Przeglądaj forum |
Działem "Polskie Media" opiekują się: Redakcja |
|
Strona główna » Polskie Media » Cyfra+ Polsat |
| Autor | (Odpowiedzi: 27) |
|---|---|
| smello | Post #1 2008-04-20 12:38:45 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 04-12-2007 Skąd: Oxford |
POLSKA TELEWIZJA SATELITARNA
Sprzedaż zestawów satelitarnych. Montaż anten i ustawienia sygnałów. Sprzedaż anten akcesoriów. |
| daggerss | Post #2 2008-04-20 12:43:54 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 21-03-2008 Skąd: Manchester |
Cytat: 2008-04-20 12:38:45, smello napisał(a): POLSKA TELEWIZJA SATELITARNA Sprzedaż zestawów satelitarnych. Montaż anten i ustawienia sygnałów. Sprzedaż anten akcesoriów. A to legalne? I za ile? Daggerss.. :)
|
| krakn | Post #3 2008-04-20 13:00:50 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: London |
jeżeli umowę spiszesz z operatorem i dostaniesz numer od operatora, dzieki temu w razie problemów czy też nowych promocji mozesz wołać o pomoc do operatora,
to OK jest to legalne, a jeżeli nie dostaniesz umowy tylko dają ci karte to na 99,99% padasz ofiarą oszustów, tzw podbijane karty, czyli kupują abonament na najniższy pakiet, lub też zdobywają przeterminowane karty, następnie wyciągają pary kluczy, generują odpowiednimi programami klucze i prze oprogramowują kartę, wszytko jest Ok przez jakiś czas, do puki operator nie zmieni klucza, czasami kilka miesięcy, czasami miesiąc, choć bywają przypadki ze ponad rok, z tym że w tym roku np cyfra zmienia system kodowania i te stare karty, tunery będą wymieniane. Jeżeli facet faktycznie jest uczciwy to pytanie o ceny jest bez sensu , cennik znajdziesz na stronie Cyfry lub polsatu. Że on musi zarobić? NO BA! przedstawiciele mają swoje upusty, i żyją z różnicy miedzy ceną klienta a ich ceną. Są jeszcze, a właściwie były karty na przedpłatę, miała je cyfra, ale właśnie ze względu na potężną ilość oszustw system został zamknięty i za 6 miesięcy (na jesieni)te karty przestaną działać. ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
|
| booli76 | Post #4 2008-04-20 13:05:55 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 01-11-2007 Skąd: Gryfice/Liverpool |
Kazdy srednio rozgarniety polak poradzi sobie z montazem cyfry lub polsatu...ja zestaw polsatu przywiozlem z Polski za 99 zl + roczny abonament ok.550 zl..Oficjalnie wg umowy ogladanie polsatu za granica jest nielegalne ale kto w polsacie sie tym przejmuje...straciliby tysiace abonentow.Na marginesie tez ciekawi mnie ile biora "firmy" w uk.za satelite...
|
| smello | Post #5 2008-04-20 14:12:18 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 04-12-2007 Skąd: Oxford |
witam, oczywiście ze wszystko jest legalne. Dostajesz swój osobisty numer abonent, spisujemy umowę i oglądasz.
