MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Asia portret w sepii - prosze o opinie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

behemot3

Post #1 Ocena: 0

2003-09-27 22:39 (22 lata temu)

behemot3

Z nami od: 08-06-2003

prosze o opinie ktory portret jest lepszy. obydwa to przerobka tego samego zdjecia na sepie. ten drugi jest trtoche ciasniej skadrowany zeby uniknac rozprasdzajacego tla. co myslicie o tych probach?
http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=1784071
i
http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=1784105

ktore zostawic na photo net a ktore wykaSOWAC?
DZIEKI

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer ICQ

kpiotr

Post #2 Ocena: 0

2003-09-27 22:44 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

Z nami od: 05-06-2003

OK ..drugi jest IMHO lepszy jesli chodzi o kadr.. Obydwa jednak cierpia na problemy z przepaleniami dosc wyraznie ..!
Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer ICQ

kpiotr

Post #3 Ocena: 0

2003-09-27 22:47 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

duzo masz nowych zdjec ..to dobrze . .. musisz zwracac wiecej uwagi na to co robisz w PS ..latwo jest zniszczyc to co film zarejstrowal . Nie daj sie wcianac na cimna strone zabawy z PS ..on ma Ci pomoc a nie zniszczyc to co starasz si e osiagna..Nie madrze sie ..sam duzo robilem takich bledow..PK .
Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area

Do góry stronyOffline

behemot3

Post #4 Ocena: 0

2003-09-28 09:44 (22 lata temu)

behemot3

myslisz ze warto zacząc jeszcze raz - od kolorowego scanu i tak je przerobic zeby nie przepalic? choc z drugiej strony to tez pewnie wina oryginalnego ujecia - bylo zachodzace slonce i ona stala w jego promieniach wiec i tak nie mialem zadnej kontroli nad swiatlem i jego rozproszeniem - musze bardziej na to uwazac - moze masz jakies wskazowki bo ostatnie wszystkie moje zdjecie portretowe sa poprzepalane. dzieki, kuba

Do góry stronyOffline

Numer ICQ

kpiotr

Post #5 Ocena: 0

2003-09-29 00:18 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

Z pewnoscia co mozna powiedziec to : czym wiecej bedziesz probwal tym wieksze szanse ze cos sie uda. Jak nie jeses pewny ekspozycji lub oswietlenie jest bardzo kontrastowe to z pewnoscia warto zrobic bracketing..zawsze to dodatkowe zabezpieczenie przed pomylka pomiaru..

Do góry stronyOffline

behemot3

Post #6 Ocena: 0

2003-09-29 17:27 (22 lata temu)

behemot3

o bracketingu pamietam - mialem na mysli sytuacje, w ktorej promyki slonca padaja bezposrednio na obiekt fotografowany ale poprzez np liscie - stad oswietlenie jest nierownomierne a jednoczesnie wciaz poza kontrola - niektore rozproszone a niektore wypalajace dziury w twarzy. co z tym zrobic?
na marginesie dodalem drugi portret asi - tez w sepii moze zobaczysz ktory lepszy?
http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=1788299
dzieki, kuba

Do góry stronyOffline

Numer ICQ

kpiotr

Post #7 Ocena: 0

2003-09-29 17:59 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=1788299
ten wydaje mi sie lepszy ..raczej mam tu na mysli wyraz jej oczu ..na tym drugim cos dziwnego sie dzieje ..Kuba ..wydaje mi sie ze bracketing to jest to od czego ja bym zaczol .Jelsi mam nie ciagle swiatlo na twarzy to trzeba bardzo uwarzac..o ile potrafie znalezc takie miejsce aby ta niecioglasc nie miala olbrzymiego kontrastu to przy odrobinie szczescia i swiatla i cienie powinny wyjsc ok . Z reguly jesli zrobisz pomiar swiatla z takiego bardzo jasnego punktu to niedoswietlisz zdjecie na tyle ze przepalenianapewno nie wystapia ale mozesz w zaleznosci od kontrastu miec proble z cieniami ..wtedy wystarczy zbraketowac i pewnie dodatkowa dzialka przeslony da to co jest wymagane. PK .

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,