MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Fotografia cyfrowa - bez stresu???

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

angelika

Post #1 Ocena: 0

2003-08-04 21:29 (22 lata temu)

angelika

Kobieta

Z nami od: 11-06-2003

Skoro tak ciezko znalezc jest lab ktory potrafi zapewnic porzadne (zadawalajace) odbitki/skany to czy nie lepiej przerzucic sie zupelnie na fotografie cyfrowa???
Czy tez moze kupic porzadny skaner?
Czy aparat cyfrowy... i drukarke?

A moze dalej "meczyc sie" konwencjonalnie?
:-?
RD

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

behemot3

Post #2 Ocena: 0

2003-08-05 15:54 (22 lata temu)

behemot3

Z nami od: 08-06-2003

sam stoje na rozdrozu- nie wiem czy zainwestowac w EOS system mam juz EOS 3000 i w miare dobry ( amatorski) obiektyw i filtry itp. czy moze szarpnac sie na cyfrowke - tylko, ze cyfrowka z kontrola przeslony i manualem z w miare porzednym obiektywem to wydatek ok 4000 - 8000 PLN a to juz duzo.
wiec nie wiem - moze kupie jakas mala cyfrowke dla rownowagi a dalej rozwine moj EOS system

chyba tak ale i tak wszystko zalezy od doplywu gotowki

Do góry stronyOffline

Numer ICQ

angelika

Post #3 Ocena: 0

2003-08-05 20:32 (22 lata temu)

angelika

Kobieta

taaaak... wszystko zalezy od gotowki... :-[ Ale kiedys te cyfrowki powinny staniec - moze wtedy... :-)
RD

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Webmaster

Post #4 Ocena: 0

2003-08-07 20:43 (22 lata temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

To zalezy, mysle ze ze duzo mozna zalatwic kupuja cyfre z drugiej reki np jassops z roczna gwarancja. Cena do £200 taniej (mysle ze to duzo) a dzieki temu moza juz cos zrobic. Jednoa jest pewne. Nie ma tanszej metody nauczenia sie fotografii niz cyfra, nawet jezeli nie jest to "top" model to przynajmniej czesc kompozycyjna mozna cwiczyc do woli a po efekty siegnac po konwencjonalny aparat. Kolejna sprawa to infrared, kupienie KODAKA IR to juz spory wydatek potem proces i odbitki razem do £40.00, hmm i brak gwarancji ze to bylo tego warte - CYFRA za darmo (jezeli suportuje IR). Efety, hmm mysle ze jest super, sprawdzci sami
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

angelika

Post #5 Ocena: 0

2003-08-07 20:51 (22 lata temu)

angelika

Kobieta

Rzeczywiscie efekt jest niezly :-D
RD

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

kpiotr

Post #6 Ocena: 0

2003-08-08 20:52 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

Z nami od: 05-06-2003

Angelika.
Fotografia cyfrowa , rozwija sie i z pewnoscia jest na drodze do swojej swietnosci. Z pewnoscia juz w wielu przypadkach mozna sie nie w zupelnosci poslurzyc. W wielu innych niestety nie , lub tez jeszcze nie.
Ja skanuje Nikon 8000 , ktory mam dopiero od niedawna. Wczesniej skanowalem na CanoScan 4000 ten drugi sprzedany zostal za 450 funtow . Zdjecia sa z niego niezle. Wiekszosc z mopjego pn ..tylk 2 ostatnie linie to Nikon8000.
Z pewnoscia wiem lub czuje potrzebe w przyszlosci posiadania aparatu cyfrowego. Jesli chodzi o skanowanie to moze bede mogl Ci cos pomoc / zaproponowac Ale dopiero jestem po wakacjach i troche zaleglosci jak i nowosci do zrobienia. Wiec przypomnij mi sie w niedalekiej przyszlosci a cos moze Ci podpowiem/ pomoge w tym temacie.
Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer ICQ

angelika

Post #7 Ocena: 0

2003-08-09 01:24 (22 lata temu)

angelika

Kobieta

oczywiscie - przypomne sie :-D

Osobiscie nie planuje przerzucac sie zupelnie na fotografie cyfrowa , ale nie mialabym nic przeciwko posiadaniu jakiejs porzadniejszej cyfrowki - przynajmniej do uczenia sie.
Chcialabym miec troche wiecej kontroli nad odbitkami - bo te z labow prawie nigdy nie sa takie jakich oczekuje... a recznie robione odbitki kosztuja duzo wiecej.
Na razie jednak ceny cyfrowek mnie odstraszaja. Fakt ze nie trzeba kupowac do nich filmu, ale papier i drukarka, no i oczywiscie drukowanie (tusze) jednak nie sa tanie - wiec nie wiem czy akurat wychodzi taniej niz film i wywolywanie.

W sumie chyba najlepszym wyjsciem jest porzadny skaner i drukarka - tez niemaly wydatek... Moze przy kolejnej podwyzce
;-)
RD

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

kpiotr

Post #8 Ocena: 0

2003-08-09 18:59 (22 lata temu)

kpiotr

Mężczyzna

Z nami od: 05-06-2003

Dzis kolega przyniusl, Nikon D1X. Zrobilem jakies 10 zdjec i obejrzalem je na wyswietlaczy. Szybko zorientowalem sie co bylo nie tak a wyszlo OK. Powtorzylem kilka ujec z lepszym rezultatem. "Rewelacja " -pomyslalem. To naprawde potrafi zmienic sposob w jaki sie robi zdjecia i w jaki sie uczy i darzy do perfekcji jelsi tak mozna to okreslic. Jakosc - OK. Pierwsze wydruki nie zachwycily ale wydaja sie byc wiecej niz przyzwoite. Z pewnoscia ma to swoja przyszlosc.
Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer ICQ

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,