Str 149 z 193 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Richmond |
Post #1 Ocena: 0 2022-09-29 15:21:31 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2022-09-29 09:55:29, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-09-29 09:06:37, andypolo napisał(a):
Brak umiejętności poprawnej pisowni świadczy o człowieku, jego wykształceniu i kulturze.
Można popełnić literówkę ale nie robić błędów ortograficznych, pisać Polska z małej litery, wymyślać, przekręcać wyrazy.
Przed wysłaniem powinno przeczytać się swój post.
mój miszczu słowa polskiego
konstrukcja "z malej litery" to rusycyzm, powinno się pisać mała litera
Podobno im dalej na wschód tym częściej z tej malej litery słychać
To w Warszawie byl rusycyzm, ale to chyba nic dziwnego, wziawszy pod uwage historie.
Te posty zdecydowanie nadaja sie do oddzialnego watku o pisowni i jezyku. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #2 Ocena: 0 2022-09-29 16:02:34 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2022-09-29 13:55:58, cris82 napisał(a):
a gwontownikowi daj sie nacieszyc mozliwe ze dla niego jest to najpieknieszy tydzien w tym roku najpier sweet teraz cris : ) jest pieknie dlaczego to konczyc : P
Widzę, że próbujesz przywrócić dyskusję o delfinarium. Ja swoje w tym temacie już powiedziałem i nie mam zamiaru się powtarzać, bo jak ktoś tamtych słów nie zrozumiał albo je zlekceważył, to tak samo będzie z kolejnymi. Z niektórymi rozmowa o kulturze i moralności przypomina rzucanie pereł.... . Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #3 Ocena: 0 2022-09-29 16:27:39 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2022-09-29 15:21:31, Richmond napisał(a):
Cytat:
2022-09-29 09:55:29, sqlserver napisał(a):
Cytat:
2022-09-29 09:06:37, andypolo napisał(a):
Brak umiejętności poprawnej pisowni świadczy o człowieku, jego wykształceniu i kulturze.
Można popełnić literówkę ale nie robić błędów ortograficznych, pisać Polska z małej litery, wymyślać, przekręcać wyrazy.
Przed wysłaniem powinno przeczytać się swój post.
mój miszczu słowa polskiego
konstrukcja "z malej litery" to rusycyzm, powinno się pisać mała litera
Podobno im dalej na wschód tym częściej z tej malej litery słychać
To w Warszawie byl rusycyzm, ale to chyba nic dziwnego, wziawszy pod uwage historie.
Te posty zdecydowanie nadaja sie do oddzialnego watku o pisowni i jezyku.
Przydałby się taki temat bo zawsze coś w dyskusji "wypływa”, pojawiają się ciekawe uwagi czy wnioski i szkoda, żeby ginęło to w czeluściach forum.
Co do dyskusji o kulturze i moralności, wkrótce być może będzie dobra okazja, żeby powrócić.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #4 Ocena: 0 2022-09-29 18:50:30 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-09-29 16:27:39, SweetLiar napisał(a):
Co do dyskusji o kulturze i moralności, wkrótce być może będzie dobra okazja, żeby powrócić.
Poczekamy zobaczymy.
Myślę, że mając doświadczenie w obu tematach będziesz mogła się wypowiedzieć, aby prosty lud zrozumiał.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 29-09-2022 18:51 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
SweetLiar |
Post #5 Ocena: 0 2022-09-29 19:14:32 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2022-09-29 18:50:30, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
Poczekamy zobaczymy.
Myślę, że mając doświadczenie w obu tematach będziesz mogła się wypowiedzieć, aby prosty lud zrozumiał.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 29-09-2022 18:51 ]
Bije z tego postu złośliwościa, ale to już na szczęście nie o mnie świadczy.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #6 Ocena: 0 2022-09-29 19:55:02 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-09-29 19:14:32, SweetLiar napisał(a):
Cytat:
Cytat:
Poczekamy zobaczymy.
Bije z tego postu złośliwościa[/LIST], ale to już na szczęście nie o mnie świadczy.
Tylko poczuwający się do złamania zasad powyższych mógłby stwierdzić "Bije z tego postu złośliwościa". W przeciwnym przypadku wspomniane przeze mnie doświadczenie świadczy o uznaniu na skutek znajomości tematu.
