MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Fotografowie amatorzy?Zapraszam

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 5 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2008-04-12 15:44:05 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

niezły
tu opis do niego i opinie userów
http://www.optyczne.pl/index.html?producent=26&obiektyw=472&typ=0&moc=0&szukaj=Wyszukaj
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

yanovitz

Post #2 Ocena: 0

2008-04-14 12:21:02 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2007

Dziéki Panowie!

Na razie nic jeszcze nie kupilem, troche mnie sie wydatki zmienily ;) Po za tym stwierdzilem ze chyba najpierw skoncentruje sie na opanowaniu aparatu i podstawowych technik fotograficznych w zadowalajacym stopniu i bede na cos polowal.
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2008-04-15 08:33:23 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

w sumie tez dobry pomysł, jeżeli lubisz fotografować to po woli coś sobie z czasem kupisz, a jak nie to po co wydawać kase to taki test czy to hobby czy napalenie :)

Wiadomo że bez odpowiedniej optyki, nie uzyskasz niektórych efektów, ale przecież nie znaczy to że podstawowym obiektywem nie można robić pięknych i ciekawych zdjęć, BA! widywałem zachwycające i niesamowite zdjęcia, które zdobyły nawet nagrody, zrobione dobrym kompaktem, a gdyby fotograf nie miał kompaktu nie było by zdjęcia gdyż zrobił je gdy szedł do pracy o świcie :))
Powodzenia!

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #4 Ocena: 0

2008-04-15 17:31:15 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

Cytat:

2008-04-15 08:33:23, krakn napisał(a):
w sumie tez dobry pomysł, jeżeli lubisz fotografować to po woli coś sobie z czasem kupisz, a jak nie to po co wydawać kase to taki test czy to hobby czy napalenie :)

Wiadomo że bez odpowiedniej optyki, nie uzyskasz niektórych efektów, ale przecież nie znaczy to że podstawowym obiektywem nie można robić pięknych i ciekawych zdjęć, BA! widywałem zachwycające i niesamowite zdjęcia, które zdobyły nawet nagrody, zrobione dobrym kompaktem, a gdyby fotograf nie miał kompaktu nie było by zdjęcia gdyż zrobił je gdy szedł do pracy o świcie :))
Powodzenia!

Zgadzam sie,

Lustrzanke kupilem przede wszystkim dla tego ze chce nauczyc sie czegos wiecej niz tradycyjne point & shoot. Mam znajomego ktory chce kupic np. lumixa bo: "ma duza tube i wyglada szpanersko." Jezeli to rozumiesz przez napalenie to raczej nie ja ;-)

Pozdrawiam,
Jeśli pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, możesz w końcu zostać szefem, by pracować przez dwanaście. Robert Frost

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2008-04-16 21:18:16 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

poczęci tak to rozumiem, ale nie do końca,8-) to raczej pozerstwo, bo ona z automata nie wyjdzie.

Całe życie poszukujemy czegoś, nowych doświadczeń zainteresowań i pasji, ale ta jedne coś ciągle odchodzi i powraca i znowu czasami w rajdzie życia zanika i znowu powraca i to chyba jest pasja, natomiast, jak brakuje ci na chleb a kupujesz np nowe szkiełko to już masz zajebistego jopla :) i to też jest zajebiście fajne :-]

Do góry stronyOffline

yanovitz

Post #6 Ocena: 0

2008-04-16 23:14:01 (17 lat temu)

yanovitz

Mężczyzna

To fakt nie sposób się z tym nie zgodzić :-]

Do góry stronyOffline

anielka

Post #7 Ocena: 0

2008-05-12 08:48:20 (17 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Moze to kogos zainteresuje bo skierowane jest wlasnie do amatorow fotografii.

Duszpasterstwo Akademickie w Londynie organizuje 25 maja o godz.20 spotkanie z dr.Wl.Mier-Jedrzejowiczem.
Haslem spotkania jest Pocztowka z przestrzeni.
Bedzie to okazja poogladania fotografii z przestrzeni i porozmawiania przy kawie,herbacie i paczkach.

Spotkanie w kaplicy Little Brompton Oratory(wejscie po lewej stronie dziedzinca obok kosciola)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

tomcio27

Post #8 Ocena: 0

2008-05-12 09:50:44 (17 lat temu)

tomcio27

Mężczyzna

Z nami od: 08-05-2008

witam
mam pytanie niby proste ale wole zapytac
czy najlepiej i bezpiecznie wyczyscic obiektyw w aparacie
dzieki za odpowiedz

Do góry stronyOffline

londynania

Post #9 Ocena: 0

2008-05-12 10:55:27 (17 lat temu)

londynania

Kobieta

Z nami od: 29-05-2007

Fajne zdjecie ale moim zdaniem wygladalo by bardziej natualnie i bardziej tajemniczo gdyby mgla unosila sie lekko nad ziemia (od dolu).Ja zazwyczaj tak widywalam mgle!;-)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2008-05-12 19:14:54 (17 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2008-05-12 09:50:44, tomcio27 napisał(a):
witam
mam pytanie niby proste ale wole zapytac
czy najlepiej i bezpiecznie wyczyscic obiektyw w aparacie
dzieki za odpowiedz

No cóż nie wiem jaki masz aparacik, ale praktycznie zasada jest zawsze taka sama, obiektyw czyścimy delikatnie!
najlepiej jest zrobić drobinę wysiłku finansowego i kupić sobie mały zestawik do czyszczenia, w Jessopsie, koszt aż 5,99 masz tam pędzelek do zbierania kurzu, z gruszką do zasysania kurzu do pędzla, buteleczkę specjalnego płynu który nie rozpuszcza i nie uszkadza warstw ochronnych, za to zmywa olej z frytek i chipsów :-P, specjalne papierki, które nie pylą i nie ryzują i zestaw patyczków które nie zostawiają kłaczków.
Tym zestawem czyścisz obiektyw z zewnątrz oraz wzierniki i całą obudowę, natomiast nie waz się rozkręcać obiektywu!! i jeśli masz lustrzanek to raczej daruj sobie czyszczenie pod lustrem, matrycy, bezpieczniej i taniej będzie jak powierzysz to fachowcowi

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,