Przeglądaj forum |
Działem "Polskie Media" opiekują się: Redakcja |
|
Strona główna » Polskie Media » Dziennik - teraz dopiero sie zacznie |
| Autor | Strona: 2 z 8 |
|---|---|
| Zbyszewski | Post #1 2005-10-11 13:50 (3 lata temu) |
Z nami od: 08-10-2005 |
oj, Pani Kinegundo, to samo mowi sie od czasow kiedy zamiast komputerow maszyny do pisania byly, a korespondencje morsem sie wysylalo...
menadzer? Przeciez Filipowicz do lipca byl na pensji dyrektorskiej - byl oficjalnie dyrektorem drukarni PFK (ktora nie istnieje ale to przeciez detal) i pobieral spore wynagrodzenie. Wszyscy jednak wiedza ze czlonkostwo w Rottary Clubie i wakacje na Teneryfie kosztuja. Dlatego on+Dziennik= szybka klapa. Pani Kinegundo, pozostaje z usciskiem dloni i do zobaczenia na spotkaniu Zbyszewski co wiele widzial |
| jamRod | Post #2 2005-10-11 13:55 (3 lata temu) |
Z nami od: 10-10-2005 |
re Kinegunda:
Nic dodac, nic ujac. Niestety, nowo wybrana Rada Wielkich Powiernikow PFK to ludzie w lwiej czesci opowiadajaca sie za Dziennikiem... Zolnierza. A jako ze glownym sponsorem gazety zostanie Stowarzyszenie Polskich Kulejacych, wszystko prawdopodobnie bedzie odbywalo sie pod ich dyktando. re Michal: Spotkania sobie nie odmowie... O ile wpusza na nie ludzi ponizej 60-tki.... jamRod |
| spiwok | Post #3 2005-10-11 14:23 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-10-2005 Skąd: Londyn |
czesc forumowicze
jestem spiwok z dziennika. wszyscy tu gadaja a malo kto tak naprawde wie o co chodzi (poza kasa oczywiscie) przyjdzcie na zebranie w niedziele to sie dowiecie. Dziennikowi najlepiej sie pomoze jak mu sie nie bedzie przeszkadzalo. redakcja ma pomysl na "co dalej". poza tym sa to ludzie w dzienniku zakochani jak dotychczas z umiarkowana wzajemnoscia. kasy tu nie robimy bo nie o kase tu idzie tylko o to ze robi sie cos co ma sens i to jest najwazniejsze. cokolwiek sie stanie, nikt nam nie odbierze tego ze pracowalismy w TAKIEJ gazecie. To zostaje na cale zycie. Do zobaczenia na spotkaniu w POSK-u Spiwok Gorol z gor ale nie z kapuscianych.Mieszaniec Polsko- Slowacki z domieszka Madziara i Niemca. Muzykant, ryzykant, wolny strzelec. Byly Legionista 13 DBLE ( sergeant chef) w stanie spoczynku. Na poscieli nie umre, wpatrujac sie w sufit szpitalnej sali. Bo
|
| Calka | Post #4 2005-10-11 14:15 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-09-2005 |
Czegos tu nie rozumiem. Dziennik rozwala kase, PFK niby nic nie wie (ale dalej popiera) a teraz placza zeby ratowac dziennik bo nie ma kasy. Jak to jest? Jezeli biznes nie idzie przez rok czy dwa to jeszcze jeszcze jest OK, ale po trzech latach dokladania to oczywiste ze czas pomyslec o czyms innym, no chyba ze ma ie to gleboko bo i tak daja kase i tak. Ciekawe ze darmowe gazety nie placza. Goniec, Cooltura, Polish Express jaks sobie radza i jeszcze raz "sa darmowe".
Mozna pomagac, oczywiscie - ale nie tym zlodziejom. ... karmic to ja mam kogo, a jak widze cala ta "dyrekcje" bawiaca sie za pieniadze naszych dziadkow to ...... Bede na spotkaniu bo myle ze to obowiazek. Do zobaczenia |
| Calka | Post #5 2005-10-11 14:37 (3 lata temu) |
Oj Spiwok, spiwok. Pracujesz to pracuj. Nikt do ciebie nic nie ma (chyba). Twoje ambicje to zecz wazna ale i wszyscy to wiedza wszysko rozbija sie o kase, a jezeli nie to czemu nie pracujesz spolecznie dla dzienniKa?
