Każdemu w/g potrzeb.A co do wydajności stabilizacji w korpusie i w obiektywie to zapraszam na zapewne znaną Ci stronę Optyczne.pl.Tamtejsze testy mówią wszystko.Nie ma się o co spierać.
Str 28 z 41 |
|
---|---|
krunschwitz | Post #1 Ocena: 0 2012-02-05 18:36:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Oczywiście,że obiektywy stabilizowane są droższe od niestabilizowanych.Dodatkowo są cięższe.Ale mi osobiście to nie przeszkadza.
Każdemu w/g potrzeb.A co do wydajności stabilizacji w korpusie i w obiektywie to zapraszam na zapewne znaną Ci stronę Optyczne.pl.Tamtejsze testy mówią wszystko.Nie ma się o co spierać. Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
antek77 | Post #2 Ocena: 0 2012-02-05 18:54:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 11-01-2007 |
U Opacznych.pl jest tak: jak Nikon ma jakoś funkcję to jest plus ale jak tą samą funkcję ma Sony to jest już minus.
Opaczni tyle się znają na fotografii i testach co świnia na słońcu, nie bez powodu mają ksywkę 'Opaczni' ![]() |
STANFOT | Post #3 Ocena: 0 2012-02-05 23:14:10 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2009 Skąd: > |
antek77 Ty chyba nie wiesz co piszesz. Pokaż mi stronę(pl) która ma tyle testów co Optyczne.pl?
Jak nie lubisz optycznych to proszętutaj ci też są za jakimś systemem? |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2012-02-06 09:39:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
hehe, Optyczni są znienawidzeni i ignorowani przez kilku przedstawicieli producenta, za wytykanie błędów i pokazywanie niedoskonałości.
Miedzy innymi przedstawicielstwo Canona od kilku lat go ignoruje, sprzęt do testów muszą brać z zaprzyjaźnionych sklepów i hurtowni. A tak się składa że Właściciel portalu raz że zrobił doktorat z optyki, a dwa że jest pasionatą wręcz szaleńcem w tej dziedzinie ![]() A więc znajdzie każdą zalete i każdą wade produktu. I co najważniejsze nie boi się o tym mówić. Nie zważając na to że mógłby za pewne niedostrzeżenia i niedomówienia zgarniać grubą kasę, tak jak robią to kolorowe magazyny. Dla mnie ten człowiek ma pełny szacunek, bo to ginący gatunek. Zanim kupiłem swój zestaw szkieł, przeczytałem jego / ich testy. Gdy zrobiłem pierwsze zdjęcie po prostu nic mnie nie zaskoczyło, znałem to szkło jak bym go używał od wielu lat. z wszystkimi zaletami i wadami. I o to chodzi, nie o wciskanie kitu, chodzi o to by kupujący wiedział na jakie zalety się decyduje, ale i jakie wady napotka. Bo nie ma idealnego produktu, więc po co kłamstwo i niedomówienia? Tylko po to by dostać extra sponsoring? Bez sensu Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
STANFOT | Post #5 Ocena: 0 2012-02-07 12:57:43 (13 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2009 Skąd: > |
krakn- dobrze powiedziane.Ja też na ich strone często zaglądam. Co do kolorowych magazynów to masz całkowitą racje.Dobrym przykładem sa 2 magazyny foto w UK, gdzie można zauważyć jak szybko redaktorzy zmieniają barwy.
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2012-02-07 16:10:16 (13 lat temu) |
nie tylko, niemiecki chip, PC coś tam, itd
To są gazety z artykułami sponsorowanymi. Zasadniczo w tym momencie ciężko o rzetelną i uczciwą wobec klientów prasę. A piszących teksty, trudno nazwać dziennikarzami. No ale na pisanie prawdy mogą pozwolić sobie tylko najlepsi. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
antek77 | Post #7 Ocena: 0 2012-02-08 22:55:11 (13 lat temu) |
Jak tylko wpadną podobne kwiatki na Opacznych.pl to nie zawaham się i założę stosowny wątek co by w nim kolekcjonować doczynienia jak by nie było opiniotwórczego i profesjonalnego portalu Foto
![]() I na koniec,nie ma to jak stałka ze "Stałym Światłem" prawda STANFOT ![]() |
krakn | Post #8 Ocena: 0 2012-02-08 23:49:03 (13 lat temu) |
Antek, mylisz wykonane testy przez optyczne, z newsami które są podane przez producenta w materiałach reklamowych i prasowych
My mówimy o tym co napisali optyczni, a nie skopiowali. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Jasieks | Post #9 Ocena: 0 2012-02-09 10:05:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2012 Skąd: Northampton |
A orientujecie się może, które aparaty fotograficzne cyfrowe mają stabilizację obrazu w korpusie? Konkretnie chodzi mi o Sony Alpha, podobno mają stabilizację w obiektywach i wtedy „szkła” są droższe. Czy to prawda?
|
antek77 | Post #10 Ocena: 0 2012-02-09 12:23:58 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-02-09 10:05:49, Jasieks napisał(a): A orientujecie się może, które aparaty fotograficzne cyfrowe mają stabilizację obrazu w korpusie? Konkretnie chodzi mi o Sony Alpha, podobno mają stabilizację w obiektywach i wtedy „szkła” są droższe. Czy to prawda? Jasieks poleca przez niektórych forumowiczów stronę gdzie znajdziesz na swoje pytanie odpowiedz ![]() http://www.optyczne.pl/ Portal stworzony dla ludzi zaczynających przygodę z fotografią i preferujących,uwielbiających "stałki ze stałym światłem" ![]() krakn druga część opisu pod zdjęciami to mogę się zgodzić,ale ten opis na górze to raczej opacznych a gdyby nawet tak było jak piszesz to nie zwalnia ich z myślenia i odpowiedzialności za to co jest na ich stronie. Również dobrze mogli napisać że ma światło f/1.4 przy tej ogniskowej co nieraz na aukcjach w necie się zdarza ![]() |