Co do kartki, nie mam pomyslu. Ja dzis wyslalam z podziekowaniami. Napisalam, ze jest wspanialym i dzielnym wojownikiem

Rozmawialam tez dzis z jednym Sikhiem u mnie na silowni. Opowiedzialam mu ta historie, bo nie natknal sie w necie o tym.
Str 4 z 8 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2017-04-01 20:07:14 (8 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Kosz wyglada przeswietnie!
Co do kartki, nie mam pomyslu. Ja dzis wyslalam z podziekowaniami. Napisalam, ze jest wspanialym i dzielnym wojownikiem ![]() Rozmawialam tez dzis z jednym Sikhiem u mnie na silowni. Opowiedzialam mu ta historie, bo nie natknal sie w necie o tym. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2017-04-01 20:13:30 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-04-01 19:59:25, Severance_ napisał(a): Hej Kochani, Mamy na koncie nieco wiecej niz zalozylismy, pomyslalam wiec, ze moglibysmy sie pokusic o wyslanie tego kosza: The Grande Koszt z wysylka to £131.95. To nieco wiecej niz udalo nam sie zebrac, ale niewiele wiecej, wiec jakos sobie poradzimy. Nie sa to polskie produkty, ale nie wiem tez do konca jaki ma pomysl @Dwunasty, wiec poczekamy jeszcze chwile z decyzja. Po pierwsze gratulacje i podziękowania dla Ciebie , Efki i wszystkich którzy chcieli podziękować. Jak najbardziej kosz Grande będzie ok. Co do listu to sprawa otwarta ![]() |
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2017-04-01 20:14:59 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Kosz jak najbardziej w porzadku .
Ludzie brakuje 15 funtow !!! Ja dorzucam od siebie piatke wiec mamy 120 funtow Niewiele juz brakuje Moj paypal dla przypomnienia koneffka1@googlemail.com Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Severance_ | Post #4 Ocena: 0 2017-04-01 20:16:51 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-04-01 20:07:14, galadriel napisał(a): Kosz wyglada przeswietnie! Ta firma wysylkowa zbiera wyjatkowo pozytywne opinie, uzytkownicy pisza, ze prezenty po dostarczeniu wygladaja jak na zdjeciach. A jak Twoj Sikh skomentowal to wydarzenie? Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Post #5 Ocena: 0 2017-04-01 20:17:35 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2017-04-01 20:21:41 (8 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: A jak Twoj Sikh skomentowal to wydarzenie?
Ze prawidlowo sie zachowal, ze tak wlasnie nalezy zareagowac. Podobala mu sie tez nasza rekacja, kartki z podziekowaniami, akcja z prezentem itd. Ogolnie potem zeszlo na ich religie, zwyczaje itd. Koniec koncow dostane ta bransoletke (kara) i znajdzie dla mnie wojownika/ narzeczonego: ) Bo okazalo sie, ze chyba znalismy sie w poprzednim zyciu i spoko, kobieta tez moze byc wojownikiem: https://en.wikipedia.org/wiki/Mai_Bhago ; ) P.S moge spytac co z tym alkoholem jesli jutro tez bedzie na silce [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 01-04-2017 20:23 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Severance_ | Post #7 Ocena: 0 2017-04-01 20:26:14 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-04-01 20:17:35, Psotnik napisał(a): To chyba spory nietakt, Sikhowie nie piją alkoholu Nie jest to prawda, nie wszyscy nie pija alkoholu. Nie wiemy jak bardzo przestrzega zasad, nie jest to wiec nietakt. Jesli nie pije w ogole, to nie sadze zeby go to obrazilo, butelke wina (ktore jest eleganckim alkoholem) zawsze moze podarowac komus innemu, nie takie jest co prawda nasze zalozenie, ale tez nie wiemy o Amo nic wiecej i nie bede do niego dzwonic zeby sie dowiedziec czy pije alkohol ; ) Ale, mozesz przejrzec propozycje na stronie i cos zaproponowac ![]() EDYCJA: tutaj najdrozszy bezalkoholowy z tej strony: Non-Alcoholic Black Tower, tez swietny! [ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 01-04-2017 20:35 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Severance_ | Post #8 Ocena: 0 2017-04-01 21:27:36 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Ok, jesli wolelibysmy nie zalaczac alkoholu to tutaj jest cos zupelnie "crazy": The Large Chocolatier's Table, zupelna rozpusta moim zdaniem i totalna dekadencja, ale Amo ma dzieci z tego co pamietam, wiec czekoladek raczej nie odda ; )
PS: albo The Black Tower z poprzedniego postu! Ludzie i co z tym tekstem? Przy zamawianiu prezentu (nie wazne z ktorej strony i co) zawsze jest mozliwosc zalaczenia "kartki", czy ktos moze cos elegancko wyskrobac? Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Severance_ | Post #9 Ocena: 0 2017-04-01 21:59:15 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Caly czas szukam, jak nie ma alkoholu to jest szynka ; ) w tych drozszych zestawach. Ratunkuuu!
PS: przepraszam, ze post po postem ale inaczej nie bedziecie wiedzieli, ze dodalam informacje! Mind your own biscuits and life will be gravy
|
jolantina | Post #10 Ocena: 0 2017-04-01 22:02:21 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-11-2008 Skąd: Hogwart |
Hej.
Swego czasu sprzątałam w domu jednego Sikha. Jednego jestem pewna. Alkoholu nie unikał ![]() Nie jakieś berbeluchy oczywiście, z górnej półeczki. Ale czy to zaprzecza jego religii, to szczerze mówiąc nie wiem. Diabla oszukac nie grzech
|