|
| krakn | Post #6 2008-04-21 07:27:05 (3 miesiące temu) |
smello szacuneczek :)
Bo widzisz dlatego to ruszyłem bo jeden koleś mnie tez zapewniał że wszytko legalne, do puki... nie zaczęliśmy rozmawiać o "tańszych" opcjach, gdy facet się połapał że mnie nie zrobi w bambuko bo podbić kartę to ja sobie sam potrafię, i mam dreamboxa 7025+ to nagle się okazało że nie ma umowy bo mu się skończyły, i że zadzwoni że muszę poczekać w końcu sprawa się rozmyła, a przecież chciałem kupić full pakiet cyfry na rok, wiec jakiś tam pieniądz by z tego miał, zresztą przy normalnym prowadzeniu biznesu, nawet jak powiedzmy źle wycenie swoją usługę, zarabiam tylko jednego funta to też klient u mnie jest obsługiwany z najwyższą starannością i traktuje to jako inwestycje w reklamę i chyba to jest naturalne i oczywiste, a mnie ten koleś po prostu się niemal siła pozbył. Owszem, każdy kto ma jakie takie pojęcie o kierunkach świata, i ma wiertarkę i kilka kluczy, praktycznie nie ma problemu można zamontować samemu, można jeszcze sobie pomóż wydając całe 5 funtów i kupić miernik sygnału, dzięki czemu ustawimy w dość prosty sposób odpowiednią satelitę, no właśnie trzeba trafić w odpowiednią satelitę :) a jak ktoś nie ma narzędzi ani czasu to wiadomo prościej zawołać fachowca, ale dobrze by było by powstała lista prawdziwych fachowców, bo puki co przy rozmowach z moimi znajomymi i klientami wychodzi ze tych nabitych w butelkę jest sporo ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
|
| bretka | Post #7 2008-04-21 10:17:55 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 18-11-2007 |
a ja maly problem z odbiorem Cyfry. Mieszkam w nowym budownictwie, gdzie aby zawiesic antene trzeba miec pozwolenie od East Thames, grrr.. Wiec napisalismy i czekamy. Sasiedzi z gory sie zgodzili, zeby zawiesic talerz na ich balkonie pod warunkiem, ze bedzie maly..hmmm.. it's not! Wiec teraz szukam malego talerza bo z tego co wiem to na sky dish nie zlapie sygnalu..straszne rzeczy. Wiec potrzebuje talerz i zeby ktos mi go ustawil jesli juz bedzie pozwolenie. Jakis cennik?
|
| vitek | Post #8 2008-04-21 10:22:30 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorks |
Kupujesz maleńki talerzyk jakiego używają Anglicy i spokojnie odbierasz, a jak masz balkon to talerz można tak zainstalować że nie wystaje poza budynek nawet nikt nie zauważy
'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
| stokesay | Post #9 2008-04-21 10:51:27 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Nuneaton |
Cytat: 2008-04-21 10:17:55, bretka napisał(a): a ja maly problem z odbiorem Cyfry. Mieszkam w nowym budownictwie, gdzie aby zawiesic antene trzeba miec pozwolenie od East Thames, grrr.. Wiec napisalismy i czekamy. Sasiedzi z gory sie zgodzili, zeby zawiesic talerz na ich balkonie pod warunkiem, ze bedzie maly..hmmm.. it's not! Wiec teraz szukam malego talerza bo z tego co wiem to na sky dish nie zlapie sygnalu..straszne rzeczy. Wiec potrzebuje talerz i zeby ktos mi go ustawil jesli juz bedzie pozwolenie. Jakis cennik? Oczywiscie ze sky dish zlapie ci sygnal c+ lub polsatu. Do kupienia za grosze na kazdym car boot Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]
|
| krakn | Post #10 2008-04-21 19:36:46 (3 miesiące temu) |
Na antenie szarym jajku bez problemu złapiesz sygnał, tutaj sygnał z satelity jest o wiele wiekszy niż w polsce, dla tego antenka może byc mniejsza i do tego dziurkowana, jeżeli masz pojedynczy kabel i konwerter, czyli nie hcesz jednocześnie oglądać jakiś program i jednocześnie nagrywać inny, to możesz pokusić się o kupno anteny w innym kształcie, np panel, przez rok takiej używałem i wszytko było OK, jak będziesz zainteresowany to daj znać poszukam ci linka, mozesz sam znaleść na francuzkim ebay, tylko uważaj bo nie może miec jednej polaryzacji tylko pionową i poziomą!
Myślę że nie będziesz bo kosztuje ponad 100 Euro+ przesyłka wychodzi jakieś 100 funtów szerokie na 40 cm, wysokie na ok 30 cm i jakieś 3 cm grube, miej więcej wygląda jak połowa monitora LCD. Ja teraz zamontowałem sobie SAT CUBE, antena jest schowana w plastykowym pudełku, i się u mnie odczepili ccpl somee com . Oczywiście mogę się mylić co nie znaczy że nie mam racji ;-)
|