MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zakup kamery

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

vitek

Post #1 Ocena: 0

2008-12-03 19:53:23 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Coś kiepscy ci specjaliści. Kasety dv to dziś totalny przeżytek. Jakość cyfrowa, tak, ale wygoda obsługi taka jak kiedyś magnetofonu. Jak 1szy raz nagrasz coś na starym nagraniu (które ulegnie kasacji) zrozumiesz o czym mówię :-)
Chyba że zawsze od razu po nagraniu przerzucać do komputera albo na dvd, ale wiadomo jak jest z tym 'zawsze'
A jeszcze taśma lubi się czasem wkręcić w mechanizm zwłaszcza jak jest zimno
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

andyopole

Post #2 Ocena: 0

2008-12-03 20:01:10 (16 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

wcale nie powiedzialem ze mini DV jest najlepsze na swiecie. Dziewczyna pyta to uslyszy rozne opinie i sama zdecyduje. Moze gdyby to byla kamera ZR Kasprzaka z Warszawy to tasma by sie wkrecala, mnie sie nie zdarzylo. Wlasnie dzieki watkowi kamerke wyjalem i laduje bo w sobote wylot na urlop.

Do góry stronyOffline

Korba102

Post #3 Ocena: 0

2008-12-03 20:01:49 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 16-02-2008

Cytat:

2008-12-03 13:23:10, roksana82 napisał(a):
no a jesli kupie kamere z dyskiem twardym to nie moge dodatkowo miec w "zapasie" karty?tak jak w aparacie np?sa w ogole takie kamery ktore maja wejscie na karte i dysk? bo w linku ktory przyslal mi chinczyk jest informacja "sd card slot....".czy to nie to samo?:-o

Video kamery DVD HDD mogą nagrywać do 10 godz na dysk twardy o pojemności 30 GB a następnie można materiał obrobić, częściowo w samej kamerze lub materiał przegrać na DVD RAM czyli na płyty DVD wielokrotnego użytku. Ważne jest również zwrócić uwagę na slot SD karta pamięci do zapisu robionych zdjęć, gdyż te kamery, również posiadają opcję zwykłego aparatu fotograficznego, jakościowo nie są pierwszorzędne, ale mogą być. Ja mam w swoim DVD HDD taką opcję i zapisuje fotki w maksymalnym formacie 1,5 MP.
ZOOM optyczny jest bardzo ważną funkcją w kamerach jak i aparatach gdyż daje większe możliwości obróbki materiału, w przypadku cyfrowego niestety nie można zawsze osiągnąć, lepszych efektów. Bateria standardowo 950 mAh i polecam dokupienie 1600 mAh
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

Korba102

Post #4 Ocena: 0

2008-12-03 20:20:13 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2008-12-03 19:53:23, vitek napisał(a):
Coś kiepscy ci specjaliści. Kasety dv to dziś totalny przeżytek. Jakość cyfrowa, tak, ale wygoda obsługi taka jak kiedyś magnetofonu. Jak 1szy raz nagrasz coś na starym nagraniu (które ulegnie kasacji) zrozumiesz o czym mówię :-)
Chyba że zawsze od razu po nagraniu przerzucać do komputera albo na dvd, ale wiadomo jak jest z tym 'zawsze'
A jeszcze taśma lubi się czasem wkręcić w mechanizm zwłaszcza jak jest zimno

vitek jak zwykle zamiast radzić i dać wybór Ty jak zwykle KOŃ, musisz kopnąć, po prostu nie rozumiesz jaka jest różnica pomiędzy poradą do kupna a zniechęceniem i odciągnięciem od tego zamiaru. Było by to zbyt piękne, jak by tak było, chociaż raz poradził byś komuś w wyborze lecz niestety u Ciebie stajnia.