|
| jamRod | Post #6 2005-10-11 14:48 (3 lata temu) |
re Calka:
Po pierwsze: To nie Dziennik rozwala kase. Chyba ze marnowaniem kasy nazwiesz koszta druku i pensje dla redakcji i honoraria autorow [dam Ci na paru namiary, jesli chcesz sie przekonac, ile wynosi srednia pensja w Dzienniku]. Po prostu w Dzienniku nie bylo innych dzialow, a przynajmniej byly tylko z nazwy. Dzial ogloszen? Smiech na sali: jedna pani pijaca kawe i przyjmujaca nekrologi, druga projektujaca fuchy... Dzial marketingu? Taaak, niektorzy znaja moze pana Chudowskiego, ktory jako przyjety przez DYREKCJE Dziennika [nie mylic z redakcja] marketing manager nie zrobil doslownie nic. No, moze przesadzam - widziano, jak wozil po miescie Jana Chodakowskiego Dzial prenumeraty? O ilu wiesz miejscach w Londynie, gdzie mozna Dziennik kupic? A dystrybucja zajmuje sie pan, ktory, jesli ma akurat czas, dowiezie Dziennik do tych kilku punktow. I restrukturyzacji tych dzialow sprzeciwiali sie dyrektor i powiernicy PFK; redakcja nie miala nic do gadania. Mogli sobie najwyzej ponarzekac. A bez takich przeznych dzialow nie ma mowy o jakimkolwiek zysku. No i - last but not least - dzial ksiegowosci. Pani Gogolinska-Kozminska, bez ktorej nic zlego sie w Dzienniku nie odbylo. Po drugie tez cos chcialem napisac, ale zgubilem watek pozdrawiam edit: przypomnialem sobie po drugie: nie Dziennik, a Tydzien Polski wyssal z PFK niemal wszystki pieniadze. Chodakowski omamil tych wszystkich, o czym mozna bylo przeczytac w liscie pana Wiktora Moszczynskiego, jednego z niewielu powiernikow, ktorym na Dzienniki POLSKIM [nie ZOLNIERZA] zalezalo. Jesli chcesz, przeczytaj to. [ Wiadomos´c´ edytowana przez : jamRod on 11-10-2005 14:53 ] [ Wiadomość edytowana przez : jamRod on 11-10-2005 14:55 ] |
| spiwok | Post #7 2005-10-11 15:06 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-10-2005 Skąd: Londyn |
to jeszcze raz ja- spiwok
a wiec gazete robi dwa rodzaje ludzi mlodzi z przyszloscia i duzym potencjalem i starsi wcale nie przegrani 50 latkowie w liczbie (1) czyli ja nim jestem(54) reszta to mlodziez. lata jednakowoz nic nie znacza jako ze niejednego 20 latka umiem jeszcze przeskoczyc a kto nie wierzy zapraszam na wystepy zespolu TATRY lub zespolu KARPATY ( slowackiego) w ktorych to tancze i gram na zmiane. Czasem robie to tez w nastepnej grupie slowackiej MORENA. Wierzcie mi ze zaden z was nie zatanczy cardasza. Ale no o to chodzi. Ciesze sie ze wy mlodsi intersujecie sie gazeta, to jest tak samo wasza gazeta jak innych Polakow, nie dajcie sobie wmowic ze nie. Bo to jest Dziennik Polski !!! Nie jest nam latwo do was dotrzec ale pracujemy mocno. Zacznijcie nas czytac a zobaczycie , ze to nie tylko dla kombatantow ( z calym szacunkiem w tym rowniez dla moje sp. ojca tez kombatanta w stanie wiecznego spoczynku). Nie odrzucamy ich, staramy sie byc na ich imprezach. To byli kiedys bardzo dzielni ludzie, nadal sa patriotami i dobrymi Polakami. Pomyslcie ile trzeba bylo miec samozaparcia i odwagi aby przez wiele granic dotrzec do miejsca gdzie nadstawialo sie glowe za kraj. A ci z syberii? Ludzie po co ta hucpa? Przyjdzcie na zebranie jeszcze raz zapraszam jedrek spiwok Gorol z gor ale nie z kapuscianych.Mieszaniec Polsko- Slowacki z domieszka Madziara i Niemca. Muzykant, ryzykant, wolny strzelec. Byly Legionista 13 DBLE ( sergeant chef) w stanie spoczynku. Na poscieli nie umre, wpatrujac sie w sufit szpitalnej sali. Bo
|
| Calka | Post #8 2005-10-11 15:16 (3 lata temu) |
re: Po pierwsze: To nie Dziennik rozwala kase
No wlasnie, to dziennik. Co koszty druku itp, oraz wyplaty za picie kawy i cherbaty to nie rozwalanie kasy. To koszt pokrywane przez Dziennik czyli przez PFK. dla mnie to oczywiste i proste. To dziennik rozwalil kase. Dyrekcja podpisala czeki i kasa przepadala, na to i tamto. Czyli: oczywiscie ze koszty to koszy czyli wyplaty i opaty, ale jakie oplaty i za co to inna sprawa. A moze Dziennik powinien sie publicznie rozliczyc z kasy ktora dostal (chociaz z tego roku). Co wy na to? |
| jamRod | Post #9 2005-10-11 15:27 (3 lata temu) |
re Calka:
Chodzi o to, ze na picie herbaty pozwalala PFK. Nie utozsamiaj ich z Dziennikiem, bo to krzywdzaca generalizacja. To tak, jakbys powiedziala, ze wszyscy czarni to zlodzieje, a wszyscy muzulmanie sa terrorystami. A pomysl, zeby dziennik sie rozliczal: dla mnie bomba. Tylko ze nie chce mi sie wierzyc, ze powiernicy PFK upublicznia, ile przejedli kasy [ Wiadomość edytowana przez : jamRod on 11-10-2005 15:40 ] |
| Calka | Post #10 2005-10-11 15:28 (3 lata temu) |
Pytanie do Spiwoka. Ja mloda - Tak ale jak mam czytac dziennik w ktorym jakos nie bardzo moge znalesc to co daja DARMOWE gazety.
Napisz za co i dla czego mam placic? Za nadzieje ze kiedys moze sie cos zmieni. Przepadlo tyle (szkoda ze nie wiem ile) kasy i nic sie nie zmienilo, a przynajmnie nie na tyle zeby placic za to wydawnictwo. Nie bronie darmowych gazet ale mysle ze mam racje. Nie wiem ile Sara Int doklada do Cooltura ale 80 stron kolorowej DARMOWEJ gazety to jest cos. Powiesz: dziennik to nie tygodnik, i macie szczescie bo jak by cooltura, czy polish express byly dziennikiem to juz dawno Dziennik Polski by przepadl. |