tak, są anteny płaskie jak monitor, o tym rowniez pisałem wcześniej, używałem taką przez rok, jednak akurat miałem starego typu z francuzkiego C+ niestety nie odbierała polaryzacji pionowej wiec oglądałem tylko polowe kanałów, teraz już są takie nie dość ze płaskie to jeszcze z dwoma konwerterami, zobaczcie pod linki które podałem wcześniej.
Co do anteny wewnątrz, wszytko zależy od rodzaju szyby, jeżeli jest to pojedyncza zwykła szyba jest duża szansa ze będzie można oglądać ale zapomnijcie o programach HD, będzie rwało i kaszaniło obraz, zbyt dużo danych do przesłania i za duże straty.
Warunek ze okno wychodzi wam ww kierunku satelity :)
Miernik sygnału wystarczy najprostszy satfinder za 5-10 funtów od groma na ebay.
Oczywiście jeżeli chcesz położyć takie pudełko na ziemi nie ma problemu, nawet więcej możesz pomalować spayem na kolor powiedzmy zielony żeby ładnie ukryć w trawie, pamiętaj jednak by "widziała" satelite czyli drzewa i wysokie budynki muszą być dość daleko.
Dla leniwych hehe
lampa ogrodowa z anteną
antena pudełkową, lecz nieco większa 70tka, do odbioru 2 satelit
pudełko jest ścięte odpowiada mniej wiecej kontowi lustra wewnątrz.
jest jeszcze wile innych rozwiązań trudno mi teraz do nich dotrzeć, a tym bardziej trudno je kupić powyższe żaden problem, sprzedawca sprawdzony bardzo szybka dostawa, cały proces zapłaty i przesyłki z niemiec trwał chyba tydzień
[ Ostatnio edytowany przez: krakn 27-04-2008 21:36 ]
ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)