MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Uwaga - zmiany na forum

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

Str 11 z 27

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2012-09-30 23:59:15 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Cytat:

2012-09-30 22:37:40, maw2be napisał(a):
Cytat:

2012-09-30 22:25:53, krakn napisał(a):
Cytat:

2012-09-30 21:59:24, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Tap co? :-o

męska odmiana forum *CRAZY*:-]

Krak no co ty. Magda już nie jest blond, chyba ;)

Eeeeej, jestem już znowu!!
A co, nie podoba się? *ROFL*
To zawsze mogę poudawać - w jedna, lub w drugą stronę - ja uniwersalna "jezdem", jak "kamelełon" :-8:-]:-]:-]:-]*ROFL**ROFL**ROFL**ROFL**ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 01-10-2012 00:00 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

SonnyBoy

Post #2 Ocena: 0

2012-10-01 00:28:34 (13 lat temu)

SonnyBoy

Mężczyzna

Z nami od: 15-10-2007

No to teraz w większości postów będzie więcej emotikonów niż literek....
Ja jestem za tym, żeby zrezygnować z przestarzałego alfabetu i zastąpić go emotikonami. Co o tym myślicie?

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Inklemon

Post #3 Ocena: 0

2012-10-01 10:10:26 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

A ja bym postulowała jeszcze jedną zmianę na forum.
Mianowicie: polityczną neutralność moderatorów.
Wyrażanie swoich przekonań politycznych, krytykowanie oponentów przez moderatorów w ogóle nie powinno mieć miejsca.
MODERATOR to nie jest zwykły użytkownik, tylko taki, który ma określoną FUNKCJĘ i w tej FUNKCJI udziela się na forum, każdorazowo, kiedy pod jego nickiem jest podpisane MODERATOR.
Tak, jak policjant będący na służbie, no niestety, ale nie może się nachlać wódy i kilku innych rzeczy tez nie może kiedy jest na służbie, tak samo osoba, pod której nickiem jest jasno i wyraźnie podpisane MODERATOR powinna miarkować się, co do wyrażania swoich poglądów politycznych, inaczej to forum jest CENZUROWANE, a nie moderowane.

Tymczasem zarówno moderator "dwunasty", jak i "krakn" używają sobie dowoli - prywatnie np. w wątkach ; "premierze jak żyć" i "Manifestacja w Manchester City".
Użytkownicy mogą sobie mieć i wyrażać poglądy, jakie chcą, mogą się sprzeczać, kłócić, a moderacja, to powinna baczyć tylko na przestrzeganie regulaminu przez użytkowników. Funkcja moderatora zobowiązuje. Przynajmniej powinna.

Poza tym zastanawia mnie, po jakie licho służy przycisk zgłoszenia (nomen omen - do moderatora) nadużyć? To taki czerwony na dole pod każdym postem. Ja zgłosiłam sprzeczne z regulaminem forum nadużycie użytkownika Casch, który jawnie ubliżył mi nazywając publicznie ZŁODZIEJEM 2 razy z capslockiem. Watek " Premierze jak żyć" str 12.
I co ? Wielkie nic ! Zero reakcji.
Ja jeszcze rozumiem, że moderator może jakieś nieregulaminowe postępki przeoczyć, ale nie ma mowy o przeoczeniu, kiedy składam oficjalna skargę na ręce moderatora. I... zero reakcji.
Wiec po jakiego groma jest w ogóle ten przycisk pod każdym postem?

Do góry stronyOffline

MrMaverick1971

Post #4 Ocena: 0

2012-10-01 10:17:40 (13 lat temu)

MrMaverick1971

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 26-07-2012

...to jest taki przycisk?...cholera nawet nie wiedzialem:-]

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #5 Ocena: 0

2012-10-01 10:52:09 (13 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Inklemon, dziękuję za uwagi.

Mam inne zdanie co do wypowiadania się moderatorów. Bycie moderatorem jest nobilitacją a nie karą. Nie można zabronić moderatorowi wypowiadania się na dany temat, każdy ma prawo do swojego zdania - czy to w tematach politycznych czy innych. Moderator natomiast nie może wykorzystywać swojej funkcji do blokowania oponentów czy usuwania ich postów, jeśli są odmiennego zdania. I żaden z moderatorów nie nadużywa tego na forum, wręcz przeciwnie - zauważ że Dwunasty wypowiedział się w wątku, którego sam nie moderuje.
Gdybyśmy zakazali moderatorom wypowiadania się w takich tematach, byłby to rodzaj kary.

Co do czerwonego przycisku - świetnie się on spisuje, zgłoszenia forumowiczów ułatwiają pracę moderatorom i mnie. Staramy się na bieżąco reagować na zgłoszenia, ale nie zawsze spędzamy 24 godziny na dobę na forum, szczególnie w niedzielę (a wczoraj zgłosiłaś uwagę). Trochę wyrozumiałości nie zaszkodzi :-)

Oczywiście usunęłam post, który zgłosiłaś, jak tylko weszłam dziś na forum. A Catch otrzymał bana jeszcze przed Twoim zgłoszeniem.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

defcon1

Post #6 Ocena: 0

2012-10-01 12:15:59 (13 lat temu)

defcon1

Mężczyzna

Z nami od: 19-06-2010

Cytat:

2012-10-01 00:28:34, SonnyBoy napisał(a):
No to teraz w większości postów będzie więcej emotikonów niż literek....
Ja jestem za tym, żeby zrezygnować z przestarzałego alfabetu i zastąpić go emotikonami. Co o tym myślicie?

Doskonaly pomysl.
Przypomnialo mi sie to.
"These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Inklemon

Post #7 Ocena: 0

2012-10-01 12:51:33 (13 lat temu)

Inklemon

Kobieta

Z nami od: 26-08-2012

Kasia_red - dziękuję.

Co do neutralności moderatorów.
Nobilitacja niesie za sobą pewne ograniczenia, może nie regulaminowe etc, ale przynajmniej w kategoriach faux pas. Jako zwykły użytkownik - żuczek, oczekuje od moderatorów więcej niż od innych. Co tu dużo gadać: wyższe oczekiwania. Czy są w stanie sprostać, to inna sprawa. Ale mój apel do moderatorów, aby przynajmniej próbowali. Bo taka funkcja, to faktycznie nobilitacja i pewne rzeczy zwyczajnie .... nie pasują.

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2012-10-01 13:14:00 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-10-01 12:51:33, Inklemon napisał(a):
Co do neutralności moderatorów.
Nobilitacja niesie za sobą pewne ograniczenia, może nie regulaminowe etc, ale przynajmniej w kategoriach faux pas. Jako zwykły użytkownik - żuczek, oczekuje od moderatorów więcej niż od innych. Co tu dużo gadać: wyższe oczekiwania. Czy są w stanie sprostać, to inna sprawa. Ale mój apel do moderatorów, aby przynajmniej próbowali. Bo taka funkcja, to faktycznie nobilitacja i pewne rzeczy zwyczajnie .... nie pasują.

daj spokoj, przeciez to normalni ludzie, w dodatku robia wolontaryjnie - jedyna 'neutralnosc' powinni wykazywac rozdzielajac bany i ostrzezenia i tyle...

ps. jako ze to nobilitacja, to jedynie co musza przestrzegac (w/g mnie) to dostep do konta z uprawnieniami 8-)

Do góry stronyOffline

dylacom

Post #9 Ocena: 0

2012-10-03 11:33:42 (13 lat temu)

dylacom

Kobieta

Z nami od: 12-01-2011

bardzi sie ciesze ze zmiany nastapily :* az sie znowu zachcialo uczestniczyc w forum...bo juz bylam coraz bardziej zniechecona.
juz kilka razy odchodzilam i wraclam na forum- bo z jedenj strony jest aktywne, a z drugiej bardzo nie nowoczesne...

zmiany sa potrzebne! fajnie ze nastepuja, fajnie ze sluchacie i probujecie :*

nadal bede prosic o skok do pierwszej nieczytanej wiadomosci :) moze kiedys sie pojawi :*

Do góry stronyOffline

dylacom

Post #10 Ocena: 0

2012-10-03 12:00:28 (13 lat temu)

dylacom

Kobieta

Z nami od: 12-01-2011

mam jeszcze jedno pytanie- okno z prawej strony z Ostatnie dyskusje- co to jest za element? moj firefox zaczal to blokowac od czasu zmian, explorer jest ok, wiec zakladam ze musze zrobic jakis myk w firefoxie, ale zupelnie nie wiem od czego zaczac. Czy ktos jest wstanie mi podpowiedziec? dzieki wielkie

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 27 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 25 | 26 | 27 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,