Przeglądaj forum |
Działem "Polskie Media" opiekują się: Redakcja |
|
Strona główna » Polskie Media » T-Mobile-depozyt? |
| Autor | (Odpowiedzi: 7) |
|---|---|
| Miki90 | Post #1 2008-01-11 20:56 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-09-2007 Skąd: Bromley |
Witam. Chce wziasc telefon komorkowy na abonament w T-Mobile. Chodzi mi o telefon Nokia N95! Czy bede musial płacić za niego jakiś depozyt w T-Mobile? Prosze o odpowiedz! Pzdr
|
| no_wayy | Post #2 2008-01-11 21:23 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Jeśli bierzesz abonament opcją darmowego telefonu to nic nie płacisz. T-Mobile może pobierać depozyt na poczet przyszłych rachunków.
Pozdrawiam "opis" under construction...
|
| Miki90 | Post #3 2008-01-11 21:25 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 29-09-2007 Skąd: Bromley |
A czy ten depozyt jest konieczny :) bo ja np nie chce go placic
|
| no_wayy | Post #4 2008-01-11 21:37 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
W moim przypadku był to warunek podpisania umowy. Inaczej mówiąc - jeśli chcą to musisz
"opis" under construction...
|
| stokesay | Post #5 2008-01-12 00:47 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 30-05-2007 Skąd: Nuneaton |
Pierwsze slysze o depozycie w jakiejkolwiek sieci ale moge sie mylic. Wszystko zalezy od tego jaki chcesz wziac abonament z tym telefonem, wiadomo ze jesli wezmiesz najtanszy i tylko na 12 miesiecy to na pewno handset bedzie cie kosztowal jakas kase. Natomiast pierwsza kasa moze zejsc dopiero po wystawieniu pierwszej faktury, czyli jakis 3-4 tygodniach. Polecam o2, niedawno moj znajomy wzial n95 z 8gb karta gps i WiFi na 18 miesieczny kontrakt za free, rachunek przyjdzie w przyszlym tygodniu pierwsza platnosc 24 stycznia. Zadnych oplat w sklepie
Niniejszy post przedstawia opinie autora w dniu dzisiejszym, na datę jego publikacji. Nie mogą być one wykorzystane przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym następującym po nim dniu :]
|
| anneczka | Post #6 2008-01-12 09:53 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Stafford |
Od kolegi wzieli 50f depozytu bo za krótko był w Uk i to było w jakimś sensie ich zabezpieczenie w razie gdyby koledze nagle zachcialo sie wyjechac z UK i nie placic rachunków, uwazam ze to bezsensowny pomysł T-mobile, polecam wziąść telefon w orange:)
Dlaczego większość ludzi mających kase robi z siebie BIEDAKÓW??To jest żałosne
|
| Vezyrek | Post #7 2008-01-12 10:48 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 01-08-2006 |
A ja powiem tak, wszystko zależy od sprzedawcy. Niezależnie gdzie pójdziesz kupić telefon, czy do O2,czy T-mobile (w którym mam telefon na abonament bez płacenia żadnej kaucji),czy w Orange, a może 3g(nie polecam słaby zasięg) to jeżeli sprzedawca wpiszę że jesteś krótko w UK to będzie problem i mogą chcieć depozytu bądź nawet odmówić telefonu nawet przy depozycie. Byłem w Uk 6 miesięcy i poszedłem do jednego z salonów gdzie sprzedają wszystkich operatorów aby wybrać najlepszego. I niestety sprzedawca był nie doświadczony i wpisał wszystko tak jak było i nie dostałem telefonu. Kilka dni później poszliśmy z żoną do salonu T-mobile i żona dostała telefon na abonament a była tak samo długo jak jak w UK. Po prostu miła Pani wpisała że moja żona jest już 2 lata pod podanym adresem i że pracuje od roku i dostała telefon z pocałowaniem ręki. Żeby było śmieszniej, 3 miesiące później wzięła telefon na abonament dla mnie :)więc wszystko zależy od sprzedawcy :)
Pozdrawiam |
| jojomaster | Post #8 2008-01-12 11:30 (6 miesięcy temu) |
Z nami od: 18-07-2007 |
w sklepie nigdy nie placi sie depozytu. depozyt sciaga siec z konta po ok 2 tyg. my chcielismy wziac tel w t-mobile i zazadali 100f depozytu. no to mysmy sie zgodzili, ale u nich jakis blad wystapil i nie sciagneli. a jak dzwonilismy do nich ze moze zaplacimy im na poczcie lub w banku to powiedzieli ze nie ma u nich zadnych danych nt wzietego przez nas telefonu... w zwiazku z tym dostalismy nowy telefon za darmo :D
|