Str 126 z 193 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2022-07-23 15:15:20 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2022-07-23 15:11:05, Gwontownik napisał(a):
Epitety nie zostały użyte w celu przekonania do swej wypowiedzi czyli nie stanowiły metody przekonania, tylko zobrazowaniem moich osobistych odczuć do których mam prawo
Zgodzę się, że masz prawo wyrażać osobiste oddczucia, natomiast nie zgodzę się, że może to iść w parze z epitetami.
PS. Dziękuje za sprostowanie kawałka o konsekwencjach, bo przez to, że cytowałeś moją skromną osobę, wyszło, że to do mnie.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
Gwontownik |
Post #2 Ocena: 0 2022-07-23 15:42:23 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Co do stosowanej formy wypowiedzi, to była twarda; muszę przyznać. Skoro napisałem raz 'nie pisz do mnie więcej' i nie zostało zrozumiane, to użyłem bardziej zrozumiałego i nieobrazliwego 'spadaj'i żałuję,
ze moja kultura osobista nie pozwoliła uzyc dosadniejszego słowa. Natomiast żadnych epitetów nie było. Nawet ten przypisywany 'idiota' występuje w napisanym tekście, ale dotyczy zupełnie czegoś innego.
Powtórzę jeszcze raz; trzeba czytać ze zrozumieniem, a nie łykać wszystko tak, jakby było bezpośrednio adresowane.
A'propos
Jak już będziecie się kolektywnie znęcać nad moją osobą, która w niektórych budzi nieopisaną wręcz niechęć i odrazę, to proponuję też skupić się na weryfikacji kadry moderatorskiej. W niektórych przypadkach naprawdę obniża to poziom forum. A nie był to pierwszy zaistniały przypadek, o ile mnie pamiec nie myli. Miłych obrad.
A żeby nie było, że jestem złośliwy, mściwy i zawistny to dodam gwoli uzupełnienia, że przedstawiona powyżej propozycją nie nosi żadnych podtekstów osobistych. To, moim zdaniem i nie tylko moim, wpływa na jakość forum. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 23-07-2022 15:57 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #3 Ocena: 0 2022-07-23 15:56:31 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2022-07-23 14:45:08, Gwontownik napisał(a):
To ile razy można pytać z którego fragmentu wypowiedzi wynika tak wyciągnięty wniosek? Ile razy można twierdzić, że napisało się coś innego, a ktoś wie lepiej co ja napisałem.
Jeszcze odpowiadając na Twoje zapytanie, jak widzę, że dyskusja nie ma sensu, to stosuję ta maksymę
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Mark Twain
Cytat:
2022-07-23 15:42:23, Gwontownik napisał(a):
Jak już będziecie się kolektywnie znęcać nad moją osobą, która w niektórych budzi nieopisaną wręcz niechęć i odrazę
Znęcanie się nie leży w mojej naturze, mam inne, przyjemniejsze zajęcia zapalnowane na weekendowe popołudnie
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #4 Ocena: 0 2022-07-23 16:03:38 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2022-07-23 15:56:31, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:
2022-07-23 14:45:08, Gwontownik napisał(a):
To ile razy można pytać z którego fragmentu wypowiedzi wynika tak wyciągnięty wniosek? Ile razy można twierdzić, że napisało się coś innego, a ktoś wie lepiej co ja napisałem.
Jeszcze odpowiadając na Twoje zapytanie, jak widzę, że dyskusja nie ma sensu, to stosuję ta maksymę
Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Mark Twain
No ostro! I daje do myślenia.
Takie jest Twoje zdanie w tej sprawie, czy może wyszło zupełnie niechcący. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #5 Ocena: 0 2022-07-23 16:09:47 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Uzyłam tego cytatu ogólnie, w odniesieniu do przepychanek słownych.
Nie miałam nikogo konkretnie na myśli.
Ja już wyrosłam z udowadniania na siłę swoich racji. Jeśli widzę, że dyskusja donikad nie prowadzi, po prostu wycofuję się z niej.
|

|
 |
|
|
SweetLiar |
Post #6 Ocena: 0 2022-07-23 16:21:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
… zamiast zacięcie udowadniać swoją rację i prosić o niepodpisywanie. Ktoś wspominał coś o przedszkolu?
