Przegl±daj forum |
Dzia³em "MojaWyspa.co.uk" opiekuj± siê: Webmaster |
|
Strona g³ówna » MojaWyspa.co.uk » Artyku³y w portalu Moja Wyspa |
| Autor | Strona: 2 z 5 |
|---|---|
| kati-kat | Post #1 2008-02-16 19:05:00 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 19-09-2007 Sk±d: Brixworth, northamptonshire |
przeciez kazdy z nas ma jakas swoja historie ... powinnismy miec koncik forumowicza
co noc sprawiasz,ze zasypiam z usmiechem na ustach ;)
|
| malben1 | Post #2 2008-02-16 21:49:49 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 10-12-2007 Sk±d: Manchester |
Cytat: ...wiecej pozytywnych i co wazniejsze obiektywnych artykolow. nie wszyscy emigranci pracuja na zmywaku, nie mowia po angielsku, nie mieszkaja po 10 w jednym domu. o tych, ktorym sie udalo nie piszecie wogole... ...ci ktorym sie udalo raczej siedza cicho... jesli to prawda, ze 95% Polakow w UK ma stawke < 10L/h to bohaterowie "ladnych historii" zostana znienawidzeni. MY ciagle nie potrafimy sie cieszyc szczesciem innych, ciagle tylko porownujemy z zawiscia. Takie wnioski nasuwaja mi sie czytajac inne fora... "mojawyspa" to jeden z wyzszych poziomow wypowiedzi... Moja historia tez kiedys "urzeknie" niejednego... Pamietajcie!
Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...
|
| Pluszowa | Post #3 2008-02-16 22:44:51 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Bardzo dziêkujê wszystkim za sugestie.
Je¶li kto¶ chcia³by aby jego artyku³ (mo¿e byæ w formie listu) zosta³ zamieszczony w portalu Moja Wyspa proszê o bezpo¶redni kontakt ze mn± na mail'a lub PW No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|
| magba | Post #4 2008-02-16 22:52:05 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 27-06-2007 Sk±d: Londyn |
Chêtnie czytam wszystkie artyku³y na Mojej wyspie
Lepiej jest nie odzywaæ siê wcale i wydaæ siê g³upim, ni¿ odezwaæ siê i rozwiaæ wszelkie w±tpliwo¶ci.
|
| Richmond | Post #5 2008-02-16 22:54:36 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Sk±d: Richmond |
Mam taka sugestie: podawajcie zrodlo artykulow, ktore sa tlumaczone.
Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| vitek | Post #6 2008-02-17 00:04:42 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 19-06-2007 Sk±d: Yorks |
Cytat: 2008-02-16 21:49:49, malben1 napisa³(a): jesli to prawda, ze 95% Polakow w UK ma stawke < 10L/h Powiedz mi, czy to prawda ¿e 95% Polaków interesuje siê tylko tym jak± kto ma stawkê i ta 'stawka' jest dla nich jedyn± miar± warto¶æi cz³owieka? 'Some call me selfish, some call me strange,
but everyone knows that I will never change'
|
| dkstudio | Post #7 2008-02-17 08:17:23 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 22-01-2007 Sk±d: Manchester |
A ja podpowiem jeszcze.
Tu ludzie maja te¿ swoje zainteresowania, pasje i rowijaja je. Mo¿e tak wyj¶æ z redakcji i porozmawiac w cztery oczy, uwiarygodnic zdjêciami, bêdzie profesjonalniej. Mówiac o pasjach mam na my¶li co¶ innego ni¿ chwalenie siê osi±gniêciami (Z tego co wiem ludzie rozgrywaja tu np mecze). I trochê informacji z Polski (sam doda³em wczoraj gor±ce info w sprawie Jakuba Tomczaka. Pozaetatowy fotoreporter
Krzysztof (or³o¶)
|
| dkstudio | Post #8 2008-02-17 08:33:03 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 22-01-2007 Sk±d: Manchester |
Mo¿na te¿ popatrzeæ jak to robi Polonia za oceanem
www.wspolnota-polska.org.pl/index.php?id=polint Pozaetatowy fotoreporter
Krzysztof (or³o¶)
|
| Milusia | Post #9 2008-02-17 12:16:39 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 07-11-2007 Sk±d: Londyn |
Cytat: 2008-02-16 18:59:32, ironiqus napisa³(a): Jaki¶ cykl artyku³ów z najciekawszych, znacz±cych, prze³omowych etc. momentach w historii UK. Jak powy¿ej, jednak dotycz±cy miejsc - mo¿e to byæ np. jaki¶ pub, z którym jest zwi±zana jaka¶ ciekawa historia. Cykl artyku³ów dotycz±cych znanych zabytków i budowli, np. wszyscy wiedz± co to jest The Monument, gdzie siê znajduje, jak wygl±da (trudno go nie zauwa¿yæ), jednak ile osób wie dlaczego stoi on dok³adnie w tym miejscu i dlaczego jego wysoko¶æ jest taka, a nie inna. Wracaj±c do poruszonego wcze¶niej tematu Listy do Redakcji, mo¿e umo¿liwiæ u¿ytkownikom wysy³anie swoich artyku³ów bezpo¶rednio do dzia³u np. Artyku³y u¿ytkowników, na podobnej zasadzie jak dzia³a galeria zdjêæ. Takie lu¼ne propozycje :) Zdecydowanie podoba mi sie ten pomysl, cos o historii, zabytkach, fajnych miejscach w UK. Ostatnio odwiedzila mnie rodzinka i pokazywalam im Londyn, niby znam wszystkie slawne miejsca, ale czasem gdy moj brat pytal mnie o znaczenie czegos to ja rozkladalam rece. Moze odejdzmy troche od poziomu zycia Polakow w UK bo to rzeczywiscie wzbudza duze kontrowersje. Jesli ktos napisze ze mu sie powodzi i dobrze zarabia to beda komentarze, ze sie chwali lub sciemnia, jesli napiszecie o biednych, bezrobotnych Polakach, inni sie oburza, ze nie wszyscy tacy sa, jesli pojawi sie artykol o Polkach zwiazanych z obcokrajowcami, beda komentarze, ze Polki tylko sie puszczaja itp... Wiec chyba bedzie lepiej jesli pojawia sie artykoly dotyczace innych kwestii, pozytywne, ciekawe, rozwijajace, ale to oczywiscie tylko moja sugestia i mam nadzieje, ze nikt sie na nia nie oburzy, pozdrawiam szczesliwa byc...
|
| Pluszowa | Post #10 2008-02-17 12:37:13 (5 miesiêcy temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Milusia, jest w tym trochê racji. Nie mo¿na zrobiæ tak, ¿eby wszyscy byli zadowoleni... To jest po prostu niewykonalne
Propozycja artyku³ów zwi±zanych z histori± Wielkiej Brytanii to bardzo dobry pomys³. Niestety nie mo¿emy ca³kowicie zrezygnowaæ z przedruków z innych gazet, mo¿emy jednak dodaæ co¶ od siebie. Bardzo wa¿na jest komunikacja pomiêdzy u¿ytkownikami Mojej Wyspy a ca³± ekip± portalu - tylko w ten sposób uda nam siê stworzyæ miejsce, gdzie ka¿dy bêdzie siê dobrze czu³ i zawsze znajdzie co¶ dla siebie. No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|