodac jakies 100 tysiecy funtow i wszystko wiadomo
Sara Int nie powinna dokladac pensa do Cooltury, tak jak kazde czasopismo. Co wiecej, powinno czerac z publikacji niemale zyski, i chyba tak jest - spojrz na proporcje tekstow autorskich do ilosci reklam w kazdym z darmowych czasowpism. I tak wlasnie powinno byc - ale te pisma maja normalnie funkcjonujace dzialy wspomagajace - ogloszen, marketingu i prenumeraty. [ Wiadomość edytowana przez : jamRod on 11-10-2005 15:53 ] |
| JozefBronko | Post #3 2005-10-11 15:57 (3 lata temu) |
Z nami od: 15-07-2005 |
Do śpiwoka,
o co chodzi to my wiemy Panie śpiwok. Walczy pan o to by nie stracić swojego stołka w Dzienniku Polskim. W przeciwnym razie skończy się pańska kariera pseudodziennikarza. A po ostatnich paszkwilach na Coolturę (kłamliwy tekst majacy ośmieszyć intencję pomocy po zamachach w Londynie) już nie będzie miał pan powrotu do żadnej gazety w Londynie. Fikaj pan dalej koziołki w swoim zespole tanecznym - bo jak dziennik padnie to tylko to panu zostanie. |
| spiwok | Post #4 2005-10-11 16:04 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-10-2005 Skąd: Londyn |
Boze Calka, ile ty masz lat dziecino? Po pierwsze herbata pisze sie tak, jak ja napisalem, po drugie kasa na herbate i kawe to pikus jak cos robisz pijac ja i nie o takie pieniadze chodzi ani o to aby nie pic herbaty. Intensywnosc pracy nie ma nic wspolnego z jej wydajnoscia ( wbrew pozorom) Mozesz sie caly dzien krecic jak gowno w przerebli i nie zrobic nic oprocz dobrego wrazenia, albo zrobic robote w 2 godziny, osobiscie na pisanie swoich tesktow przeznaczam czas kiedy jestm w domu. Dziennikarstwo to nie jest fabryka kapeluszy od = do. Zbierasz material, robisz go, wtedy kiedy jest a nie wtedy kiedy ci sie chce. Dziennikarz ktory siedzi tylko za biurkiem to jest urzednik a nie dziennikarz. wiekszosc naszych tekstow powstaje w czasiwe kiedy wy kochani spicie juz snem smacznym. Inne obowiazki wykonujemy w ramach tej samej milosci do dziennika. jezeli tego nie rozumiesz to sorry.
Poza tym praca ta jest dobrowolna. Wolny wybor ktorego kazdy z nas dokonal. Na szczescie byla taka mozliwosc. A kasa? Juz ja mialem i wcale nie bylem szczesliwszy. Szczescie to stan ducha a nie konta!!! Salute Gorol z gor ale nie z kapuscianych.Mieszaniec Polsko- Slowacki z domieszka Madziara i Niemca. Muzykant, ryzykant, wolny strzelec. Byly Legionista 13 DBLE ( sergeant chef) w stanie spoczynku. Na poscieli nie umre, wpatrujac sie w sufit szpitalnej sali. Bo
|
| spiwok | Post #5 2005-10-11 16:17 (3 lata temu) |
Cytat: 11-10-2005, Anonim wrote: Pytanie do Spiwoka. Ja mloda - Tak ale jak mam czytac dziennik w ktorym jakos nie bardzo moge znalesc to co daja DARMOWE gazety. Napisz za co i dla czego mam placic? Za nadzieje ze kiedys moze sie cos zmieni. Przepadlo tyle (szkoda ze nie wiem ile) kasy i nic sie nie zmienilo, a przynajmnie nie na tyle zeby placic za to wydawnictwo. Nie bronie darmowych gazet ale mysle ze mam racje. Nie wiem ile Sara Int doklada do Cooltura ale 80 stron kolorowej DARMOWEJ gazety to jest cos. Powiesz: dziennik to nie tygodnik, i macie szczescie bo jak by cooltura, czy polish express byly dziennikiem to juz dawno Dziennik Polski by przepadl. Moja droga, jezeli nie masz porownania z tamtym dziennikiem to nie mozesz powiedziec ze sie nie zmienil. To raz. Drugie to rewolucje nie sa dobre, a gazeta to delikatna materia i nie da sie jej zmienic w jeden dzien ani nawet rok. darmowe gazety? coz nie kazdy zadrukowany papier mozna nazwac gazeta. jezeli jedynym kryterium ma byc jej darmowosc to dziennik nie wchodzi w to. Murzynskie zaproszenia na slub tez sa kolorowe i za darmo. gdzie mozesz dostac dziennik? prosze nr issn 1359-2718 podaj go swojemu najblizszemu hindusowi handlujacemu gazetami i bedziesz go miala. jak pogonimy kota temu panu co nasza gazete rozwozi w wolnych chwilach od rozwozenia innych gazet ( za kase dziennika) to bedzie on wszedzie dostepny. Poza tym jeszcze raz zachecam przyjdz na zebranie do POSK-u tam bedzie sie mozna wszystkiego dowiedziec a takze dostac dziennik polski za darmo!!! Gorol z gor ale nie z kapuscianych.Mieszaniec Polsko- Slowacki z domieszka Madziara i Niemca. Muzykant, ryzykant, wolny strzelec. Byly Legionista 13 DBLE ( sergeant chef) w stanie spoczynku. Na poscieli nie umre, wpatrujac sie w sufit szpitalnej sali. Bo
|
| Bounty | Post #6 2005-10-11 16:21 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-10-2005 |
Śpiwok, (a może pijok) przestań pleść bzdury że jesteś dziennikarzem. Osioł też kiedyś mówił że jest rumakiem.
