MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybor kamery...

« poprzednia strona

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 5 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-11-21 18:42:35 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

karta graficzna Ok, ja mam słabszą przy obróbce Video znaczy rendering, bardziej pracuje procesor, i tu by się przydał 64 bitowy system, 64 bitowy program, dużo Ramu :>

Filmy zgrywasz normalnie po USB

oze kabel za 3 funty to przesada, ja kiedyś sie skusiłem i po kilku wpięciach i wypięciach po prostu wtyczka się rozjechała, ale tak około 10mozna coś wyrwać, kiedyś w TKMax Beata mi znalazła zarabisty HDMI dała 12 funtów a na necie widziałem ze po 35

Ta pierwsza przejściówka powinna ci wystarczyć do większości zastosowań, znaczy wyjscia Video z Kompa na TV O ile TV nie ma wejscia DIV, co się coraz żadzie j zdarza
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

feszter82

Post #2 Ocena: 0

2010-11-21 21:21:35 (14 lat temu)

feszter82

Mężczyzna

Z nami od: 03-10-2008

Wlasnie o zgrywanie filmow mi chodzi krakn-z ta wymiana karty to chodzi o to czy musze ja wymienic na taka z wejsciem HDMI bo moj komp nie ma zadnego zlacza HDMI, oraz czy zgrywanie poprzez kabel mini USB-USB nie wplywa na pogorszenie jakosci zgrywanego materialu (czy nie "zatracamy" HiDef)?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-11-21 21:53:15 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

napewno nie pogarsza ci jakości, bo po USB leci tylko transwer pliku, więc czy to będzie USB, czy wyjmiesz pamięć i podłaczysz to w inny sposób nie ma wpływa na jakość tylko ew na szybkosć kopiowania.

karta graficzna
to jest tzw złącze wyjścia, i teraz gdybyś chciał sobie puścić z kompa na TV w HDTV to wtedy tak trzeba zmienić, ale jak chcesz tylko obrobić plik, zgrywasz na płytę powiedzmy DVD czy BR i lecisz z tym do BR lub DVD ze skalowaniem HD to masz HD

ale zaraaaa, ty masz taką kartę graficzną że powinieneś mieć już wyjście DIV, a przez DIV leci obraz wysokiej rozdzielczości, a TV LCD już dawno mają takie złącze, np mój LG 32" który kupiłem 5 lat temu ma takie złącze!
I teraz Beat go używa głównie do kompa i tak ma podłączony komp stacjonarny.

po pierwsze zobacz jakie masz wyjscie u siebie w karcie graficznej
po drugie jakie masz wejscie w TV
po trzecie określ co chcesz zrobić i na czym odtwarzać te filmy

Do góry stronyOffline

pako1279

Post #4 Ocena: 0

2010-11-21 22:03:02 (14 lat temu)

pako1279

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2008

moze sprobuj wstepnej obrobki materialu na samej kamerze (wycinnanie i dzielenie scen), ja tak robie na moim panasie SD9. Pilocik i duzy ekranik sa lepsze od laptopka. pozniej dopiero zgrywam wszystko na lapka i bawie sie dalej , dodaje muzyke itd. pozniej zostawiam wszystko na noc zeby sie mielilo (z racji ze lapek nie najwyzszych lotow.

Do góry stronyOffline

denny85

Post #5 Ocena: 0

2010-12-11 17:34:37 (14 lat temu)

denny85

Mężczyzna

Z nami od: 26-04-2008

Witam

Zeby nie zakladac nowego tematu to, chcialbym sie dowiedziec od Was jaka kamerke cyfrowa kupic, tak zeby nagrala DOBRA JAKOSC DZWIEKU niz video w takim srodowisku jak nightclub, zeby nie bylo slychac zadnego pierdzacego dzwieku, dzwiek ma byc czysty bez jakichkolwiek tego typu zaklocen. Cena max to 200 £. Prosze Was o dobra rade. Pozdrawiam i dziekuje

Do góry stronyOffline

denny85

Post #6 Ocena: 0

2010-12-11 19:26:54 (14 lat temu)

denny85

Mężczyzna

up

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-12-11 19:29:37 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

w tej cenie mozesz miec dobry mikrofon do kamery, nie kamere z dobrym mikrofonem.
Kiedys jak regolarnie bylem spoteerem, wekendowe trzaskanie setek zdjec, tez zastanawialem sie nad kwestia dzwieku
Niestety, nagrywanie z glosnikow nie ma szans, dzwiek generowany z tak wielu zrodel odbity wielokrotnie, nie ma mozliwosci by tak nagrac, rozwiazanie jest na okolo, trzeba pogadac z DJ i dostaniesz plyte, sam mam spora kolekcje, zdobyta wlasnie w ten sposob, przez zaufanie i kolezenstwo.

Natepnie jakis program do obrobki video, wicinasz szum, podkladaz dzwiek i masz bajke

Do góry stronyOffline

denny85

Post #8 Ocena: 0

2010-12-11 19:37:53 (14 lat temu)

denny85

Mężczyzna

a masz jakies sety z klubu fabric z londynu? jesli tak to wspaniale ostatnio na ebayu kupilem sety ale to szajs, myslalem zeby kupic ''pocket camcorder'a'' widzialem jak na youtube ludzie zuploadowali filmiki z klubow i nawet sa ok

dzieki za odzew w tej sprawie

Do góry stronyOffline

eedek100

Post #9 Ocena: 0

2012-02-13 15:02:22 (13 lat temu)

eedek100

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 03-06-2009

A używał ktoś może kamery cyfrowej z wbudowanym projektorem/rzutnikiem? Teraz latają reklamy takiego modelu od Sony – PJ10e. Używał ktoś?

Do góry stronyOffline

Strona WWW

yourdreamvideo

Post #10 Ocena: 0

2012-03-07 07:40:56 (13 lat temu)

yourdreamvideo

Kobieta

Z nami od: 01-01-1970

Ja używam Sanyo Xacti, kamera jest fajna bo bardzo mała i nawet po zamoczeniu działa :)

--
wedding video
We tell stories, big, small and every between those. We won’t let your story be confined by the often shallow patterns of an industry that doesn’t know you.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 5 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,