|
---|---|
angelika | Post #1 Ocena: 0 2003-07-22 20:55 (22 lata temu) |
Z nami od: 11-06-2003 Skąd: UK |
Czy ktos moze polecic maly i lekki statyw (ale jednoczesnie w miare solidny) ktory moglabym wrzucic do malego plecaka i zabrac ze soba w dluga podroz? Moze ktos ma np Velbon CX Mini, bo nad nim sie zastanawiam, albo jakies inne sugestie? Bede wdzieczna za informacje.
RD
|
kpiotr | Post #2 Ocena: 0 2003-08-08 20:31 (22 lata temu) |
Z nami od: 05-06-2003 Skąd: london |
Do jakiej wysokosci przed i po rozlozeniu ?
Mialem jakies ..raczej nie lubie ..ale powiedz to moze cos podpowiem... Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area
|
angelika | Post #3 Ocena: 0 2003-08-08 22:06 (22 lata temu) |
no tak do 40 cm max przed rozlozeniem (velbon mini ma 30cm -64 rozloz. ) a po rozlozeniu taki zebym sie nie musiala klasc na ziemi zeby cos zobaczyc
![]() ![]() nie biore ze soba fotograficznego plecaka i musi mi sie to zmiescic w takim malym plecaczku... oczywiscie moglabym wziac film o wiekszej czulosci ale chce robic zdjecia wieczorem i bez statywu sie nie obejdzie. a do tego nie chce wydawac za duzo kasy bo porzadny statyw juz mam tylko tym razem nie moge go ze soba zabrac. moze rozejrze sie na targu za czyms uzywanym - ten velbon nie zrobil na mnie duzego wrazenia... RD
|
kpiotr | