Str 148 z 193 |
|
---|---|
1_Inch | Post #1 Ocena: 0 2022-09-29 09:52:16 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-05-2022 Skąd: Doncaster |
Maat17 za wytknięcie błędu to w normalnych czasach i normalnym społeczeństwie to powinno się podziękować i wyciągnąć lekcję. W czasie pogardy, w jakim żyjemy-gardzimy poprawnym językiem-bo jestem 'spawaczem' i mi wolno, bo pisze ze smarkfona - tym bardziej mi wolno. Bo dysleksja, bo czasu mało na rozmowę na poziomie, bo wódka, bo.. Bo zawsze jest coś. A mamy dostępną technologię, która błędy praktycznie eliminuje. Tylko trzeba chcieć. Tak samo, jak z dostępem do informacji, do źródeł, do biografii. Jakoś dziwnym trafem dostęp do leżaków przy basenach hotelowych Polacy opanowali do perfekcji. A do języka polskiego już mniej.
I nie do Ciebie Maat17 mój wpis jest skierowany- nie zauważyłem niczego co sprawiłoby mi dyskomfort w Twoich wpisach. Raczej do spawaczy olewaczy. |
sqlserver | Post #2 Ocena: 0 2022-09-29 09:55:29 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2022-09-29 09:06:37, andypolo napisał(a): Brak umiejętności poprawnej pisowni świadczy o człowieku, jego wykształceniu i kulturze. Można popełnić literówkę ale nie robić błędów ortograficznych, pisać Polska z małej litery, wymyślać, przekręcać wyrazy. Przed wysłaniem powinno przeczytać się swój post. mój miszczu słowa polskiego konstrukcja "z malej litery" to rusycyzm, powinno się pisać mała litera Podobno im dalej na wschód tym częściej z tej malej litery słychać moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
rafald | Post #3 Ocena: 0 2022-09-29 10:03:14 (3 lata temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Może założyć z ostatnich wpisów odrębny wątek na temat poprawnej pisowni?
Mnie na przykład intryguje używanie końcówki "ą" zamiast "om" w celowniku np. "przyglądam się cukierką". Pamiętam, że w czasach szkolnych miała miejsce sytuacja dokładnie odwrotna, czyli pisanie "nogom" zamiast "nogą" itp. |
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2022-09-29 10:20:28 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Nie ma o co bic piany tyle lat na forum i nigdy to nie było problemem : )
Trole maja pożywkę i ok biorę to dzielnie na klatę jestem przede wszystkim sobą to byłoby nienaturalne gdybym po 10latach pisania tu w ten sposób nagle to zmienił Na samą myśl przechodzi mnie zimny dreszcz : P hihi chociaż nie powiem na FB pisze poprawnie ale to chyba dlatego że ludzie mnie tam nie znają i chce być traktowany poważnie w swoich wpisach tutaj już dawno zapracowałem na poważanie do tego stopnia że mogę sobie pozwolić na niekonwencjonalne podejście liczy się przede wszystkim treść i zawsze możecie liczyć na same mięsko z mojej strony A nie jakieś pitolenie hura hura niech żyje wielka Rosja! -poprawnie napisane...😅 |
1_Inch | Post #5 Ocena: 0 2022-09-29 10:27:34 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 17-05-2022 Skąd: Doncaster |
"w swoich wpisach tutaj już dawno zapracowałem na poważanie do tego stopnia że mogę sobie pozwolić na niekonwencjonalne podejście liczy się przede wszystkim treść"
Pan zna pojęcia takie jak subiektywizm i obiektywizm? |
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2022-09-29 10:41:35 (3 lata temu) |
Niepotrzebnie się przejmujesz szczegółami...już wolę jak propagujesz rosyjskie idee w wątku o ukrainie bo przynajmniej jesteś sobą
