Str 93 z 193 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
SweetLiar |
Post #1 Ocena: 0 2020-03-13 13:44:59 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
@Andy miałam na myśli grupy czysto tematyczne, grupy zamknięte, nie mówię o jakiś Chodakowskich Ewach, mamuśkach karmiących tylko piersią lub rodzących w taki, a nie inny sposób.
Z wielu grup zrezygnowałam po kilku minutach przeglądania wpisów na takiej grupie, po prostu dominowało tam to o czym piszesz.
Natomiast jest tego tyle, że można wybrać coś sensownego. No i ogromnym plusem fejsa jest to, że masz możliwość zablokowania trolla, nie widzisz jego wpisów i nie tracisz czasu na czytanie bzdur. Jestem pewna, że gdyby pojawiła się taka funkcja na MW to ilość aktywnie komentujących użytkowników też by się zwiększyła bo wiemy, że jest tu sporo osób, które mogą wnieść dużo wartościowych opinii i komentarzy, ale z pewnych względów nie chce im się nawet zalogować, co czasami naprawdę nie dziwi Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
ROTAREDOM |
Post #2 Ocena: 0 2020-03-13 19:53:48 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2011 Skąd: 英國 |
Cytat:
2020-03-11 14:03:56, Kanonier30 napisał(a):
Szanowne Panie i Panowie
Poniżej fragment mojej prośby o usunięcie mnie z Moderacji, który przesłałem do Administrator. Świadomie cytuję własną wiadomość - z drobnymi zmianami składni - aby nie było zbędnych komentarzy czy teorii 'spiskowych'. Przepraszam, jeżeli rozczarowałem niektórych z Użytkowników. Niemniej wszystkim dziękuję.
(...)
Z powodów zdrowotnych - życiowych również, przypisana mi funkcja moderatora Forum jest bezcelowa, bezproduktywna. Nie mogę być aktywnym członkiem społeczności MW, a przez to nie kreuję wydarzeń, wpisów.
Jestem przekonany, że znajdzie się Użytkownik lepiej odnajdujący się, jako moderator MW. Osoba prawdziwie zaangażowana. Niestety, zdarza się zbyt często, że z rozmaitych powodów, moja aktywność jest 'sezonowa'.
Ponieważ mija już pewien czas od mojej 'nominacji' - zgodnie z obietnicą złożoną publicznie Innym Użytkownikom - proszę o usunięcie funkcji 'MODERATOR' z mojego konta. Będę pisał o wiele swobodniej, jako przeciętny użytkownik. Da mi to więcej zadowolenia z bycia osobą aktywną w dyskusjach, gdzie moderatorowi nie przystoją wpisy w drażliwych kwestiach.
Na pewno znajdzie się osoba lepiej działająca w Zespole.
(...)
Pozdrawiam, Kanonier.
O cholera! Nawet nie zauważyłem.
Poczułeś się niepotrzebny?
______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی
|

|

|
|
PannaZMokraGlow |
Post #3 Ocena: 0 2020-03-14 19:51:13 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Zajrzalam na dzial ogloszen z nadzieja na cos ciekawego. W kategorii towarzyskie, wytluszczona jest kategoria agencje towarzyskie - oferty pracy.
Poniewaz kiedys usunieto tu moje zdjecie ktore nie bylo nielegalne w swietle prawa UK, zastanawiam sie jak pomoc w naborze pracownic seksualnych ma sie z prawnym zakazem zarzadzania burdelem w UK? Czy MW jest pewna ze ten dzial jest tu legalny? Ze sie tak przyczepie.
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #4 Ocena: 0 2020-03-14 19:59:34 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ogłaszanie, że chce się uprawiać sex, czy eskortą zajmować nie jest nielegalne.
Jak pamiętam to twoje zdjęcie nie bylo uważane za nielegalne, ale w niezbyt dobrym tonie.
Dodam też, że forum z działem ogłoszeń nie ma nic wspólnego i pytanie raczej do właścicieli portalu, niż do moderatorów należy kierować.
Ada
|

