MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

To był kiedyś wątek : Pytania do moderatorów

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 102 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 101 | 102 | 103 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 102 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: 0

2020-11-26 14:53:25 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Cytat:

2020-09-01 22:27:46, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:

Prosiłbym, aby dbałość o dobre samopoczucie wszelkich 'usuniętych' kont (powiedzmy, że to modne obecnie osobowości niebinarne) nie była nadrzędna

Kanonier najpierw piszesz o uzytkownikach z zaburzeniami, teraz o osobowosciach niebinarnych. Jako osoba po psychiatryku mam sporo cudownych znajomych z zaburzeniami psychicznymi, dobrych ludzi, i powiem Ci odchrzan Ty sie w koncu od chorob umyslowych.

Obrazek

*PARDON*

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 26-11-2020 15:00 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PannaZMokraGlow

Post #2 Ocena: 0

2020-11-27 16:21:38 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2020-11-26 14:53:25, Kanonier30 napisał(a):
Cytat:

2020-09-01 22:27:46, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:

Prosiłbym, aby dbałość o dobre samopoczucie wszelkich 'usuniętych' kont (powiedzmy, że to modne obecnie osobowości niebinarne) nie była nadrzędna

Kanonier najpierw piszesz o uzytkownikach z zaburzeniami, teraz o osobowosciach niebinarnych. Jako osoba po psychiatryku mam sporo cudownych znajomych z zaburzeniami psychicznymi, dobrych ludzi, i powiem Ci odchrzan Ty sie w koncu od chorob umyslowych.

Obrazek

*PARDON*

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 26-11-2020 15:00 ]

😀 👋

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2020-12-11 20:03:53 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Nie chcę usuwać dyskusji na temat w jakim kierunku zmierza lub powinien zmierzać wątek Ku pamieci, dlatego tutaj przenoszę wypowiedzi. Dodatkowy, pośredni temat o pozyczce na razie zostawiam tutaj.

Cytat:

2020-12-11 14:43:35, Kanonier30 napisał(a):
Przepraszam, ale ten wątek zamienił się w farsę. Z całym szacunkiem dla wstawiających tutaj ostatnio wpisy. Pierwotnie nawiązywaliśmy do historii Polski, szczególnie do zapomnianych wydarzeń. Było co nieco o Żołnierzach Wyklętych, Powstaniu Warszawskim.
Tymczasem teraz, bo na łono Abrahama przeniosła się aktorka z opery mydlanej w UK. To jest już kpina, bo nijak się ma choćby do tekstów o Generale Nilu, o którym warto byłoby cokolwiek napomykać.

Obrazek

Piękne daty, wspaniałe wydarzenia...a teraz? Naprawdę, ale - bez względu, jak zaraz będę krytykowany - pewne wpisy niezbyt współgrają, komponują się z historycznymi.

*DONT_KNOW*

PS.
Kolega, którego nick jest dla mnie nie do odtworzenia napisał: to mi się podoba w angielskiej nauce historii oni nie uczą bezwzględnego uwielbienia do czynów historycznych tylko pozwalaj sobie na ich analizę

Skąd taka opinia? Uczysz w szkole? Jesteś studentem historii w UK? Niestety, ale to jest bzdura. W historii Anglii, aby nie dodać Imperium Brytyjskiego, jest pełne uwielbienie dla czynów oręża z Wysp. Zapytaj przeciętnego ucznia, studenta o opinię o ... Napoleonie. Bitwie pod Waterloo... Dziękuję, bo to wszystko w temacie.

:-8

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 11-12-2020 14:58 ]

Cytat:

2020-12-11 16:12:40, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Cytat:

2020-12-11 14:43:35, Kanonier30 napisał(a):

Piękne daty, wspaniałe wydarzenia...a teraz? Naprawdę, ale - bez względu, jak zaraz będę krytykowany - pewne wpisy niezbyt współgrają, komponują się z historycznymi.

*DONT_KNOW*

Prawdę napisawszy, nie wiem jakie intencje miał założyciel tematu, bo dawno już się nie udziela. Być może jego założeniem było wrzucaniem samych rocznic historycznych.

Jeśli tak bardzo Ci przeszkadza, że wrzucane są tu tez nawiązania upamietniające odejście muzyków, czy aktrów ( sama takie tu wrzucałąm ) to może, zeby był wilk syty i owca cała otwórz osobny temat pt WAŻNE DATY HISTORYCZNE, wtedy będzie wiadomo, że tam mają się znajdować tylko wpisy dotyczące "wspaniałych wydarzeń"

Cytat:

2020-12-11 16:30:17, Kanonier30 napisał(a):
Czy mi przeszkadza? Na szczęście nie jestem ni moderatorem, ni administratorem. Zauważam pewien trend, który się pojawił w tematach, gdzie zaczynało się od Powstania Warszawskiego.

Tutaj nie trzeba szukać intencji założyciela wątku, a spojrzeć na pierwsze strony. To widocznie tylko ja zauważam, że wspominanie Powstania Warszawskiego, a śmierć Boczka z Kiepskich jakoś nietęgo wygląda.

Taki standard najwyraźniej.

PS.

