Przeglądaj forum |
Działem "Fotografia" opiekują się: kpiotr, krunschwitz |
|
Strona główna » Fotografia » Czym jest dla Ciebie fotografowanie? |
| Autor | (Odpowiedzi: 24) |
|---|---|
| free2foto | Post #1 2007-09-08 17:54 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 08-09-2007 |
Zastanawia mnie co sprawia, ze ludzie lubia zdjcia? Dla czego fotografujemy? Co nam to daje?
|
| iwaniwan | Post #2 2007-09-09 13:22 (11 miesięcy temu) |
Z nami od: 08-09-2007 Skąd: slough |
a mi daje mase radosci, przyjemnosci, pewmego rodzaju odskocznia od codziennych czesto nudnych spraw, do tego mase satysfakcji szczegolnie jak pozniej mozna sie pochwalic swoim zdjeciem i ujrzec usmiech na czyjejs twarzy :)
nikon 200d, 50mm f 1,8, 18-200mm f 4 - 5,6 SB600
|
| AMONIAK | Post #3 2007-12-04 10:02 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: Warrington |
fotografowanie dla mnie to jak zatrzymywanie czasu w malych klatkach...nic ci nie umknie i zawsze mozesz wrocic do chwil o ktorych chcesz pamietac...a kiedy juz twoje zdjecia zakurza sie gdzies tam w najnizszej szufladzie i nagle sobie o nich przypomnisz, i wyciagniesz zeby na nie spojrzec, to nic nie odzwierciedli tej radosci na twojej twarzy gdy wspomnienia wracaja...
dlatego robie zdjecia... pozdrowka bye bye beautiful :-)
|
| lorry_driver | Post #4 2007-12-04 12:18 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 30-09-2006 Skąd: KIRKCALDY |
Dla mnie fotografowanie jest fajna zabawa w czasie obcowania z natura. No i swietnie pomaga zapomniec o codziennych stresach a zdjecia sa super pamiatka dla mnie nawet wiele lepsza niz filmy. Pozdrawiam
byle do piątku i weekend !!!
|
| AMONIAK | Post #5 2007-12-05 13:22 (9 miesięcy temu) |
fotografowanie to sztuka...ale mnie martwi jedno..ludzie juz nie wywoluja zdjec, zostawiaja je na dyskach, zgrywaja na plytki...juz nie wklejaja w albumy...dlaczego?
pozdrowka monika bye bye beautiful :-)
|
| lorry_driver | Post #6 2007-12-05 14:00 (9 miesięcy temu) |
Cytat: 2007-12-05 13:22, AMONIAK napisał(a): fotografowanie to sztuka...ale mnie martwi jedno..ludzie juz nie wywoluja zdjec, zostawiaja je na dyskach, zgrywaja na plytki...juz nie wklejaja w albumy...dlaczego? pozdrowka monika fotografowanie to sztuka - zgadzam sie, ale gdy stosujesz aparat na klisze, stosujac aparat cyfrowy to bardziej zabawa no chyba ze robi sie to zawodowo lub z pasja. Ja osobiscie bawie sie aparatem CANON EOS 400D z obiektywami: EF-S 18-55 i EF 75-300mm F/4-5.6 III USM i moim zdaniem nadaje sie on do dobrej zabawy ale czy to sztuka?...nie. .ale mnie martwi jedno..ludzie juz nie wywoluja zdjec, zostawiaja je na dyskach, zgrywaja na plytki....juz nie wklejaja w albumy...dlaczego? - moze brak czasu, a moze nie odczuwaja juz takiej potrzeby, a moze poprostu koszty ja mam w komputerze i na dyskach okolo 5tys zdjec gdybym mial je w albumach zona by mnie zabila. Fotografowanie dla jednych jest sztuka dla innych zabawa a jeszcze inni chca poprostu utrwalic najpiekniejsze chwile swego zycie i to chyba jest najfajniejsze. Pozdrawiam byle do piątku i weekend !!!
|
| AMONIAK | Post #7 2007-12-05 22:03 (9 miesięcy temu) |
hej Lorry driver...
