tu opis do niego i opinie userów
http://www.optyczne.pl/index.html?producent=26&obiektyw=472&typ=0&moc=0&szukaj=Wyszukaj
Przegl±daj forum |
Dzia³em "Fotografia" opiekuj± siê: kpiotr, krunschwitz |
|
Strona g³ówna » Fotografia » Fotografowie amatorzy?Zapraszam |
| Autor | Strona: 5 z 6 |
|---|---|
| krakn | Post #1 2008-04-12 15:44:05 (3 miesi±ce temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Sk±d: London |
niez³y
tu opis do niego i opinie userów http://www.optyczne.pl/index.html?producent=26&obiektyw=472&typ=0&moc=0&szukaj=Wyszukaj ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)
|
| yanovitz | Post #2 2008-04-14 12:21:02 (3 miesi±ce temu) |
Z nami od: 10-12-2007 |
Dziéki Panowie!
Na razie nic jeszcze nie kupilem, troche mnie sie wydatki zmienily ;) Po za tym stwierdzilem ze chyba najpierw skoncentruje sie na opanowaniu aparatu i podstawowych technik fotograficznych w zadowalajacym stopniu i bede na cos polowal. Je¶li pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, mo¿esz w koñcu zostaæ szefem, by pracowaæ przez dwana¶cie. Robert Frost
|
| krakn | Post #3 2008-04-15 08:33:23 (3 miesi±ce temu) |
w sumie tez dobry pomys³, je¿eli lubisz fotografowaæ to po woli co¶ sobie z czasem kupisz, a jak nie to po co wydawaæ kase to taki test czy to hobby czy napalenie :)
Wiadomo ¿e bez odpowiedniej optyki, nie uzyskasz niektórych efektów, ale przecie¿ nie znaczy to ¿e podstawowym obiektywem nie mo¿na robiæ piêknych i ciekawych zdjêæ, BA! widywa³em zachwycaj±ce i niesamowite zdjêcia, które zdoby³y nawet nagrody, zrobione dobrym kompaktem, a gdyby fotograf nie mia³ kompaktu nie by³o by zdjêcia gdy¿ zrobi³ je gdy szed³ do pracy o ¶wicie :)) Powodzenia! ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)
|
| yanovitz | Post #4 2008-04-15 17:31:15 (3 miesi±ce temu) |
Cytat: 2008-04-15 08:33:23, krakn napisa³(a): w sumie tez dobry pomys³, je¿eli lubisz fotografowaæ to po woli co¶ sobie z czasem kupisz, a jak nie to po co wydawaæ kase to taki test czy to hobby czy napalenie :) Wiadomo ¿e bez odpowiedniej optyki, nie uzyskasz niektórych efektów, ale przecie¿ nie znaczy to ¿e podstawowym obiektywem nie mo¿na robiæ piêknych i ciekawych zdjêæ, BA! widywa³em zachwycaj±ce i niesamowite zdjêcia, które zdoby³y nawet nagrody, zrobione dobrym kompaktem, a gdyby fotograf nie mia³ kompaktu nie by³o by zdjêcia gdy¿ zrobi³ je gdy szed³ do pracy o ¶wicie :)) Powodzenia! Zgadzam sie, Lustrzanke kupilem przede wszystkim dla tego ze chce nauczyc sie czegos wiecej niz tradycyjne point & shoot. Mam znajomego ktory chce kupic np. lumixa bo: "ma duza tube i wyglada szpanersko." Jezeli to rozumiesz przez napalenie to raczej nie ja Pozdrawiam, Je¶li pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, mo¿esz w koñcu zostaæ szefem, by pracowaæ przez dwana¶cie. Robert Frost
|
| krakn | Post #5 2008-04-16 21:18:16 (3 miesi±ce temu) |
poczêci tak to rozumiem, ale nie do koñca,
Ca³e ¿ycie poszukujemy czego¶, nowych do¶wiadczeñ zainteresowañ i pasji, ale ta jedne co¶ ci±gle odchodzi i powraca i znowu czasami w rajdzie ¿ycia zanika i znowu powraca i to chyba jest pasja, natomiast, jak brakuje ci na chleb a kupujesz np nowe szkie³ko to ju¿ masz zajebistego jopla :) i to te¿ jest zajebi¶cie fajne ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)
|
| yanovitz | Post #6 2008-04-16 23:14:01 (3 miesi±ce temu) |
To fakt nie sposób siê z tym nie zgodziæ
Je¶li pracujesz z oddaniem przez osiem godzin, mo¿esz w koñcu zostaæ szefem, by pracowaæ przez dwana¶cie. Robert Frost
|
| anielka | Post #7 2008-05-12 08:48:20 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 13-08-2007 Sk±d: Mitcham |
Moze to kogos zainteresuje bo skierowane jest wlasnie do amatorow fotografii.
Duszpasterstwo Akademickie w Londynie organizuje 25 maja o godz.20 spotkanie z dr.Wl.Mier-Jedrzejowiczem. Haslem spotkania jest Pocztowka z przestrzeni. Bedzie to okazja poogladania fotografii z przestrzeni i porozmawiania przy kawie,herbacie i paczkach. Spotkanie w kaplicy Little Brompton Oratory(wejscie po lewej stronie dziedzinca obok kosciola) |
| tomcio27 | Post #8 2008-05-12 09:50:44 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 08-05-2008 Sk±d: Londyn |
witam
mam pytanie niby proste ale wole zapytac czy najlepiej i bezpiecznie wyczyscic obiektyw w aparacie dzieki za odpowiedz |
| londynania | Post #9 2008-05-12 10:55:27 (2 miesi±ce temu) |
Z nami od: 29-05-2007 Sk±d: Londyn |
Fajne zdjecie ale moim zdaniem wygladalo by bardziej natualnie i bardziej tajemniczo gdyby mgla unosila sie lekko nad ziemia (od dolu).Ja zazwyczaj tak widywalam mgle!
|
| krakn | Post #10 2008-05-12 19:14:54 (2 miesi±ce temu) |
Cytat: 2008-05-12 09:50:44, tomcio27 napisa³(a): witam mam pytanie niby proste ale wole zapytac czy najlepiej i bezpiecznie wyczyscic obiektyw w aparacie dzieki za odpowiedz No có¿ nie wiem jaki masz aparacik, ale praktycznie zasada jest zawsze taka sama, obiektyw czy¶cimy delikatnie! najlepiej jest zrobiæ drobinê wysi³ku finansowego i kupiæ sobie ma³y zestawik do czyszczenia, w Jessopsie, koszt a¿ 5,99 masz tam pêdzelek do zbierania kurzu, z gruszk± do zasysania kurzu do pêdzla, buteleczkê specjalnego p³ynu który nie rozpuszcza i nie uszkadza warstw ochronnych, za to zmywa olej z frytek i chipsów Tym zestawem czy¶cisz obiektyw z zewn±trz oraz wzierniki i ca³± obudowê, natomiast nie waz siê rozkrêcaæ obiektywu!! i je¶li masz lustrzanek to raczej daruj sobie czyszczenie pod lustrem, matrycy, bezpieczniej i taniej bêdzie jak powierzysz to fachowcowi ccpl somee com . Oczywi¶cie mogê siê myliæ co nie znaczy ¿e nie mam racji ;-)
|