Mądre podejście 👍
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
Emeryt56 |
Post #7 Ocena: 0 2022-07-23 21:43:59 (3 lata temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat:
2022-07-23 13:49:30, SweetLiar napisał(a):
Ja też dokładnie tak zrozumiałam. Pierwszy post był z całą pewnością, a w drugim po wpisie Daavida, było dodane, że tylko tak słyszał i że "podobno" służby dają mandaty. Jeśli się podaje niepewną informację jako pewnik to jest to sianie plotek.
Chciałem wyjaśnić że ja (Emeryt) w drugim wpisie (po Davidzie) nie dopatruje się w wypowiedziach Gwontownika zmiany afirmacji odnośnie "węgla w brud".
Stwierdzenie że "tak słyszał" i "podobno" to się tyczy do wypisywania mandatów przez Celników i Pograniczniaków.
Zaznaczam że to ja tak zrozumiałem ale Literat czy Adwokat może to inaczej rozumie.
Od siebie dodam że od dawna też słyszałem że jest zła opinia o Czeskich mundurowych.
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #8 Ocena: 0 2022-07-23 23:47:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Ja tez tak to zrozumialam.
Z niczego sie nie wycofal, niepewnosc co do prawdziwosci informacji dotyczyla mandatow a nie wegla.
Ktos inny mogl to odczytac inaczej ale czy to warte bylo tyle stron udowadniania kto jak to zrozumial to bym polemizowala. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #9 Ocena: 0 2022-07-24 07:27:35 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
A ja mam zwis na to co kto powiedzial, natomiast pierwsze co mi sie skojarzylo jak wczoraj tu zajrzalam i przelecialam wzrokiem te brednie to wlasnie ten cytat Twaina, ktory Efka wrzucila. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Dzikizewsi |
Post #10 Ocena: 0 2022-07-24 10:15:42 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-03-2015 Skąd: Ceska Republika |
Cytat:
2022-07-23 21:43:59, Emeryt56 napisał(a):
Cytat:
2022-07-23 13:49:30, SweetLiar napisał(a):
Ja też dokładnie tak zrozumiałam. Pierwszy post był z całą pewnością, a w drugim po wpisie Daavida, było dodane, że tylko tak słyszał i że "podobno" służby dają mandaty. Jeśli się podaje niepewną informację jako pewnik to jest to sianie plotek.
Chciałem wyjaśnić że ja (Emeryt) w drugim wpisie (po Davidzie) nie dopatruje się w wypowiedziach Gwontownika zmiany afirmacji odnośnie "węgla w brud".
Stwierdzenie że "tak słyszał" i "podobno" to się tyczy do wypisywania mandatów przez Celników i Pograniczniaków.
Zaznaczam że to ja tak zrozumiałem ale Literat czy Adwokat może to inaczej rozumie.
Od siebie dodam że od dawna też słyszałem że jest zła opinia o Czeskich mundurowych.
Witam .
Prosze uwazac na pisanie ze "slyszalem" czy "podobno" bo zaraz nasza szanowna moderatorka/cenzorka Sweete zarzuci koledze manipulacje .
A odnosnie czeskich mundurowych to nie sa wcale tacy gorsi od naszych , polskich . Rozumiem ze dlugi pobyt z dala od kraju i przyzwyczajenie sie do postepowania angielskiej policji moze troche odksztalcac obraz . Z drugiej strony opinia o polskich kierowcach w Czechach jest bardzo negatywna , nawet moja . Przekraczanie predkosci , blokowanie pasa , jazda na trzeciego , brak oplaty za autostrady czy pyskowanie do policjantow i nazywanie ich Pepikami , co Czesi rozumieja bardzo dobrze , jest normalnoscia ze strony polskich wladcow szos .
A wracajac do tematu to nie pierwszy raz gdy moderatorka/cenzorka Sweet wziela sobie na cel Gwontownika i zarzuca mu na sile manipulacje . Az sie dziwilem ze ma tyle cierpliwosci wchodzac w rozmowe aby wyjasnic ze "nie jest w ciazy" , jak juz zostalo napisane wczesniej .
Pozdrawiam
Dzikizewsi Opinia moderatora: Kilka ostatnich wypowiedzi wyleciało z tematu, jako totalnie nie związanych z wątkiem. Teraz nie mam czasu, ale później jeszcze przemyślę na ile reszta naszych wypowiedzi trzyma się tematu. Konefka
|

|
 |
|