MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Lustrzanka czy kompakt?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Aquarius

Post #1 Ocena: 0

2010-01-15 00:36:02 (15 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-05-2009

Oto mój dylemat, dział "Fotografia" przewertowałem od A do Z lecz problem pozostał. Chcę kupić dobry sprzęt do dobrych zdjęć choć wiem, że to nie aparat robi zdjęcia ale jego użytkownik. Dotychczas używałem Samsunga jednak jakość fotek jest już dla mnie "nie wystarczająca" Po przeczytaniu tysiąca opinii mój wybór padł na kompakt Fuji Finepix S200 EXR i lustrzankę Nikon D3000. Mówiąc o dobrym sprzęcie dla amatora jakim jestem przedział cenowy to ok.350 funtów a zdjęcia będą robione w domu, w plenerze, wakacjach czy tzw.z partyzanta. W konkursach fotograficznych startować nie planuję :-D
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i sugestie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

anmi

Post #2 Ocena: 0

2010-01-15 00:50:11 (15 lat temu)

anmi

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2007

apetyt rosnie w miarę jedzenia ;) do lustrzanki, bedziesz potrzebował w niedługim czasie obiektywy, statywy, filtry i całą resztę bałaganu ;) coś o tym wiem:D , poza tym lustrzanki nie chce się wszędzie ze sobą targać ;) więc porządny kompakt dla osoby chcącej focić czysto amatorsko to jest to bardzo dobre rozwiązanie

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Aquarius

Post #3 Ocena: 0

2010-01-15 00:56:22 (15 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Tylko czy ten kompakt o którym wspomniałem jest faktycznie porządny? masz może jakieś z nim doświadczenia?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

anmi

Post #4 Ocena: 0

2010-01-15 01:15:30 (15 lat temu)

anmi

Mężczyzna

nie miałem z nim doświadczenia, ale po poczytaniu sobie np. arametry_techniczne_1#parametry_techniczne" target="_blank"> tutaj to widzę że jest to naprawdę dobry aparat :-)

Do góry stronyOffline

anmi

Post #5 Ocena: 0

2010-01-15 01:21:32 (15 lat temu)

anmi

Mężczyzna

poczytaj sobie tutaj ;-)

Do góry stronyOffline

STANFOT

Post #6 Ocena: 0

2010-01-15 01:39:13 (15 lat temu)

STANFOT

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2009

Piszesz że w "starym" samsung-u nie zadowala Cię jakość zdjęć, to Fuji będzie dobry. Jeżeli chodzi o dokupywanie osprzętu to i do takiego kompakta można cuda dokupić ( filtry,lampę błyskową,statyw,itp). Lustrzanki mają taką przewagę nad kompaktami że są szybsze w działaniu i bardziej rozbudowane. Najlepiej idź do sklepu i zobacz jeden i drugi dopasuj do rąk, zobaczysz który spełnia Twoje oczekiwania. Tutaj masz parę opini użytkowników tego sprzętu.

[ Ostatnio edytowany przez: STANFOT 15-01-2010 01:41 ]

Do góry stronyOffline

czarnulka33

Post #7 Ocena: 0

2010-01-15 08:00:50 (15 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

ja mam Fstem bardzo zadowolona

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2010-01-15 09:24:48 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

ech lustrzanka, no mam i no cóż do tego mam też torbe która po kilku godzinach spaceru po prostu urywa mi
Jak kupisz cyfrówkę zazwyczaj okazuje się a to ze za wąski widok, a to ze przydałby się się zooom większy a wtedy zakup lustrzanki to jest pikuś, szkła są znacznie droższe.
ramie :)

to są te plusy ujemne, plusem dodatnim jest to ze do większe "oko" czyli szkło o średnicy 70mm zbiera znacznie więcej światła mniej go deformuje niż ma to w obiektywie rzędu 2-3 cm

dzieki wymiennym obiektywom możesz "malować" światłem wszytko jest takie "plastyczne"
Czego niemal nie ma szans uzyskać w kompakcie.

Każde szkło i model aparatu ma swój taki najmocniejszy punkt w lustrzance po wymienię szkła zmienia się to "coś" zupełnie jak być robił fotkę w innym miejscu, innym aparatem, w kompakcie tego się nie da, zazwyczj najfajniejsze fotki w kompaktach wychodzą z bliska, ale nie panoramy, gdy chcesz zrobić duze zbliżenie owszem jest zdjęcie ale czy to będzie ciekawe?
trudno powiedzieć ale raczej nie spodziewałbym się wiele.
plusem jest to ze zazwyczaj nawet duży kompakt jest lżejszy i mniejszy niż najmniejsza lustrzanka a wiec wygoda.
nie wymieniasz obiektywów, masz duży zoom, masz też w miarę szeroki widok.
Ale jak coś jest do wszystkiego :)))
Powiem ci trudna decyzja jak pieron :)
Ja dostałem pare lat temu od Beatki Canona 400D, wtedy była to nowość, bidulina odkładała na niego kupę czasu, dokupiłem szkła, lampę i jest super, ale ostatnio łaziłam po sklepach i nie wiem co mnie podkusiło wziąłem do ręki canona 5D, cholera :[ i żałuje że go ruszyłem :)))
apetyt rośnie w miarę jedzenia :))
Sądzę że skoro nie jesteś bzikiem na punkcie fotografii to kup sobie kompakt, a jak lubisz się tym bawić to cyfrówka, więcej klocków możesz sobie dokupić :)))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Aquarius

Post #9 Ocena: 0

2010-01-16 00:13:09 (15 lat temu)

Aquarius

Mężczyzna

Konto zablokowane

Dzięki, informacje z powyższych linków... i nie tylko zaliczone. Wiadomo, że ilu użytkowników tyle opinii, póki co 1=0 dla Fuji i myślę, że wady opisane przez zawodowców dla mnie jako amatora będą mało zauważalne. Dam sobie jeszcze kilka dni a później do sklepu... zdjęciami oczywiście nie omieszkam się pochwalić :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

krunschwitz

Post #10 Ocena: 0

2010-01-16 00:16:50 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Dużą wadą tego typu aparatów jest strasznie wolny autofokus.Miałem kiedyś jakiegoś wypasionego Fuji w rękach i myślałem,że mnie szlag trafi jak zaczął ostrzyć.Trwało to dobre kilka sekund.Dla mnie nie do przyjęcia.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,