MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Być fotografem

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

retheos

Post #1 Ocena: 0

2010-01-16 21:08:46 (15 lat temu)

retheos

Mężczyzna

Z nami od: 21-07-2009

Geronimo ma rację - łatwo nie jest - jest raczej bardzo ciężko. Konkurencja różnych pseudo specjalistów jest olbrzymia, a na reputację pracuje się bardzo długo. Sam teraz staram się stworzyć jakiś skuteczny system reklamy... Generalnie przydaje się jakaś praca part time, żeby utrzymać się na jakimś poziomie i nie umrzeć z głodu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-01-16 22:00:44 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

a ja mam znajomego co owszem robi zdjęcia okolicznościowe, ale na co dzień ile razy byłem u niego to on rozmraża pizze
Nie po to by jeść tylko do zdjęcia :)
tak, ma niezłe studio, a aparaty nie zwykłe cyfrówki tylko studyjne za kupe szmalu.
I robi zdjęcia kanapek, biżuterii itp czyli fotografia reklamowa z tego żyje i to wcale nie źle, 2 spore domy z tego kupił w południowym i centralnym Londynie.
Moze to jest dobra myśl?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

asicza

Post #3 Ocena: 0

2010-01-19 19:23:17 (15 lat temu)

asicza

Kobieta

Z nami od: 18-01-2010

a moze jest ktos w okolicach Ealing,Greenford kto dysponuje porzadnym aparacikiem i robi dobre fotki,portrety itd...
Szukam kogos takiego wlasnie...
♥ludzi z sercem mało,ale bez serca jest ich jeszcze więcej ..

Do góry stronyOffline

retheos

Post #4 Ocena: 0

2010-01-19 20:03:25 (15 lat temu)

retheos

Mężczyzna

Z nami od: 21-07-2009

Fotografia reklamowa to też kawał ciężkiego chleba, aczkolwiek jeśli ktoś jest dobry i ma porządną bazę klientów to na pewno nieźle żyje. Inna sprawa, że to dziedzina stricte techniczna i trzeba sobie umieć radzić z rozwiązywaniem wielu problemów czasem całkiem odległych od fotografii (np jaki ser po roztopieniu będzie lepiej wyglądał na zdjęciu, a może masa seropodobna?). Druga sprawa to zbudowanie solidnej bazy klientów - to dopiero wyzwanie...

Cytat:

2010-01-19 19:23:17, asicza napisał(a):
a moze jest ktos w okolicach Ealing,Greenford kto dysponuje porzadnym aparacikiem i robi dobre fotki,portrety itd...
Szukam kogos takiego wlasnie...

Hej, ja i moja narzeczona prowadzimy małe studio na Ealing Broadway. Jej zdjęcia możesz zobaczyć tutaj:

http://www.facebook.com/album.php?aid=120911&id=173157454300

a moje tutaj:

http://www.youreventphotos.ipicture.pl/

Jakbyś miała pytania, maile znajdziesz na stronkach:)

Pozdrawiam!

[ Ostatnio edytowany przez: retheos 19-01-2010 20:08 ]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

krunschwitz

Post #5 Ocena: 0

2010-01-19 20:42:03 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

No brachu,dobra robota.Jesteśmy sąsiadami.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-01-19 20:53:28 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2010-01-19 20:03:25, retheos napisał(a):
Fotografia reklamowa to też kawał ciężkiego chleba,

nie ma być łatwo i przyjemnie, to ma przynosić zyski, choć by pot od halogenów po tyłku się lał.
a jak ktoś chce lightowo to po benefity do kolejki :))

powiem ci że przez kilka lat kręciłem się we Francji w temacie fotografii, a dokładnie moja bliska przyjaciółka :)) była modelką i jednocześnie współwłaścicielka firmy, to co fotografowie wyrabiali żeby uzyskać odpowiednie nastroje światła to mi szczena spadała, czasami pudełko zapałek kiedy indziej kawałek kratki postawiony gdzieś z boku a raz mi zabrał czapkę i użył jako dyfuzora bo miała odpowiedni kolor :)))
A nie było łatwo, bo wszystko leciało na kliszy, dziennie kilkadziesiąt rolek szło, jak robili buty do katalogu go na każdą pare butów szło 100 klatek, nie tak jak teraz można sobie cykać :))
kiedyś dosłałem Practice po takim fotografie zestawem szkieł, coś pięknego było.

Ale wracając do tematu to powiem tak że cykaczy na wesela jest od pierona a właśnie usługi dla form już jest mniej owszem trzeba w pierony zainwestować ale przynajmniej konkretna kasa
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,