MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jaki model lustrzanki za 800 Funtów?

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

autor65

Post #1 Ocena: 0

2010-10-22 00:14:24 (15 lat temu)

autor65

Mężczyzna

Z nami od: 02-08-2010

Nikon robi najlepsze aparaty a Canon zdjecia !!! jak mowi stare japonskie przyslowie
chyba kilka dni temu w podobnym temacie jeden z forumowiczow zamiesci filmik w ktorym wykladowca fotografik tlumaczac zasady portretowania opowiadal, jak studenci go zameczaja jaki sprzet jest najlepszy..? pokazal palcem na glowe a nie na Hasselblada!
Na dowod umieszczam (nie chwalac sie;-)) moje zdjecie pt. "Dwaj chlopcy", zrobione komorka!!! Zle?
http://www.mojawyspa.co.uk/galeria-uzytkownikow/prywatna/66568/19993
Mam D500 ale marzy mi sie Full Frame:-]
człowiek się zmienia za ...granicą

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2010-10-22 03:02:49 (15 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Kto nie mial nigdy lustrzanki niech pamieta ze te pierwsze 800 funtow to dopiero poczatek. Lustrzanka to tak naprawde skarbonka bez dna. Dlatego sobie kupilem Nikona P100. Jak na takiego fotopstryka jak ja wystarczy. A tez mnie lustrzanka korcila al z powyzszych wzgledow odpuscilem bo wiedzialem co bedzie.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2010-10-22 08:35:45 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

moze nie bez dna, ale na pewno wymaga wysilku finansowege, i im wiecej wydasz, tym mniej wydasz :)
Inaczej mowiac gdy kupujac szkla kupisz dobry zestaw szkiel to nie bedziesz widziec potrzeby zmian.

Owszem mozna sobie kupoic lustrzanke i przez wiele lat uzywac tylko obiektywu z zestawu, ale to tak jak by kupic sportowe auto i jezdzic na jedynce :)

A co do komentaza co lepsze, no facet sie puknol w glowe bo w zawodowej studyjnej fotografi uzywa sie sprzetu firm, o ktorych przecietny kowalski, a nawet hobbysta fotografi nie slyszal :)
A kosztuja nieraz wiecej niz 10000 funtow
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Meggie

Post #4 Ocena: 0

2010-10-25 20:30:07 (15 lat temu)

Meggie

Kobieta

Z nami od: 18-03-2009

tu się zgodzę - z krakn - ja zdecydowałam że zostanę przy D40 i zmienię na razie szkło - i zakupiłam nikkor 18-70mm i jestem z niego bardzo zadowolona - dodam że jestem zwolenniczką robienia zdjęć w plenerze i wszystko jak dotąd robię na ustawieniach manualnych - :) - poznaję moje stare "pudło" od nowej strony - na razie nie myślę o zmianie aparatu może trochę później ... no może dokupię teraz nikkor 35mm ?
Meggie

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,