Str 3 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Ferguson |
Post #1 Ocena: 0 2014-02-26 00:57:14 (11 lat temu) |
Z nami od: 08-05-2007 Skąd: Manchester |
Cytat:
2014-02-25 22:05:12, jojomaster napisał(a):
moze komornik zajac pensje w uk - jak tylko sie dowie gdzie pracujesz I bedzie mu sie chcialo grzebac w stercie papierow...
Na podstawie czego tak twierdzisz ???
Polski sad nic nie może ci tu zrobić ,bez zgody sądu angielskiego,nawet deportować.
A tym bardziej polski komornik zająć pensji,za alimenty ,nawet gdy mu wyślesz swojego Payslipa i adres pracodawcy.
Poza jednym wyjątkiem ,gdybyś twoją angielską pensję wpłacał na twoje konto w polskim banku.Ale chyba nikt tak nie robi.
|

|
 |
|
|
Ferguson |
Post #2 Ocena: 0 2014-02-26 01:03:05 (11 lat temu) |
Z nami od: 08-05-2007 Skąd: Manchester |
Cytat:
2014-02-25 22:27:12, kpczarna napisał(a):
witam ..ja też mam pytanko..gość jest z dziećmi w Anglii a żona została w Pl na własne życzenie..po 2 latach podała męża o alimenty mimo że dostawała kase ..sąd przyznał jakąś kwote ale ona nie jest zadowolona i z tego co wiadomo będzie sie odwoływać ..pytanie brzmi..czy jeśli On poda o rozwód i go otrzyma nadal będzie musiał płacić alimenty????pozdrawiam
Może tak być ...ale to ty wystąp o alimenty na dzieci w sądzie PL .
Przecież potrzebujesz na zaspokojenie ich codziennych potrzeb??
Jak ktoś pisał wcześniej.
|

|
 |
|
Argosman |
Post #3 Ocena: 0 2014-02-26 07:23:46 (11 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2010 Skąd: Basildon |
Przecież alimenty są na dzieci, nie na żonę! Jeśłi dzieci są z ojcem, to on nie płaci żadnych alimentów, chyba że dobrowolnie.
Mało tego. Dowiedziałem się ostatnio, że ojciec nie musi płacić alimentów za czas, który spędza z dziećmi, czyli jeśli ma dziecko/dzieci przez tydzień, czy miesiąc (np. wakacji) to nie płaci wtedy, ponieważ on się nimi opiekuje.
Teraz tak, jeśli kobieta faktycznie należy do takich, co chcą tylko kasę i nic więcej, to idzie się do niej i mówi wprost - zwolnię się z pracy i wyjadę i nie dostaniesz ani grosza, więc albo zejdź z alimentów na mniejsze, ale g..o dostaniesz.
Akurat znam kolesia, którego taka jędza popchnęła do ostateczności. Robi na czarno, a ona teraz wyje do księżyca, bo nic nie może zrobić.
Z drugiej strony znam 2 przypadki, gdzie całkiem spoko dziewczyny trafiły na palantów, obaj zrobili wszystko by im udowodnić, że sobie bez mężczyzny nie poradzą. Jeden robi na czarno, drugi zerwał zajebisty kontrakt i robi przez agencję tylko po to by płacić jak najmniej.
Dlatego działa to w sumie w dwie strony. Wszystko zależy od charakterów.
Normalni ludzie potrafią się dogadać, ale gdzie takich szukać?
|

|

|
|
MamaMyszow |
Post #4 Ocena: 0 2014-02-26 07:36:13 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Argosman, nie wiem gdzie szukac  tata moich dzieci stwierdzil, ze skoro od niego odeszlam to jedyne co moze zrobic on to posylac paczki zywieniowe dla dzieci, bo dzieci kasy przeciez nie potrzebuja. Po jakims czasie stwierdzil, ze paczki to za duzo, bo to matki obowiazek utrzymac dzieci. A potem zwial I nie wiem gdzie go szukac, wiec od kilku ladnych lat nie dal dla dzieci zlamanego grosza... a ja nawet nie mam jak starac sie o alimenty bo jak
|

|
 |
|
Turefu |
Post #5 Ocena: 0 2014-02-26 07:37:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat:
2014-02-26 07:23:46, Argosman napisał(a):
Przecież alimenty są na dzieci, nie na żonę! Jeśłi dzieci są z ojcem, to on nie płaci żadnych alimentów, chyba że dobrowolnie.
Mało tego. Dowiedziałem się ostatnio, że ojciec nie musi płacić alimentów za czas, który spędza z dziećmi, czyli jeśli ma dziecko/dzieci przez tydzień, czy miesiąc (np. wakacji) to nie płaci wtedy, ponieważ on się nimi opiekuje.
Teraz tak, jeśli kobieta faktycznie należy do takich, co chcą tylko kasę i nic więcej, to idzie się do niej i mówi wprost - zwolnię się z pracy i wyjadę i nie dostaniesz ani grosza, więc albo zejdź z alimentów na mniejsze, ale g..o dostaniesz.
Akurat znam kolesia, którego taka jędza popchnęła do ostateczności. Robi na czarno, a ona teraz wyje do księżyca, bo nic nie może zrobić.
Z drugiej strony znam 2 przypadki, gdzie całkiem spoko dziewczyny trafiły na palantów, obaj zrobili wszystko by im udowodnić, że sobie bez mężczyzny nie poradzą. Jeden robi na czarno, drugi zerwał zajebisty kontrakt i robi przez agencję tylko po to by płacić jak najmniej.
Dlatego działa to w sumie w dwie strony. Wszystko zależy od charakterów.
Normalni ludzie potrafią się dogadać, ale gdzie takich szukać?
Co za odswiezajacy post
|

|

|
|
|
Richmond |
Post #6 Ocena: 0 2014-02-26 07:45:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2014-02-26 01:03:05, Ferguson napisał(a):
Cytat:
2014-02-25 22:27:12, kpczarna napisał(a):
witam ..ja też mam pytanko..gość jest z dziećmi w Anglii a żona została w Pl na własne życzenie..po 2 latach podała męża o alimenty mimo że dostawała kase ..sąd przyznał jakąś kwote ale ona nie jest zadowolona i z tego co wiadomo będzie sie odwoływać ..pytanie brzmi..czy jeśli On poda o rozwód i go otrzyma nadal będzie musiał płacić alimenty????pozdrawiam
Może tak być ...ale to ty wystąp o alimenty na dzieci w sądzie PL .
Przecież potrzebujesz na zaspokojenie ich codziennych potrzeb??
Jak ktoś pisał wcześniej.
Alimenty moga byc na zone, a dokladnie zona mogla wystapic o zabezpieczenie potrzeb rodziny czyli siebie. Moze maz przetal przysylac pieniadze albo za malo i ona chce miec wiecej.
Na miejscu tego pana wystapilabym o alimenty na dzieci od zony i pani szybko by sie zamknela.
Rozwod powinien rozwiazac sprawe, bo zona przestanie byc rodzina, ale moze nie poddac sie bez walki. Moze walczc o wine meza (ze odszedl i ja porzucil), a po rozwodzie z winy meza, wystapic o alimenty na siebie. Carpe diem.
|

|
 |
|
kpczarna |
Post #7 Ocena: 0 2014-02-26 09:50:28 (11 lat temu) |
Z nami od: 18-03-2010 Skąd: andover |
czyli krotko mowiąc rozwód moze nic nie zmienic..nadal bedzie płacił na żone alimenty??
|

|

|
|