MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Artykuły w portalu Moja Wyspa

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ParaDox

Post #1 Ocena: 0

2008-05-12 11:44:36 (17 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Z nami od: 18-03-2004

Cytat:

2008-05-12 11:21:39, Krzysztof_L napisał(a):
"Do Polski? Nie wracam!" - kolejny cudowny artykul na mw

chyba redakcja nie czytala tego tematu

Hmm, sam juz nie wiem. Oczywiscie ze kazdy chce/szuka cos innego ale jak nikt nie powie czego szuka, co chce to jak takiemu dogodzic?

BRAWO Richmond. Puste ganie, "...kolejny taki czy inny...", a dupy nikt nie ruszy. Typowe. Wszyscy wiedza lepiej :-]

Mialem przerwe na MW ale widze ze wszysko jest OK i nawet lepiej. Wiecej artykulow, czasem kiepskich ale nie ma idealow.

Ps. Przestancie biadolic, napiszcie cos sami. Puste gadanie do niczego nie prowadzi. "Zawodowcy i fachowcy", kazdy wie lepiej tylko nikt nie ma pojecia :-]. Do krytyki wymagane sa podstawy a nie "... bo mi sie nie podoba i juz" :-]:-]:-]
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2008-05-12 11:51:04 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #3 Ocena: 0

2008-05-12 12:02:04 (17 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Cytat:

2008-05-12 11:51:04, Krzysztof_L napisał(a):
Ale to jest ten sam artykul co pare dni, mogliby sie postarac ze np. polacy wyjezdzaja na marsa, jak juz takie modne jest o wjezdzaniu i wyjezdzaniu

aha, racja :-]

Troche monotematycznie sie zrobilo, mam nadzieje ze MW czyta forum i zaradzi :-]
All truth passes through three stages: First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as self-evident

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2008-05-12 12:23:45 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #5 Ocena: 0

2008-05-12 13:21:53 (17 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Cytat:

2008-05-12 12:23:45, Krzysztof_L napisał(a):
To juz jakas plaga ;)

Kolejny:
Teoretyczny poradnik reemigracyjny

"Polacy coraz częściej zastanawiają się nad sensem dalszego pobytu na Wyspach! Polacy pakują walizki i wracają do kraju! Żegnajcie Wyspy - wracamy!” - takie i wiele innych podobnych nagłówków pojawia się coraz częściej... "

Aha, ale zobacz ze to cooltura. Czyli nie tylko MW ale cala prasa polonijna pisze to samo

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #6 Ocena: 0

2008-05-12 13:26:19 (17 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2008-05-12 11:21:39, Krzysztof_L napisał(a):
"Do Polski? Nie wracam!" - kolejny cudowny artykul na mw

no a potem bedzie kolejny
Moze jednak wroce?
i kolejny
Dlaczego nie wracam.
Dlaczego Ja wracam.
Czemu oni nie wracaj?
etc etc.....

Czyz to nie na MW byla ankieta ze chyba tylko 40% polskich emigrantow deklaruje chec zostania tutaj lub nie wraca do kraju wybierajac za miejsce osiedlenia sie inny kraj niz UK....a cala reszta sama nie wie co chce robic...kurcze ile mozna taki temat ciagnac....jak widac ...chyba dlugo
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2008-05-12 13:35:56 (17 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Kazdy temat mozna dlugo ciagnac. Na pewno bedzie jeszcze mnostwo takich artykulow w prasie z wypowiedziami ekspertow, tych ktorzy wrocili i tych, ktorzy nie planuja wrocic.

Tak samo jak ciagnacy sie wiecznie temat cen mieszkan w Polsce. Jednego dnia masz artykul, ze ceny spadna, drugiego, ze jednak beda rosly itp. Nawet w Rzeczposolitej udalo mi sie znalezc jednego dnia kilka sprzecznych artykulow, bo kazdy cytowal innego eksperta.

