MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Digital Photography Techniques - zdjecia

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kpiotr

Post #1 Ocena: 0

2003-08-14 16:51 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

Z nami od: 05-06-2003

To jest brytyjski magazyn , z tego co zauwazylem to dosc mlody. Z duzym naciskiem dla tych co dopiero zaczynaja fotografie w szczegolnosci cyfrowa. W pierwszej czesci tego magazynu miesci sie sesja dla tych ktorzy nadesla zdjecia. Jedyny wymog to przeslanie e-mailem z plikiem jpeg 100kbs i 100 slow na temat tego jak image zostal stworzony i to ze image musialbyc w sposob cyfrowy obrabiany, bez znaczenia w jakim programie.. Z tego co daje sie zauwazyc to wymagaja troche iwecej niz tylko korekcja kolorow , ekspozycji czy kadru :))). W ostatnim numerze pokazaly sie tez 2 zdjecia Ilony Welman , ktora z pewnoscia czesc z was zna z PN. Jelsi ktos chcialby zobaczyc zdjecia to zamieszczam linki ktore pozwola wam oszacowac rodzaj zdjec ktore sie tam publikuje. Oczywiscie nie ma co sztywno stosowac sie do tego co ona wyslal ale z pewnoscia jest to jakas odnosnia.

link1

link2

Wszyscy zainteresowani powinni wysylac zdjecia pod adres e-mailowy:
igpicture.dpt@futurenet.co.uk">bigpicture.dpt@futurenet.co.uk

PS. Zapomnial bym - kazde przyjete zdjecie jest drukowane i autor otrzymuje 50 funtow.
Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer ICQ

angelika

Post #2 Ocena: 0

2003-08-14 22:42 (22 lata temu)

angelika

Kobieta

Z nami od: 11-06-2003

mozliwe ze rozpetam tu kolejna dyskusje... ;-) ale jednak chcialabym sie wypowiedziec na temat tych dwu zdjec.

1. Nie bardzo widze czym ludzie sie tutaj zachwycaja - zdjecie jest ok, ale estetyka nie rzuca na kolana. Nie mnie, w kazdym razie. I gdybym zobaczyla to zdjecie obok kilku innych na pewno nie zatrzymalabym sie na nim...
2. To jest duzo lepsze ale nasuwa mi sie tu pytanie - czy to rzeczywiscie jeszcze jest zdjecie? Wg mnie raczej grafika. Gdzie lezy granica??? Nie mam nic przeciwko aparatom cyfrowym i obrobce cyfrowej, ale z umiarem. Tzn przeciwko projektom graficznym tez nic nie mam, ale dla mnie to juz inna dziedzina... 8-)
Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze te linki to w zwiazku z magazynem :-D ale nie moglam sie powstrzymac od komentarza :-?
RD

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

kpiotr

Post #3 Ocena: 0

2003-08-14 23:03 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

Z nami od: 05-06-2003

Mysle ,ze wiekszosc sie z toba zgodzi bez mrugniecia okiem. Oczywiscie ,ze to juz nie "czysta" fotografia. Ale i za taka w duzej mierze sie Ilona nie podaje ...Oczywiscie ma super zdjecia w swoim folderze ktore nie sa wytworem jej fantazji a wykonane na PS..ale to juz jej dawna pasja. Obecnie dosc ostro wyksztaltowal sie kierunek Digital Creators ...i do takich sie w duzej mierze zalicza Ilona. Faktycznie jednak nie ma to juz az tak duzo do czynienia z fotografia. Mysle ,ze nie jest w tym nic zlego , skoro ktos to tworzy a inni to lubia to wszystko jest w najlepszym porzadku. Niesadze jednak aby zaostalo to potraktowane jako fotgrafia w wiekszosci przypadkdow, raczej wytwor. :-?
Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer ICQ

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,