Ale nie mnie to oceniać. Ja prosty chłop po niepełnej podstawówce jestem i dokładnie tak rozumiem zamieszczone myśli.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 29-09-2022 19:55 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #7 Ocena: 0 2022-09-29 20:09:59 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
Cytat:
Poczekamy zobaczymy.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 29-09-2022 18:51 ]
Trwają zakulisowe rozmowy, zwane sabatem bo naruszyłem sacrum. Rozkapryszonej najmłodszej córeczce pokazałem ze jej miejsce w koncie. Ja przeżyje permanentnego bana ale mam nadzieje ze delfinienie zostanie standardem na tym forum do hamowania autorytatywnych zapędów. Te ostatnie wydarzenia musiały być nie pomyśli jak masz taka potrzebę zemsty a od dwóch dni się cieszysz jak pies do miski z jedzeniem. Tak od serca, żebyś nie miała o mnie tak paskudnego zdania bierz ile chcesz w prezencie moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #8 Ocena: 0 2022-09-29 20:30:32 (3 lata temu) |
SQL jesteś przynajmniej niepoprawny, oferując takie monochromatyczne paskudztwo nie upiększone fotkami. Nawet B&W, bo o kolorze już nie wspomnę.
Ten sabat to fajne coś musi być, skoro od stuleci jest kultywowany
Ciekawe czy udział w takim to sprawa dziedziczenia genów, czy może można to gdzieś nabyć. Na przykład w pigułkach.
[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 29-09-2022 20:39 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Dzikizewsi |
Post #9 Ocena: 0 2022-09-30 09:06:18 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat:
2022-09-28 18:09:22, cris82 napisał(a):
Ja nie używam duzych liter T9 robi to za mnie więc nie pisz głupot
Ogólnie to sweet ma rację dotykają mnie twoje komentarze
Ja pisze na tyle na ile potrafię jestem tylko spawaczem mam problemy z poprawną polszczyzna czy to powód żeby się z tego wyśmiewać i wykluczać z forum w co drugim wpisie?
Jest to żenujące żeby robić sobie z tego używkę na forum do wyśmiewania kogoś kto ma inne zdanie niż ty tak to widzę
Z drugiej strony może dobrze że możesz to robić bo bez tego co by ci pozostało?
Ocenę tego pozostawiam moderatorom nie będę się skarżyl ale niech to wybrzmi to nie był spontaniczny komentarz tylko notorycznie powtarzany przez ciebie tekst
Znając życie zaraz ktoś ci pewnie przytaknie na zdrowie
Poza tym lubię sweet i resztę dziewczyn mogę być ich pupilkiem szkoda że ty się tak nie dogadujesz z ludźmi jak ja nie musiałbyś się posuwać do najniższych instynktów w dyskusji [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 28-09-2022 18:15 ]
Witam .
O rzesz ty orzeszku moj kochany . Ty myslisz ze z kim dyskutujesz ? Absolwentem politologii , socjologii , historykiem czy innej humanistycznej wyzszej uczelni ? Nie . Piszesz z absolwentem zwyklej szkoly zawodowej , slusarzem . I takze pracowalem jako spawacz i takie teksty jak : " bo ja spawacz jezdem i mnie przestrzeganie zasad pisowni jezyka polskiego nie tykaja " to tylko cisnienie podnosza . W pracy spotykalem spawaczy czy slusarzy ktorzy potrafili cytowac z pamieci Kochanowskiego , Kraszewskiego , Mickiewicza , Tuwima czy innych klasykow a tu usprawiedliwienie : "bom ja spawacz jest" .
Jakos w rozwinietej dyskusji nikt nie raczyl zwrocic uwagi na bardzo wazny punkt tworczosci Chrisa , manipulowanie czyimis wypowiedziami . Permanentnie ucina , przekreca , zmienia sens zdania aby pasowalo do jego widzimisie , czyli po prostu manipuluje . W jego mniemaniu uwypukla miesko , jak sam napisal , ale ze wyrywajac wyrazy zmienia to co ktos chcial powiedziec dla niego nie ma znaczenia liczy sie tylko jego widzimisie . Tym bardziej ze ma za plecami protektorke/cenzorke dwojga imion , jak sie okazalo .
A znaki interpunkcyjne sa bardzo wazne , daja odczuc czytelnikowi gdzie zdanie sie konczy , gdzie nalezy wziasc oddech , na co zwrocic uwage , co jest napisane na "marginesie" itp . Inaczej wychodzi trudnozrozumialy belkot bez przystankow . Moze mloda generacja jest do tego przyzwyczajona , ale ja mloda generacja nie jestem .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
|

|
 |
|
ZlotaPerla2 |
Post #10 Ocena: 0 2022-09-30 09:15:47 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-06-2022 Skąd: Pothole town |
Cytat:
2022-09-30 09:06:18, Dzikizewsi napisał(a):
A znaki interpunkcyjne sa bardzo wazne , daja odczuc czytelnikowi gdzie zdanie sie konczy , gdzie nalezy wziasc oddech , na co zwrocic uwage , co jest napisane na "marginesie" itp . Inaczej wychodzi trudnozrozumialy belkot bez przystankow . Moze mloda generacja jest do tego przyzwyczajona , ale ja mloda generacja nie jestem .
Pozdrawiam
Dzikizewsi
Znak interpunkcyjny stawia się za wyrazem bez spacji, a następnie po znaku stosuje się spację.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja
|

|
 |
|