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 03-12-2008 20:26 ]

Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

vitek

Post #5 Ocena: 0

2008-12-03 20:24:45 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Wiesz co jakbym chciał się z tobą kłócić to napisałbym że ciebie za to chlew.
Ale nie chcę :-)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Korba102

Post #6 Ocena: 0

2008-12-03 20:31:01 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2008-12-03 20:24:45, vitek napisał(a):
Wiesz co jakbym chciał się z tobą kłócić to napisałbym że ciebie za to chlew.
Ale nie chcę :-)

Ciekawe Ciebie za to chlew???
Za kare napiszesz 100 razy Ciebie oraz Tobą a później policzysz ile będzie razem liter ze spacją.
Żenada

[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 03-12-2008 20:32 ]

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

roksana82

Post #7 Ocena: 0

2008-12-03 22:36:23 (16 lat temu)

roksana82

Kobieta

Z nami od: 15-09-2008

hehe..jedno malutkie pytanie i klotnia nam sie tu wywiazala!:-D
pewnie ze warto posluchac roznych opinii i porad.wtedy jest sie nad czym zastanawiac i w czym wybierac. mimo wszystko chyba jednak zdecyduje sie na kamere z hdd.jesli, tak jak piszecie, na dysk 30g oge nagrac tyle godzin to mi to w zupelnosci wystarczy.
jesli macie jeszcze jakies rady na co zwrocic uwage, to czekam z niecierpiwoscia!a w piatek ruszam w miasto-rozejzec sie co tam maja ciekawego!:-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Korba102

Post #8 Ocena: 0

2008-12-04 07:01:46 (16 lat temu)

Korba102

Mężczyzna

Konto zablokowane

Nadmienię że istotną sprawą jest bateria oraz zoom optyczny im większy tym lepszy jakościowo wynik filmowania, pozostałe bajery to tylko po dokładnym przeanalizowaniu możliwości samej kamerki, no i ta bateria ona w wyposażeniu standardowym jest faktycznie mało pojemnościowe.
Nie orientuję się jakie są obecnie ceny tych baterii w sklepach, ja sobie sprowadziłem z internetu,
za którą zapłaciłem około 14 Ł razem z kosztem przesyłki
Przy dwóch bateriach naprawdę można już poszaleć. Życzę trafnego wyboru i zadowolenia z użytkowania.

A odnośnie incydentu, to normalne, są tacy co wszystko próbują wiedzieć i tym sposobem rozpychają się nie wnosząc nic do tematu, negacja nie polega na nabijaniu się z kogoś, jeżeli widzisz minusy to podkreśl je tak by nie obrazić swoją wymową innych.
:-]8-)

Do góry stronyOffline

Numer AIMNumer gadu-gadu

SiwyZmc

Post #9 Ocena: 0

2008-12-04 07:46:58 (16 lat temu)

SiwyZmc

Mężczyzna

Z nami od: 06-02-2008

Roksana jak chcesz odsprzedam Ci moja kamere...jest to na plyty DVD marki hitachi z x30 optycznym zoomem. Uzywana byla....dwa razy! Raz na urodzinach mojej corki 2 raz ....chyba jak ja kupilem dla checy. jesli chcesz wiecej szczegolow napisz na PW.

Do góry stronyOffline

roksana82

Post #10 Ocena: 0

2008-12-05 19:38:22 (16 lat temu)

roksana82

Kobieta

Z nami od: 15-09-2008

Cytat:

2008-12-04 07:46:58, SiwyZmc napisał(a):
Roksana jak chcesz odsprzedam Ci moja kamere...jest to na plyty DVD marki hitachi z x30 optycznym zoomem. Uzywana byla....dwa razy! Raz na urodzinach mojej corki 2 raz ....chyba jak ja kupilem dla checy. jesli chcesz wiecej szczegolow napisz na PW.
wielkie dzieki siwyZmc za propozycje,ale nastawilam sie juz na zakup nowej.w koncu to ma byc prezent!mialam jechac dzisiaj i troche poogladac co tam ciekawego maja w sklepach,ale len mnie dopadl...:-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,