MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polsat cyfrowy i stanisław wyniczenko z londynu-polskie oszustwo

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-09-25 18:37:55 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

obciążenie nie jest problemem, bo co najwyżej się kable i bezpieczniki grzeją, domowe zabezpieczenia sa zazwyczaj 80-100A w starych domach 60A
Niebezpieczeństwo jest z tzw strzałów i szumów, zwanych też szpilami.
Miernik elektryczny to tu nie pomoże, i nie zarejestruje tego.
Przeczytaj o zakłóceniach w sieciach energetycznych.
W brew pozorom, mniejsze zakłócenie powoduje jednocześnie włączony bojler, pralka, zmywarka niż suszarka czy wiertarka
o spawarkach domowych które być może sąsiad sobie w garażu używa do zabawy nie wspomnę.

Szpile kolego szpile elektryczne! przed tym się bronimy nie przed spadkiem napięcia czy wzrostem, bo z tym sobie radzą bez problemu zasilacze.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

clockwork_orang

Post #2 Ocena: 0

2010-09-25 18:44:41 (15 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2010-09-25 18:37:55, krakn napisał(a):

Szpile kolego szpile elektryczne! przed tym się bronimy nie przed spadkiem napięcia czy wzrostem, bo z tym sobie radzą bez problemu zasilacze.

tyle, ze te szpile wystepuja jedynie przy gwaltownym wzroscie/spadku zapotrzebowania na prad w okolicy... jesli mieszkasz w 'sypialni', to prawdopodobienstwo wystapienia jest niewielnie, a jak juz to nie bedzie to wielka szpila... 8-)

wynika to z budowy obecnych stacji transfatorowych - one tez juz maja swoje zabezpieczenia i jest ich na tyle duzo, ze 'tlumia' nieco...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-09-25 19:00:01 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

zakłócenia mogą powstawać i zazwyczaj tak jest miedzy transformatornią a twoim gniazdkiem, BA, tak jak wspomniałem sam w domu robisz zakłócenia gdy uruchamiasz urządzenia wirujące, wiertarka, odkażacz, suszarka itp

tak czy siak rób jak chcesz, ja mam sprzęt bardzo kosztowny i jestem do niego bardzo przywiązany i na szczęście od wielu lat nic się nie zepsuło ani nie spaliło.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

midian25

Post #4 Ocena: 0

2010-09-25 19:08:32 (15 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Nie mam listwy,zwykły przedłużacz z jakimś niby bezpiecznikiem.Podłączone do niego jest tv,dvd,nagrywarka i ten nieszczęsny turborecorder nki.Tym razem już rezygnuję z tej wątpliwej przyjemności posiadania recordera,wymienię na zwykły dekoder i mam nadzieję że problemy się zakończą.
Przewertowałam fora użytkowników nki i problemy z recorderami pojawiają się przy odłączeniu od prądu i mój też tak zareagował jak przez pomyłkę wyciągnęłam nie tą wtyczkę z przedłużacza.Po ponownym podłączeniu do prądu recorder przestał wykrywać kartę.Niestety,znowu wysyłka.

[ Ostatnio edytowany przez: midian25 25-09-2010 19:09 ]

"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2010-09-25 19:28:30 (15 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2010-09-25 19:00:01, krakn napisał(a):
zakłócenia mogą powstawać i zazwyczaj tak jest miedzy transformatornią a twoim gniazdkiem, BA, tak jak wspomniałem sam w domu robisz zakłócenia gdy uruchamiasz urządzenia wirujące, wiertarka, odkażacz, suszarka itp

tak czy siak rób jak chcesz, ja mam sprzęt bardzo kosztowny i jestem do niego bardzo przywiązany i na szczęście od wielu lat nic się nie zepsuło ani nie spaliło.

tematem OT'a: tak, wiem o tym... nawet ksztalcony bylem w tym kierunku 8-)

tez posiadam kosztowny sprzet, szczesciem nie gosci u mnie na stale...
koniec OT

a w temacie: byc moze dekoder ma problem z kontrolerem dysku - mialem podobnie z record'erem Sony z dvb-t i 80GB Maxtorem ATA

[ Ostatnio edytowany przez: clockwork_orange 25-09-2010 19:31 ]

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,