@sqlserver

Odpowiedź na Twoje pytanie - tak, owszem. Dlatego się wypowiadam. A jak nie Napoleon (w sumie zgrana karta :-] ... ) to może Henryk V Lancaster i bitwa pod Agincourt (Azincourt)... ?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 11-12-2020 16:34 ]

Cytat:

2020-12-11 16:33:45, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:

Czy mi przeszkadza? Na szczęście nie jestem ni moderatorem, ni administratorem.

A kim jestes od osadzania smierci aktorow jako "kpina"?

Cytat:

2020-12-11 16:38:09, Kanonier30 napisał(a):
Cytat:

Cytat:

'A kim jesteś' ... poproszę o sprecyzowanie, bo personalny - brzydki atak jest oczywisty
Dla Ciebie, Droga Panno z Mokrą Głową, to zapewne nikim lun niczym. Co nie przeszkadza mi na uwagę, co do kierunku w jakim zmierzają wpisy :-M]

Cytat:

2020-12-11 16:50:50, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:

2020-12-11 16:38:09, Kanonier30 napisał(a):
Cytat:

Cytat:

'A kim jesteś' ... poproszę o sprecyzowanie, bo personalny - brzydki atak jest oczywisty
Dla Ciebie, Droga Panno z Mokrą Głową, to zapewne nikim lun niczym. Co nie przeszkadza mi na uwagę, co do kierunku w jakim zmierzają wpisy :-M]

"Personalny brzydki atak?" A ktore moje slowo bylo brzydkie? To nie ja opisuje jak oceniam "standard" innych ludzi w tym watku.

Swoja droga Kanonier pytales SQL czy studiuje historie w UK ze sie wypowiada bo Ty owszem? Gratuluje, myslalam ze za mlodu w Polsce studiowales. Ja czasem planowalam zrobic tu znow studia ale nigdy nie wyszlo. Za duza inwestycja finansowa i czasowa dla mnie.

Cytat:

2020-12-11 17:09:30, Kanonier30 napisał(a):
W wątku tym wypowiadałem się przed laty na temat Żołnierzy Wyklętych. Co również czynili inni Użytkownicy. Stąd wyraziłem swoją opinię.
Proszę, aby czytać ze zrozumieniem. Nie dorabiać mi 'gęby'. Nie użyłem sformułowań, że czyjakolwiek śmierć jest kpiną, ani jakkolwiek to ujmując, że oceniam standardy Innych.

@ Panna...polecam skorzystanie z pożyczki. Na wybrane specjalizacje są oferowane bez względu na wiek studenta. Zawsze warto zdobywać nowe kwalifikacje czy wykształcenie - tego się już nie straci. Zostaje w głowie :) Pozdrawiam.

Cytat:

2020-12-11 17:20:47, Jurny_Jurek napisał(a):
Za późno chyba z tymi pożyczkami, ten rok był ostatni dla studentów z ue? Czy jakoś tak.

Wybaczcie offtop a by było na temat - ku pamięci nie musi być przyklejony do jakiegoś schematu. Ku pamięci może być też rocznica śmierci Majkela Dżaksona jeśli ktoś sobie uznaje za ważną dla niego datę i tu wpisze. Można założyć temat stricte historyczny i popisać jak to było w zwyczaju gdy po jednej stronie stawał użytkownik XYZ twierdzący, że AK to byli antysemici a ŻW to zwykli bandyci. Troche tego brakuje.

Cytat:

2020-12-11 17:29:39, Kanonier30 napisał(a):
@ Jurek, no właśnie - co do tematu. Nie ma już Użytkownika @okazje tudzież @neurona... chyba. Nie ma zwolenników 'czerwonej' leiwcy i faktycznie brak.

Na temat pożyczek, to były dostępne dla rezydentów, ale nie jestem na bieżąco.

Jeszcze chciałem dodać, że mój wpis - który tak został źle odebrany - to wina mojej zbytnej szczerości. Natomiast nie było moim zamiarem atakowanie żadnego z Użytkowników - personalnie.
Jeżeli ktokolwiek tak odebrał mój wpis, to przepraszam.

Cytat:

2020-12-11 17:33:19, Adacymru napisał(a):
Czy kpiną jest wspomnienie o smierci osoby, która, pomimo podupadającego zdrowia, lata swojego zycia poświęciła na uświadamianiu efektów Alzheimera, wspomagając kwesty charytatywne? Żyjemy w czasach, ze nie ma wojny zeby zasłużyć sobie na wspomnienie o chwalebnym zejściu ze świata stojac na barykadzie...watek pasowałoby zamknąć do czasu kolejnej wojny i godnych wspomnien.

Cytat:

2020-12-11 17:41:47, Kanonier30 napisał(a):
Barbara Windsor -2020

@Misia13 - proszę, abyś wybaczyła mój niewyparzony język :-T[

Cytat:

2020-12-11 17:51:10, Misia13 napisał(a):
Cytat:

2020-12-11 17:41:47, Kanonier30 napisał(a):

@Misia13 - proszę, abyś wybaczyła mój niewyparzony język :-T[

*KISSING*

Cytat:

2020-12-11 18:25:56, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:

2020-12-11 17:09:30, Kanonier30 napisał(a):

@ Panna...polecam skorzystanie z pożyczki. Na wybrane specjalizacje są oferowane bez względu na wiek studenta. Zawsze warto zdobywać nowe kwalifikacje czy wykształcenie - tego się już nie straci. Zostaje w głowie :) Pozdrawiam.

