Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

MojaWyspa.co.uk » powrot do polski na stary dowod

Przeczytaj Regulamin forum | Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "MojaWyspa.co.uk" opiekują się: Webmaster

Strona główna » MojaWyspa.co.uk » powrot do polski na stary dowod

Nowy tematNowy post

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Autor Strona: 2 z 2
anna69

Post #1

2008-08-08 12:12:22 (3 miesiące temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Obywatel Rzeczpospolitej Polskiej ma obowiazek posiadac dowod osobisty, nawet jesli mieszka poza granicami kraju i nie jest w Polsce zamieldowany. w miescu zameldowania widnieje wuwczas odress w innym panstwie. Ale posiadanie dowodu jest obowiazkowe dla kazdego ibywatela...i jak narazie nie ma sie to zmienic..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2

2008-08-08 19:58:48 (3 miesiące temu)

krakn

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 25-06-2007

anna mylisz się, dowód osobisty jest dokumentem ewidencji i wydawany jest tylko osobom przebywającym w kraju, inaczej można by go otrzymać tak jak paszport w ambasadzie, bardzo dużo info było i trzeba było czytać gdy był bom na wymiany dokumentów, gdyż wiele osób mieszka Np w USA czy Ameryce południowej i jak mają dokonać wymiany?
A zresztą ja również? ja nawet nie mam starego dowodu :) tylko i wyłącznie paszport, gdybym zwariował i wrócił bez problemu dostałbym nowy dowód, sprawdzone w urzędzie, ale mi to nie grozi
!Akcja dla dzieci z Darlowa organizator już po raz kolejny green-express ! Pomóż dzieciom, zbieramy wszystko czego nie potrzebujesz, a może chcesz za sponsorować jakieś drobiazg?? Odbiór kuriera lub w punktach zbiorczych. POMÓŻ

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony