Str 2 z 5 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
monsieur1985 |
Post #1 Ocena: 0 2011-07-17 22:23:06 (14 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2010 Skąd: boston |
Odbitki do albumów robię od lat TYLKO I WYŁĄCZNIE w JESSOPS !!!!!!
Najlepsza sieć sklepów fotograficznych na wyspach od szeregu lat!!!
Ustawione są tam fotomaty,idziesz z dowolnym nośnikiem-fotomat ma wszelkie porty do kart różnych formatów i USB.
Po wgraniu się danych swobodnie sobie wybierasz na ekranie dotykowym ilość i format odbitek.Również wybierasz sobie rodzaj papieru - lustre:zdjęcia będą błyszczące, glossy:zdjęcia będą bez lustrzanego połysku( ja zawsze wybieram tę opcję).
Cennik masz na ich stronie albo na fotomacie.Jeżeli robisz odbitki w formacie najbardziej popularnym 10x15 cm to do 200 sztuk płacisz 7 pensów za odbitkę a jeżeli robisz powyżej 200+ cena wynosi 5 p/sztukę.Ta cena jest od lat.
Najwazniejszy jest papier,który stosują.A stosują najlepszy papier na świecie do odbitek amatorskich FujiArchive.Wszystkie pozostałe nie umywają się do niego.Poza tym maszyny obrabiające odbitki są codziennie konserwowne i mają wymieniane filtry i odczynniki.
Zdjęcia zachowują całą głebię kolorów i Fuji daje wieczną gwarancję na swój papier.
SPRÓBUJ A NA PEWNO NIE POŻAŁUJESZ !!! ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
|

|
 |
|
|
STANFOT |
Post #2 Ocena: 0 2011-07-20 15:33:13 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2009 Skąd: > |
Cytat:
2011-07-17 22:23:06, monsieur1985 napisał(a):
Odbitki do albumów robię od lat TYLKO I WYŁĄCZNIE w JESSOPS !!!!!!
Najlepsza sieć sklepów fotograficznych na wyspach od szeregu lat!!!
Ustawione są tam fotomaty,idziesz z dowolnym nośnikiem-fotomat ma wszelkie porty do kart różnych formatów i USB.
Po wgraniu się danych swobodnie sobie wybierasz na ekranie dotykowym ilość i format odbitek.Również wybierasz sobie rodzaj papieru - lustre:zdjęcia będą błyszczące, glossy:zdjęcia będą bez lustrzanego połysku( ja zawsze wybieram tę opcję).
Cennik masz na ich stronie albo na fotomacie.Jeżeli robisz odbitki w formacie najbardziej popularnym 10x15 cm to do 200 sztuk płacisz 7 pensów za odbitkę a jeżeli robisz powyżej 200+ cena wynosi 5 p/sztukę.Ta cena jest od lat.
Najwazniejszy jest papier,który stosują.A stosują najlepszy papier na świecie do odbitek amatorskich FujiArchive.Wszystkie pozostałe nie umywają się do niego.Poza tym maszyny obrabiające odbitki są codziennie konserwowne i mają wymieniane filtry i odczynniki.
Zdjęcia zachowują całą głebię kolorów i Fuji daje wieczną gwarancję na swój papier.
SPRÓBUJ A NA PEWNO NIE POŻAŁUJESZ !!! ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Albo reklama JESSOPSa albo ktoś niezły kit sprzedał.
Po pierwsze JESSOPS korzysta z foto labów firmy CeWe.
Jeżeli mają maszyny na miejscu w sklepie to na pewno filtrów nie wymieniają co dziennie a chemii tym bardziej, chemie się dolewa do maszyny i to się nie psuje na drugi dzień. Co do jakości odbitek to zależy kto obsługuje maszyny jaką ma wiedzę/umiejętności laborant, jak podchodzi do pracy. Papier FujiArchive jest bardzo dobry ale są lepsze papiery które w "fabrykach zdjęć" nie są stosowane ze względu na ich cenę.
|

|
 |
|
monsieur1985 |
Post #3 Ocena: 0 2011-07-20 17:10:47 (14 lat temu) |
Jessops nie jest typową fabryką zdjęć! Takimi fabrykami,jak nazywasz,są wszelkie usługi on-line i fotolaby w marketach.
W Jessopie nieraz robiłem oprócz odbitek,profesjonalne powiększenia w sepii i w kolorze,gotowe foto-albumy na rózne okazje i inne usługi przez nich oferowane.
Mają wyszkolony personel-przynajmniej w zakładzie,z którego korzystam.
Poza tym nie robię żadnej reklamy gdyż nie mam z tego żadnych korzyści ani zniżek.
Jkabyś chciał wiedzieć,to w Polsce 1 szt.odbitki 10x15 na papierze Fuji Archuve oscyluje w zalezności od zakładu i ilości zamówienia od 0.70-1.20 pln.
Jak do tej pory to dla siebie,dla rodziny i znajomych wykonałem ponad 12 000 odbitek w ciągu 4 lat ze względu na jakość,rodzaj papieru i oczywiście cenę !!!
NIE MA LEPSZEJ I TANSZEJ FIRMY !!! ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
|

|
 |
|
Rrrr |
Post #4 Ocena: 0 2011-07-20 19:37:54 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Cytat:
2011-07-17 22:23:06, monsieur1985 napisał(a):
Również wybierasz sobie rodzaj papieru - lustre:zdjęcia będą błyszczące, glossy:zdjęcia będą bez lustrzanego połysku( ja zawsze wybieram tę opcję).
chyba raczej odwrotnie... lustre = matowe, glossy = z polyskiem.
poza tym przesadzasz, Jessops to nie jest najlepszy lab w UK
ja uzywam photobox.co.uk od paru lat, glownie do normalnych odbitek i nigdy nie mialam problemow z nimi. jakosc jest najlepsza przy wiekszych odbitkach, zwlaszcza jak ktos uzywa fotoszopa czy innego programu do obrobki i mu zalezy na wiernosci kolorow. jak chce cos na sciane to peak-maging albo metro imaging, ktore bija jessopsa o glowe jakoscia (ale nie cena, bo profesjonalne uslugi sa drogie).
|

|
 |
|
monsieur1985 |
Post #5 Ocena: 0 2011-07-20 20:40:09 (14 lat temu) |
Sorry,oczywiście pomyliło mi się z rodzajem papieru.
Masz rację,że sa o wiele bardziej profesionalne firmy robiące przysłowiowe cuda na kiju,ale sensem zapytania forumowiczki było zwyczajne zrobienie odbitek na dobrym poziomie i przyzwoitym papierze w miarę tanio-więc jej doradziłem co znam z doświadczenia.
A forum - sensu stricto - o fotografowaniu i fotografii można by kiedyś zapoczatkować...
|

|
 |
|
|
STANFOT |
Post #6 Ocena: 0 2011-07-20 20:48:14 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2009 Skąd: > |
Nie napisałem że JESSOPS jest fabryką zdjęć.
JESSOPS korzysta z fabryki zdjęć na 100% jeżeli chodzi o foto-książki. Gdzie to wyczytałeś że JESSOPS ma swoje fotolaby? To samo można powiedzieć o FOTOJOKER w PL też mają swoje laby? nie kożystają z CeWe i JESSOPS też korzysta z CeWe. Nawet płyty z programem do "montażu" albumów itp dają dokładnie te same tylko inne naklejki, w PL FJ w UK JESSOPS.
|

|
 |
|
krakn |
Post #7 Ocena: 0 2011-07-20 20:55:48 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
monsieur1985, może dla ciebie są najlepsi, ale są lepsi.
Zupełnie jak z restauracjami, dla jednych Donalds to już wypas dla innych to gustu i smaku żenada.
A STANFOT wie co mówi  Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|

|

|
|
Rrrr |
Post #8 Ocena: 0 2011-07-20 21:10:58 (14 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Cytat:
2011-07-20 20:40:09, monsieur1985 napisał(a):
A forum - sensu stricto - o fotografowaniu i fotografii można by kiedyś zapoczatkować...
ale takie tu juz jest
w zamierzchlych czasach jak moja wyspa byla w pieluchach i nie nazywala sie wcale moja wyspa, to forum fotograficzne bylo jedynym forum tutaj, na ktorym sie cos dzialo...
troche sie pozmienialo o tamtych czasow.
Uwaga moderatora: i nawet temat zawędrował do odpowiedniego działu 
|

|
 |
|
mala24 |
Post #9 Ocena: 0 2011-07-20 22:06:14 (14 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
bestia jak chcesz dam ci kody na 100 darmowych odbitek w snapfish,mam je z mcdonalda.wazne sa do konca sierpnia.nic nie stracisz a jak ci sie spodoba to zamoowisz reszte.
|

|
 |
|
iwaniwan |
Post #10 Ocena: 0 2011-07-22 20:30:10 (14 lat temu) |
Z nami od: 08-09-2007 Skąd: windsor |
Jessops, robi niezle zdjecia, ladne kolory i dobry papier, pracowalem w labie kiedys i napewno chemi sie nie wymienia codziennie conajwyzej mozna jej dodac jak sie zuzyje (bo przeciez to sie zuzywa) jak wymieniasz chemie za czesto to ani dla maszyny to nie jest za zdrowo a i moze swiadczyc ze cos sie dzieje nie tak. Ja wywoluje w jessops jak mam pofotoszopowane foty, jak mam prosto z aparatu to ide do snappy snaps - troche drossi ale co mi sie zawsze podoba zawsze poprawiaja expozycje i kolory o ile tomozliwe ( mam na mysli korekcje (Yellow Magenta Cyan to mozna poprawic (wiem bo w polandi to robilismy)i oni to robia (bynajmniej u mnie w miescie) d700, d700, d3, 24-70, 50mm, 35mm, 70-200, 12-24
|

|

|
|