A tu to takie czepianie się mnie bez powodu żeby sobie tylko pouzywac no jest parę takich osób tutaj ty gwontownik dziki ale chyba jesteście w mniejszości widać że dramy z tego nie będzie hehe : ) no bo patrzcie ten wyolbrzymiony pseudo problem to tylko moja osoba cała reszta pisze w miarę przyzwoicie i teraz ci wpadają i robią aferę haha komedia... Czepiacie się małego żuczka który tylko szuka swojego szczęścia w świecie ![]() [ Ostatnio edytowany przez: cris82 29-09-2022 11:36 ] |
Gwontownik | Post #7 Ocena: 0 2022-09-29 12:51:54 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Wienc w ramah róhó solidarności z pokszywdzonymi pszes fstrentne trole aby nikomó pszykro niebyło tesz zaczynam pisać majonc w głembokim powarzanió zasady obowionzójonce w pofszehnie urzywanym jenzykó
Ciekawe kiedy i komó to zacznie pszeszkadzać [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 29-09-2022 12:53 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
cris82 | Post #8 Ocena: 0 2022-09-29 13:11:55 (3 lata temu) |
co z toba? miales mnie traktowac jak dziecko specjalnej troski robiac dla mnie wyjatek twoje slowa
zamiast tego dalej sie chelpisz swoja osoba : )) nie mowiac juz o tym ze jestes strasznie nieslowny : P a to wieksza wada niz popelnianie bledow hehe ![]() w sumie to nie mam ci zazle ze ciszniesz beke : ) wydaje mi sie ze taka postawa to kwestia pierwotnych instynktow gdzies gleboko zakorzenionych w najglebszych zakamarkach ludziego dna na ktore nie mamy wplywu po prostu jestes soba a ja nie mam zamiaru cie zmieniac bo to nie moja rola ja dla tego forum zrobilem juz sporo dobrego jeszcze by tego brakowalo zebym leczyl czyjes kompleksy [ Ostatnio edytowany przez: cris82 29-09-2022 13:32 ] |
Antyszczepan | Post #9 Ocena: 0 2022-09-29 13:43:12 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-07-2022 Skąd: Essex |
To juz przegieliscie pale Maat wracaj , komu sie nie podoba pisownia nie musi czytac nie jestesmy na lekcji jezyka Polskiego, rozumiem duze bledy i RARZACE w oczy ,ale jak ktos nie stawil przecinka gdzie trzeba albo kropki albo skladania zdania jest niepoprawna no to juz jego problem, ja sie nauczylem pisac na necie glownie na IRC i gadu-gadu a tam wiekszosc nie stosowalo znakow kropek slaczkow itp itd
Jak cos pisze na realu , email albo list w urzedzie dbam o takie rzeczy Wiekszosc tu jest taka Pro Polska a pewnie swoim dzieciom kaza mowic po angielsku w towarzystwie bo tak wypada, ja np jade grubo z ludzmi ktorzy sa Polakami a kaza mowic w domu albo w tesco na zakupach swoim dzieciom po angielsku ![]() Ostatnio jakis chlop gada na Polskim dziale do dziecka cos po angielsku katem oka na mnie , widze ze Bluza 4F , orzelek a on po angielsku i sie pytam co ty odp””” gosciu nie musisz sie bac nie przyp””” ci mozesz mowic po Polsku i poszedlem… Ja wole jak ktos jest soba a nie na Pokaz niewazne czy robi bledy czy jest profesorem i stosuje wszystkie znaki interpunkcyjne jak pani w szkole nakazala. [ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 29-09-2022 13:51 ] |
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2022-09-29 13:55:58 (3 lata temu) |
przeciez maat na pewno nie odejdzie z takiego blachego powodu pewnie poluje na jakies wafle w promocji dlatego nie pisze
a gwontownikowi daj sie nacieszyc mozliwe ze dla niego jest to najpieknieszy tydzien w tym roku najpier sweet teraz cris : ) jest pieknie dlaczego to konczyc : P |