zgadzam sie z toba ze robienie zdjec to swietna zabawa ale nadal obstaje za starymi albumami...za kazdym razem jak jade do Polski to z siorka wyciagamy nasze albumy ze strychu i mamy ubaw po pachy... a teraz z innej polki...ja mam Minolte Dimage Z1, kupilam ja daaawno temu i juz mi sie wysluzyla...zastanawiam sie nad kupnem nowej cyfrowki, poradz w jaki aparat warto zainwestowac...dodam tez ze jestem totalnym amatorem i na dobieraniu parametrow za bardzo sie nie znam... pozdrowka monika bye bye beautiful :-)
|
| Pluszowa | Post #8 2007-12-05 22:18 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 13-02-2007 |
Ja również uważam, że albumy mają swój urok, ale tylko w przypadku gdy fotografuje się ludzi. Niezbyt ciekawie wygląda zdjęcie jakiegoś żuczka czy kwiatka w albumie
No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain
|
| Richmond | Post #9 2007-12-05 23:07 (9 miesięcy temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Richmond |
E tam, kwiatki wygladaja bardzo ladnie w albumie. Zwierzatka tez. Jak dla mnie wszystko dobrze wyglada w albumach.
Co do odbitek to ja przestalam je tez robic. Robie tylko wybrane dla rodziny. Brakuje mi troche albumow z kolejnych wyjazdow, ale z drugiej strony musialabym dokupic kolejne regaly specjalnie na albumy, gdybym gromadzila je w takim tempie jak kiedys. Nawiazujac do sztuki badz nie, ja uwazam, ze swietne zdjecie mozna zrobic nawet prymitywnym aparatem. Nie ponosze odpowiedzialnosci za skorzystanie z udzielonych porad.
|
| lorry_driver | Post #10 2007-12-06 12:24 (9 miesięcy temu) |
Cytat: 2007-12-05 22:03, AMONIAK napisał(a): hej Lorry driver... zgadzam sie z toba ze robienie zdjec to swietna zabawa ale nadal obstaje za starymi albumami...za kazdym razem jak jade do Polski to z siorka wyciagamy nasze albumy ze strychu i mamy ubaw po pachy... a teraz z innej polki...ja mam Minolte Dimage Z1, kupilam ja daaawno temu i juz mi sie wysluzyla...zastanawiam sie nad kupnem nowej cyfrowki, poradz w jaki aparat warto zainwestowac...dodam tez ze jestem totalnym amatorem i na dobieraniu parametrow za bardzo sie nie znam... pozdrowka monika Monika trudno jest mi doradzic Ci jakis konkretny aparat.Proponuje przejdz sie do CURRYS'a lub JESSOPS'a (COMET jesr drogi) obejzyj ich oferte, popatrz ktory aparat Ci sie podoba :- Masz MINOLTE DIMAGE Z1 jest to fajny aparat wiec odpusc sobie kompakty w stylu SONY CYBER-SHOT DSC-W200, pomysl nad lustrzanka kompaktowa np FUJIFILM FINEPIX S5700 (fajny aparat ale tak jak w Twoim nie mozna zmieniac optyki) lub jakims aparatem typu SLR jak np CANON EOS400D 18-55mm KIT (mozna tu zmieniac optyke) ale te aparaty nie sa tanie wiec gdy juz Ci jakis przypadnie do gustu i bedzie mial w miare ciekawa cene i dobra matryce (szukaj okolo 10 MP) to wtedy proponuje lekture: www.fotopolis.pl www.recenzje.net.pl www.fotal.pl www.nokaut.pl www.fotoexpert.pl www.ceneo.pl jest tam sporo recenzji, testow i opisow wielu aparatow a gdy juz wybierzesz jakis fajny aparat i bedzie on w stalej ofercie np CURRYS'a poczekaj troszke a w pierwszym tygodniu po swietach bedzie on tanszy o jakies 20procent (tak kupilem sobie nawigacje tomtom'a 910 normalna cena byla 390F a wtym po swiatecznym tygodniu cena spadla do 300F poczym na dlugo powrocila do 390F). Zycze milej zabawy przy poszukiwaniach a gdybys miala jeszcze jakies pytania to napisz. Pozdrawiam byle do piątku i weekend !!!
|