To że pisujesz do Dziennika to tylko źle świadczy o samym Dzienniku. Kim ty koleś jesteś? Pastuchem z gór a nie dziennikarzem. Masz jakiś dyplom jako dziennikarz? Nie - więc się nie popisuj. Nigdy nie byłeś i nie będziesz dziennikarzem. I jedynie przez włażenie w dup*e dyrekcji masz tą fuchę w dzienniku. |
| spiwok | Post #7 2005-10-11 16:24 (3 lata temu) |
Cytat: 11-10-2005, Anonim wrote: Do śpiwoka, o co chodzi to my wiemy Panie śpiwok. Walczy pan o to by nie stracić swojego stołka w Dzienniku Polskim. W przeciwnym razie skończy się pańska kariera pseudodziennikarza. A po ostatnich paszkwilach na Coolturę (kłamliwy tekst majacy ośmieszyć intencję pomocy po zamachach w Londynie) już nie będzie miał pan powrotu do żadnej gazety w Londynie. Fikaj pan dalej koziołki w swoim zespole tanecznym - bo jak dziennik padnie to tylko to panu zostanie. Stolek w dzienniku dobre sobie. czy ty myslisz idioto ze ja z tego zyje? Ze nie mam lepszych pomyslow na zycie. na szczescie umiem jeszcze pare innych rzeczy( w przeciwienstwie do ciebie) i nie obawiam sie o prace w dzienniku a o sam dziennik. Inne gazety mnie nie interesuja po prostu. A fikanie kozilokow to calkiem dobry sposob na zachowanie zdrowia zarowno fizycznego jak psychicznego. POLECAM !!! Gorol z gor ale nie z kapuscianych.Mieszaniec Polsko- Slowacki z domieszka Madziara i Niemca. Muzykant, ryzykant, wolny strzelec. Byly Legionista 13 DBLE ( sergeant chef) w stanie spoczynku. Na poscieli nie umre, wpatrujac sie w sufit szpitalnej sali. Bo
|
| spiwok | Post #8 2005-10-11 16:28 (3 lata temu) |
Cytat: 11-10-2005, Anonim wrote: Pytanie do Spiwoka. Ja mloda - Tak ale jak mam czytac dziennik w ktorym jakos nie bardzo moge znalesc to co daja DARMOWE gazety. Napisz za co i dla czego mam placic? Za nadzieje ze kiedys moze sie cos zmieni. Przepadlo tyle (szkoda ze nie wiem ile) kasy i nic sie nie zmienilo, a przynajmnie nie na tyle zeby placic za to wydawnictwo. Nie bronie darmowych gazet ale mysle ze mam racje. Nie wiem ile Sara Int doklada do Cooltura ale 80 stron kolorowej DARMOWEJ gazety to jest cos. Powiesz: dziennik to nie tygodnik, i macie szczescie bo jak by cooltura, czy polish express byly dziennikiem to juz dawno Dziennik Polski by przepadl. Prosze slucham propozycji co chialabys przeczytac w dzienniku? Co cie szczegolnie interesuje? Poza tym to wolny kraj mozesz sobie kupowac albo nie kupowac czegos. I znow to DAJA a wiec o to chodzi ze nie wazne co byle DAWALI a ni trzeba bylo kupowac. OK!!! Gorol z gor ale nie z kapuscianych.Mieszaniec Polsko- Slowacki z domieszka Madziara i Niemca. Muzykant, ryzykant, wolny strzelec. Byly Legionista 13 DBLE ( sergeant chef) w stanie spoczynku. Na poscieli nie umre, wpatrujac sie w sufit szpitalnej sali. Bo
|
| Bounty | Post #9 2005-10-11 16:31 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-10-2005 |
Panie śpiowok - na zdrowie psychiczne to panu ten zespół taneczny nie pomoże. Boś pan musiał z kilka razy na swój barani łeb już upaść - jak widać to w pańskich "artykułach" w dzienniku.
|
| Calka | Post #10 2005-10-11 16:34 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-09-2005 |
Oj Spiwok, i znowu sie czepiasz darmowych gazet a twoje porownania z "czarnymi" swiadcza tylko o Twoim poziiomie intelektualnym plus:
" A po ostatnich paszkwilach na Coolturę (kłamliwy tekst majacy ośmieszyć intencję pomocy po zamachach w Londynie) już nie będzie miał pan powrotu do żadnej gazety w Londynie." Rozumiem tez ze Ty nie siedzisz za biurkim tylko w POSKu na kawie i tam szukasz weny do kolejnego "paszkwila", tak? |