MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Proszę o opinie

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Darek60

Post #1 Ocena: 0

2003-08-15 12:26 (22 lata temu)

Darek60

Z nami od: 19-07-2003

Zdjęcie wykonane w czasie procesji Bożego Ciała

[ Wiadomość edytowana przez : Darek60 on 15-08-2003 13:35 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kpiotr

Post #2 Ocena: 0

2003-08-15 16:43 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

Z nami od: 05-06-2003

Darek ,
Zastanawia mnie czy brak pelnej symetri w tym zdjeciu bylo zamierzonym elementem czy moze tylko konsekwencja otoczenia , np: nie dalo sie inaczej zkadrowac.
Z pewnoscia jest na tym zdjeciu mood i jest to w pelni funkcjonujace zdjecie reportarzowe ( akorat cos w czym sie nie bardzo orientuje ). Jest zdarzenie , moment , chwila zostaje uchwycona .
Co mnie zastanawia to czy to ze masz na zdjeciu dosc duzo nie ostrych elementow wirojacych w powietrzu nie odciaga to uwagii od ludzi (?). Na drugi rzut oka chyba jednak nie jest to przeszkadzajace. Calosciowo , zdjecie chyba sporo utracilo na ostrosci i wyrazistosci detali w trakcie kompresji. Jest troche nie tyle rozmyte jak detale sa trudne w zdefiniowaniu . Wciaz jednak wydaje sie to byc dobre reportazowe zdjecie . PK. ;-)
Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer ICQ

kpiotr

Post #3 Ocena: 0

2003-08-15 18:15 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

Ogladalem je raz jeszcze i wiem juz co mi przeszkadza. I to z pewnoscia nie jest twoja wina. Zdjecie na PN pojawilo sie w medium format co nie bylo wystarczajaco duze aby ujrzec to co jest w drugim planie . Dziewczeta w bilych sukienkach prowadza oko do srodka , do drugiego planu ale on nie byl widoczny , byl za maly, Polecam wiec ogladanie LARGE ...
Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area

Do góry stronyOffline

Darek60

Post #4 Ocena: 0

2003-08-16 15:18 (22 lata temu)

Darek60

Z nami od: 19-07-2003

Pomysł zdjęcia był troszkę inny od uzyskanego efektu. Mianowicie pomyslałem sobie, że bardzo ładnie wyglądałoby gdybym zfotografował księdza z hostią poprzez zpadające płatki kwiatów. Myślałem, że uda mi się postac księdza w pełnym kadrze a wokół kolorowe spadające płatki. Ale...........
brak teleobiektywu o odpowiedniej ogniskowej zniweczył to zamierzenie,a co do braku symetrii, to zgadzam się,że powinna być zachowana byłoby wtedy lepiej.

Do góry stronyOffline

kpiotr

Post #5 Ocena: 0

2003-08-16 17:22 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

...rozumiem ...w mojej interpretacji tego co widze to raczej dziewczynki i ich forma stala sie pierwszoplanowa, mimo tego ze wprowadzaja one oko do wnetrza zdjecia...

Do góry stronyOffline

kpiotr

Post #6 Ocena: 0

2003-08-17 08:52 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

Nie bylem co do tego przekonany ..ale chyba z jakiegos powodu bardziej lubie tego typu zdjecia jako monochroomy ..A co autor na to ?

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,