MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybor cyfrowki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 41 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 39 | 40 | 41 ] - Skocz do strony

Str 28 z 41

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krunschwitz

Post #1 Ocena: 0

2012-02-05 18:36:24 (13 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Oczywiście,że obiektywy stabilizowane są droższe od niestabilizowanych.Dodatkowo są cięższe.Ale mi osobiście to nie przeszkadza.
Każdemu w/g potrzeb.A co do wydajności stabilizacji w korpusie i w obiektywie to zapraszam na zapewne znaną Ci stronę Optyczne.pl.Tamtejsze testy mówią wszystko.Nie ma się o co spierać.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

antek77

Post #2 Ocena: 0

2012-02-05 18:54:40 (13 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Z nami od: 11-01-2007

U Opacznych.pl jest tak: jak Nikon ma jakoś funkcję to jest plus ale jak tą samą funkcję ma Sony to jest już minus.
Opaczni tyle się znają na fotografii i testach co świnia na słońcu, nie bez powodu mają ksywkę 'Opaczni':-]

Do góry stronyOffline

STANFOT

Post #3 Ocena: 0

2012-02-05 23:14:10 (13 lat temu)

STANFOT

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2009

antek77 Ty chyba nie wiesz co piszesz. Pokaż mi stronę(pl) która ma tyle testów co Optyczne.pl?
Jak nie lubisz optycznych to proszętutaj ci też są za jakimś systemem?

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2012-02-06 09:39:33 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

hehe, Optyczni są znienawidzeni i ignorowani przez kilku przedstawicieli producenta, za wytykanie błędów i pokazywanie niedoskonałości.
Miedzy innymi przedstawicielstwo Canona od kilku lat go ignoruje, sprzęt do testów muszą brać z zaprzyjaźnionych sklepów i hurtowni.

A tak się składa że Właściciel portalu raz że zrobił doktorat z optyki, a dwa że jest pasionatą wręcz szaleńcem w tej dziedzinie ;)

A więc znajdzie każdą zalete i każdą wade produktu.
I co najważniejsze nie boi się o tym mówić.
Nie zważając na to że mógłby za pewne niedostrzeżenia i niedomówienia zgarniać grubą kasę, tak jak robią to kolorowe magazyny.

Dla mnie ten człowiek ma pełny szacunek, bo to ginący gatunek.

Zanim kupiłem swój zestaw szkieł, przeczytałem jego / ich testy.
Gdy zrobiłem pierwsze zdjęcie po prostu nic mnie nie zaskoczyło, znałem to szkło jak bym go używał od wielu lat.
z wszystkimi zaletami i wadami.
I o to chodzi, nie o wciskanie kitu, chodzi o to by kupujący wiedział na jakie zalety się decyduje, ale i jakie wady napotka.

Bo nie ma idealnego produktu, więc po co kłamstwo i niedomówienia?
Tylko po to by dostać extra sponsoring?
Bez sensu
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

STANFOT

Post #5 Ocena: 0

2012-02-07 12:57:43 (13 lat temu)

STANFOT

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2009

krakn- dobrze powiedziane.Ja też na ich strone często zaglądam. Co do kolorowych magazynów to masz całkowitą racje.Dobrym przykładem sa 2 magazyny foto w UK, gdzie można zauważyć jak szybko redaktorzy zmieniają barwy.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2012-02-07 16:10:16 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

nie tylko, niemiecki chip, PC coś tam, itd
To są gazety z artykułami sponsorowanymi.

Zasadniczo w tym momencie ciężko o rzetelną i uczciwą wobec klientów prasę.
A piszących teksty, trudno nazwać dziennikarzami.

No ale na pisanie prawdy mogą pozwolić sobie tylko najlepsi.

Do góry stronyOffline

antek77

Post #7 Ocena: 0

2012-02-08 22:55:11 (13 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Jak tylko wpadną podobne kwiatki na Opacznych.pl to nie zawaham się i założę stosowny wątek co by w nim kolekcjonować doczynienia jak by nie było opiniotwórczego i profesjonalnego portalu Foto :-)

I na koniec,nie ma to jak stałka ze "Stałym Światłem" prawda STANFOT :-]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-02-08 23:49:03 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Antek, mylisz wykonane testy przez optyczne, z newsami które są podane przez producenta w materiałach reklamowych i prasowych

My mówimy o tym co napisali optyczni, a nie skopiowali.

Uwaga moderatora: Temat posprzątany, wracamy do tematu Puszki i Słoiczki, czyli wybór aparatu i obiektywu.

Do góry stronyOffline

Jasieks

Post #9 Ocena: 0

2012-02-09 10:05:49 (13 lat temu)

Jasieks

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2012

A orientujecie się może, które aparaty fotograficzne cyfrowe mają stabilizację obrazu w korpusie? Konkretnie chodzi mi o Sony Alpha, podobno mają stabilizację w obiektywach i wtedy „szkła” są droższe. Czy to prawda?

Do góry stronyOffline

antek77

Post #10 Ocena: 0

2012-02-09 12:23:58 (13 lat temu)

antek77

Mężczyzna

Cytat:

2012-02-09 10:05:49, Jasieks napisał(a):
A orientujecie się może, które aparaty fotograficzne cyfrowe mają stabilizację obrazu w korpusie? Konkretnie chodzi mi o Sony Alpha, podobno mają stabilizację w obiektywach i wtedy „szkła” są droższe. Czy to prawda?

Jasieks poleca przez niektórych forumowiczów stronę gdzie znajdziesz na swoje pytanie odpowiedz :-Z
http://www.optyczne.pl/
Portal stworzony dla ludzi zaczynających przygodę z fotografią i preferujących,uwielbiających "stałki ze stałym światłem" :-]

krakn druga część opisu pod zdjęciami to mogę się zgodzić,ale ten opis na górze to raczej opacznych a gdyby nawet tak było jak piszesz to nie zwalnia ich z myślenia i odpowiedzialności za to co jest na ich stronie.
Również dobrze mogli napisać że ma światło f/1.4 przy tej ogniskowej co nieraz na aukcjach w necie się zdarza :-]

Do góry stronyOffline

Strona 28 z 41 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 ... 39 | 40 | 41 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,