Czemu nikt nie napisze o ciekawych miejscach, ktore zwiedzil, co poleca, co odradza itp? Nie widzialam tez zadnych recenzji z imprez czy koncertow. Cykl artykulow o dzielnicach (roznych miast), w ktorych warto zamieszkac? Cykl artykulow o architekturze?
Jest mnostwo tematow do poruszenia, ale artykuly same sie nie napisza.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2008-05-12 13:58:22 (17 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ParaDox

Post #9 Ocena: 0

2008-05-12 13:58:59 (17 lat temu)

ParaDox

Mężczyzna

Cytat:

2008-05-12 13:35:56, Richmond napisał(a):
Kazdy temat mozna dlugo ciagnac. Na pewno bedzie jeszcze mnostwo takich artykulow w prasie z wypowiedziami ekspertow, tych ktorzy wrocili i tych, ktorzy nie planuja wrocic.

Tak samo jak ciagnacy sie wiecznie temat cen mieszkan w Polsce. Jednego dnia masz artykul, ze ceny spadna, drugiego, ze jednak beda rosly itp. Nawet w Rzeczposolitej udalo mi sie znalezc jednego dnia kilka sprzecznych artykulow, bo kazdy cytowal innego eksperta.

Czemu nikt nie napisze o ciekawych miejscach, ktore zwiedzil, co poleca, co odradza itp? Nie widzialam tez zadnych recenzji z imprez czy koncertow. Cykl artykulow o dzielnicach (roznych miast), w ktorych warto zamieszkac? Cykl artykulow o architekturze?
Jest mnostwo tematow do poruszenia, ale artykuly same sie nie napisza.

BRAWO Richmond:-W:-W:-W

Jest tylko jedno "ale". Mamy grupe ludzi ktorym WSZYSKO nie pasuje i na to juz nic nie poradzimy. Sa nawet tacy co GLUPIO komentuja listy do redakcji tylko dla tego ze moga to robic. Juz myslalem ze mamy "ich" z glowy ale widze ze nie. To oczywiste i normalne ze zawsze znajdzie sie "ten jeden" ale to juz polska normalka. Jak juz kiedys pisalem: "Chłop żywemu nie przepuści" i nie tylko chlop.

Sprawdzilem na innych stronach nie tylko polskich i widze ze tylko na POLSKICH (wszyskich, onet, wp, itp) jest dokladnie tak samo, nasz "chlop" z uporem maniaka pisze dla pisania.

Jak tu pisac cos dla MW jak taki jeden z drugim zaraz zmiesza mnie z blotem?

ciesze sie ze nie mozna komentowac naszych F.A.Q bo pewnie i Tobie Richmond (Frelci i innym) tez by sie oberwalo :-]

Do góry stronyOffline

dkstudio

Post #10 Ocena: 0

2008-05-12 14:02:51 (17 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2007

A kto ma to pisać ? :-o:-o:-o
Wszyscy w redakcji ganiają za artykułami o powotach i przylotach:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]:-]
ja tylko dziś w różnej prasie znalazłem takie doniesienia
W październiku wracam z Anglii do Polski. Zastanawiam się nad zamiana funta na inna walutę...
Do Polski? Nie wracam!....
Wracam z anglii do polski......
Szukam pracy. Po 8 latach wracam z Anglii....
Wracam z Angli przez Holandie ......
...wracam...nie, nie wracam....albo jednak wracam. tyle lat minęło .....
..nie wracam do polski nie ma jeszcze po co. ...
...za kilka dni wracam do Polski...
Do Polski nie wracam, nie ma szans. ...
Własnie dzisiaj wróciłam do Anglii ...
RZAD WAM NIE POMOŻE! NIE MA SENSU WRACAĆ! SIEDZCIE I WYJEZDZAJCIE ZA GRANICE! ...
Polacy nie chcą wracać z Anglii ....

Po Euro wracam do domu ...
Pozaetatowy fotoreporter Krzysztof (orłoś)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,