Str 2 z 73 |
|
---|---|
perfekcja | Post #1 Ocena: 0 2010-09-18 18:21:14 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
jarmilki (dziewczyny wiedza co to
![]() |
alojza | Post #2 Ocena: 0 2010-09-18 18:21:51 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-06-2010 Skąd: M D |
Jeśli żyłeś wtedy i widziałeś go w akcji
To Maradona nie Pele jest dla ciebie królem piłkarzy Czasy kiedy nie było kablówki w domach Mehico 86 czarno-białego telewizora Bramkę w finale strzelił brodaty Horhe Brazylijczyk Sokrates z karnego strzelił bramkę Polsce Ja na podwórku kiedy cieszyłem się bramką Ręce w górze i okrzyk Diego Armando Graliśmy w kapsle z Krzyśkiem z drugiego piętra Graliśmy w piłkę na boisku którego już nie ma Do szkoły chodziliśmy w trampkach sierżanta Granatowy mundurek, na ramieniu tarcza 150 Jeansy były tylko w Peweksie Jak ktoś je miał to zlatywało się całe osiedle Na komunię czekaliśmy niecierpliwie na prezenty Zegarek grał trzydzieści melodyjek [x2] Wielu pamięta z nas tamten świat Kiedy komunizm uciekał z Polski Ja chcę pamiętać czas Cudowne dzieciństwo w latach 80. Byłeś kozakiem jak miałeś buty Robins W lato, a w zimę wszyscy i tak mieli buty Snowfix Piliśmy płyn Lugola jak wybuchł Czarnobyl Pomarańcze w święta to był prawie dobrobyt Dziewczyny w białych czeszkach grały w klasy Skakały przez gumę, zazdrościły tym co miały Barbie Słodycze, czekolada, przysmak warszawski Lans, wakacje [?] Bułgarii Kiedyś byliśmy też niegrzeczne kajtki Ale od dziewczyn się ściągało a nie ściągało im majtki Teraz w każdym kiosku kupisz cygaro Kiedyś wybór był taki Klubowe, Popularne, Caro Dzieciaki na festynie wygrywały bieg w workach Teraz na klatce dzieciaki ćpają amfę z worka Pamięć? wehikuł czasu made by Eldo Kapsle, podchody, wata cukrowa i boski Diego [x2] Wielu pamięta z nas tamten świat Kiedy komunizm uciekał z Polski Ja chcę pamiętać czas Cudowne dzieciństwo w latach 80. |
Post #3 Ocena: 0 2010-09-18 18:22:12 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
andyopole | Post #4 Ocena: 0 2010-09-18 18:22:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
ja tez wiem, przemycalem je z Czechoslowacji. Bylo kiedys takie panstwo. Lentilki tez sie przemycalo i inne rozne rzeczy.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2010-09-18 18:24:14 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Z wielu pieców się jadło chleb Bo od lat przyglądam się światu Nieraz rano zabolał łep I mówili zmiana klimatu Czasem trafił się wielki raut Albo feta proletariatu Czasem podróż w najlepszym z aut Częściej szare drogi powiatu Na regale kolekcja płyt I wywiadów pełne gazety Za oknami kolejny świt I w sypialni dzieci oddechy One lecą drogą do gwiazd Przez niebieski ocean nieba Ale przecież za jakiś czas Będą mogły same zaśpiewać Ref. Ale to już było i nie wróci więcej I choć tyle się zdarzyło to do przodu Wciąż wyrywa głupie serce Ale to już było, znikło gdzieś za nami Choć w papierach lat przybyło to naprawdę Wciąż jesteśmy tacy sami Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
perfekcja | Post #6 Ocena: 0 2010-09-18 18:25:48 (15 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2008 Skąd: UK |
andy no to jak znasz te klimaty, to na pewno wiesz jak smakowala czeska salatka sledziowa z majonezem i taki napoj herbaciany rumowy w plastikowej butelce z odcinanym dziubkiem. Pycha!!!
[ Ostatnio edytowany przez: perfekcja 18-09-2010 18:26 ] |
Post #7 Ocena: 0 2010-09-18 18:26:00 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2010-09-18 18:28:29 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-09-18 18:26:00, Peter_North napisał(a): oczywiście najlepszy Modern Talking ha ha ..."zakochana " bylam po uszy w jednym z panow ![]() Oczywisie Maanam i Kombi oraz z filmow akademia pana kleksa i niekonczaca sie opowiesc czy filmy z brucem lee oraz wszystke bajki tamtych czasow Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2010-09-18 18:31:37 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-09-18 18:28:44, Peter_North napisał(a): Najlepsze było czekanie,kiedy wyłączyć pause,zeby utwór nagrać. albo sie zatrzymywalo na chwile spisywalo tekst kaleczac angielski a potem sie wydzieralo w nieboglosy razem z idolem ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
midian25 | Post #10 Ocena: 0 2010-09-18 18:32:23 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Przegrywało się kasety na jamniku...
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"
|