|
 |
|
galadriel |
Post #5 Ocena: 0 2020-03-14 20:33:24 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat:
2020-03-14 19:51:13, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Zajrzalam na dzial ogloszen z nadzieja na cos ciekawego. W kategorii towarzyskie, wytluszczona jest kategoria agencje towarzyskie - oferty pracy.
Poniewaz kiedys usunieto tu moje zdjecie ktore nie bylo nielegalne w swietle prawa UK, zastanawiam sie jak pomoc w naborze pracownic seksualnych ma sie z prawnym zakazem zarzadzania burdelem w UK? Czy MW jest pewna ze ten dzial jest tu legalny? Ze sie tak przyczepie.
Nasze myslenie chyba sie rozni od wiekszoci. Cokolwiek ta wiekszosc soba reprezentuje; )
@Kanonier, niektorzy moderatorzy sie wogole nie udzielaja, wiec nie kapuje w czym rzecz. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
|
Kanonier30 |
Post #6 Ocena: 0 2020-03-31 12:58:34 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
@galadriel:
Po kwarantannie ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) mogę Ci już odpowiedzieć. Niektórzy moderatorzy nie udzielają się w ogóle, co napisałaś i co widzi każdy Użytkownik. Zwłaszcza z pewnym stażem w forumowym życiu.
Tymczasem to, że jest taka rutyna, to nie oznacza, że miałbym brać przykład z takiej roli. Funkcja 'moderatora' nie jest awansem w hierarchii Użytkowników. Osoby na co dzień realizujące się poprzez pracę, naukę, pasję - czyli choćby sporty, hobby, podróże, nie są zainteresowane funkcją sprzątania wirtualnej rzeczywistości. Tak naprawdę moderowanie zazwyczaj sprowadza się do cenzurowania i ... usuwania. Gdzieś tam, na dalekim końcu, jest czas na kreatywność i rozwijanie wątków, tematów, działów. Ostatecznymi i surowymi recenzentami pracy są w rzeczywistości przeciętni Użytkownicy. Od ich aktywności, chęci pisania, wymieniania poglądów zależy czy forum będzie żywym tworem czy umrze śmiercią naturalną
Jak wyglądają fora, gdzie administracja i moderacja nie potrafiły rozwijać przestrzeni dla Użytkowników, to wystarczy spojrzeć głębiej w polskojęzyczne serwisy dla 'Polaków w UK'. Wszędzie straszą wątki i wpisy sprzed lat, co dla mnie jest upiornym potwierdzeniem dominacji Facebooka, Twittera, Insta ... itd. Na nic nikomu tam nick ozdobiony hasłem 'moderator'. Powód do dumy? Do wstydu raczej
Nie jest tajemnicą, że samo Forum MW 'żyje', jako element przedsięwzięcia biznesowego, jakim jest Moja Wyspa. Redakcja i Administracja, to przywilej właścicieli marki i strony. Moderacja zaś, to usługa, jaką świadczą jedni Forumowicze wobec Innych Użytkowników. Dlatego jest bardzo źle, gdy 'moderator' jest mało aktywny, a poprzestaje na kontemplacji swych nicków i avatarów. Napiszę więcej - w żyjącym i rozwijającym się forum nie ma miejsca dla biernej i wycofanej moderacji. Brak działania, brak pracy ... to też zachowanie. Jeśli czegoś nie robię, to jest mój wybór. Bierność jest wyborem.
Podsumowując, dla Użytkownika, który przyjmuje funkcję 'moderatora' jedynie po to, aby poczuć się lepiej, a następnie znika, wtapia się w tło, jakie tworzą inni Użytkownicy, Ci aktywni, to miałbym jedną prośbę. Odejdź, bo nic nie wnosisz. Mało tego, blokujesz potencjał kogoś innego. Nawet dodałbym, że przynajmniej dwóch, trzech moderatorów powinno być wybieralnych. Ot, taka elekcja
Niech skończy się panowanie dynastii, a Użytkownicy niech zdecydują kto ma być odpowiedzialny za życie Forum. Niech taki mechanizm będzie powtarzany co rok. Dobry moderator sam się w ten sposób ujawni  i będzie dobrze pracował na rzecz wszystkich. Przy okazji byłaby to niezła droga do wpuszczenia w wirtualny świat MW aktywności, kreatywności, świeżości... .
Pozdrawiam, K.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #7 Ocena: 0 2020-03-31 14:17:09 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Kiedyś za Superloverów i marciniaków była wieksza wolność słowa i forum kipiało mimo fejsów. Potem zaczeło sie ,,urażanie mojej wrażliwości, poczucie niesprawiedliwości w ocenie, zbyt dosadne stwierdzenia naruszające poczucie mojej estetyki" po głupawe zgloszenia co jest fejkiem a co nie.
Z czasem wielu wartościowych użytkowników żegnało sie z forum a zastępowały ich rzesze urażonych wpisami w tematach, w których nie biorą dyskusji. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
galadriel |
Post #8 Ocena: 0 2020-03-31 15:00:05 (5 lat temu) |
No, byl jeszcze Winston kiedys, ale tez sie usunal czy cos.
A tam pitolisz Kanonier, a tak poza tym jak namawiasz do rewolty i zmiany ustroju ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) to powinines sie wkrecic jako mod na pocztek! (potem bysmy ich tak od srodka wykonczyli  i przejeli wladze powiewajac czerwonymi (albo czarnymi? ) sztandarami na barykadach (znaczy na ruinach starego swiata).
Dobra wracam oglaadc Dark. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 31-03-2020 15:01 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #9 Ocena: 0 2020-03-31 16:13:16 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Winston - oh, to był oponent w dyskusji! Dosadnie, celnie, bez wulgaryzmów - ale niestety urażał uczucia innych jak ja. Pamiętam jak dostał bana - ,,masz rację jednak twoje kontrowersyjne poglądy dyskryminują innych uczestników forum". Co to był za śmiech. Albo atak na Superlovera za to, że napisał ,,jak ludzie mogą jeść z używanych garów kupionych na car boocie" - wtedy też wielu to urażało no bo było pisane dosadnie.
Teraz wraz z rozwojem 2986 dżenderów uraża niemal wszystko co nie jest zgodne z urażonego poglądem. Urażony może personalnie kogoś wyzwać od idioty i jest ok ale napisz ,,głupi socjaliści i parszywi komuniści" i urażony zgłasza wpisy jako hejt.
Fajnym przykładem był tu do dzisiaj wiszacy wpis ,,że kościół katolicki naucza nienawiści do drugiego człowieka". I moderacja nie dopatrzyła sie mowy nienawiści. Teraz zamieniamy kościół katolicki na wiadomo jaką religię i mamy mowe nienawiści - plus akt oskarżenia. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
galadriel |
Post #10 Ocena: 0 2020-03-31 16:15:20 (5 lat temu) |
Cytat: Teraz zamieniamy kościół katolicki na wiadomo jaką religię i mamy mowe nienawiści - plus akt oskarżenia.
...albo obcieta glowe
; ) [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 31-03-2020 16:15 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|