Trzy razy zaczynalam studia piecioletnie. Skonczylam tylko pierwsze bo choc zatrudnienie mialo byc niekolidujace ze studiami, to pozniej godziny sie jednak nakladaly. Ja teraz wiecznie w pracy w tygodniu. Odpada. Na inwestycje czasowa pozyczki nie wezme. A zeby w mojej dziedzinie zarabiac duzo wiecej to przydalyby sie porzadne studia czasochlonne.

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #4 Ocena: 0

2021-02-04 16:36:06 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Przeniesione z innego wątku

Cytat:

2021-02-04 08:07:34, Dzikizewsi napisał(a):

No i troche do moderatora .
Widze ze moj wpis zostal ocenzurowany niby z osobistych wycieczek . To jak mam patrzec na wpis kolegi Jurka ? Jest on OK ? Czy kolega Jureczek ma jakies specjalne wzgledy .
Kiedys sie smialem jak dziadkowie czy inne osoby starsze mowili do kogos uzywajac zdrobnialych wyrazen , teraz sam takich uzywam . Nie wydaje mi sie zeby napisanie do kogos : sloneczko , zlotko , kochaniutki , Panie kolezko czy tym podobne mialo na celu obrazenie czy ponizenie kogos . Jest to raczej stwierdzenie czy delikatna sugestia ze uwazam mojego interlokutora za osobe zachowujaca sie jak dziecko czy tez osobe o bardzo duzym mniemaniu o sobie ale z malym doswiadczeniem zyciowym .
Bo popatrzmy na zdanie o zapominaniu przezemnie o tym co pisalem wczesniej co wytyka mi kolega Jurek . Ale on sam nie chce pamietac z jakiego powodu padlo moje zdanie o klanianiu sie w pas ktore z taka rozkosza przytacza , i oczywiscie nie jest to zadna prowokacja ani przytyk .
A jak sie moderacji moje zdrobnienia , czy tez styl pisania nie podobaja to nie mam nic przeciwko permanentnemu banowi .
W koncu opuscilem juz wyspe na stale .
Pozdrawiam .
Dzikizewsi

Cytat:

2021-02-04 08:18:50, cris82 napisał(a):
"Jest to raczej stwierdzenie czy delikatna sugestia ze uwazam mojego interlokutora za osobe zachowujaca sie jak dziecko czy tez osobe o bardzo duzym mniemaniu o sobie ale z malym doswiadczeniem zyciowym ."

takie zachowanie jest niedopuszczalne nie przystoi doroslej osobie

pozwol innym to ocenic i nie kpij z uzytkownika...

Cytat:

2021-02-04 13:09:25, Jurny_Jurek napisał(a):

Fajnie, że dziadek nauczył cię zwracać się do nieznanych osób zdrobniale. To bardzo fajnie jak spotyka sie dwóch chłopów i jeden mówi do drugiego "Cześć złotko, Dziki jestem". Zwłaszcza w barach "Pod Błękitną Ostrygą". Bardzo sie denerwujesz, wyśmiewasz czyjeś posty wrzucając ckliwe historie o złej kasjerce jako antypatii do Polaków, próbujesz wykpić czyjeś wpisy "złotkami", masz pretensje że ktoś śmie Twój wpis skrytykować (bo tylko Dziki może czyjeś), masz już się powstrzymywać a potem żalisz się na moderację. Zabawna historia nadająca kolorytu temu wątkowi. Jak myślisz, że sie przejmuje zarzutami..

Czy bycie mistrzem manipulacji i prowokacji to jedyne?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Jurny_Jurek</i> 04-02-2021 13:10 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #5 Ocena: 0

2021-02-04 17:36:13 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Probuje ustawic zdjecie jako avatar, mam wiadomosc, ze wszystko ok, ze udalobsie ustawic a tu nic nie widac. Dlaczego?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

SweetLiar

Post #6 Ocena: 0

2021-02-04 17:49:01 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Ja mam to samo od pół roku co najmniej. Już przestałam próbować.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2021-02-04 17:55:04 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Jak się uda to mam nadzieje, że będą fajne 😃
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #8 Ocena: 0

2021-02-04 18:16:13 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Może lepiej pozostać unikatowym jak ja i Gal 🤔🤔🤔
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #9 Ocena: 0

2021-02-04 19:00:54 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2021-02-04 17:36:13, galadriel napisał(a):
Probuje ustawic zdjecie jako avatar, mam wiadomosc, ze wszystko ok, ze udalobsie ustawic a tu nic nie widac. Dlaczego?

Ciasteczka? restart?
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2021-02-04 19:13:27 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Ja sie na tym nie znam. Wysłalam zapytanie do informatyka, bo kilka osob zgłaszało yaki problem

Do góry stronyOffline

Strona 102 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 101 | 102 | 103 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,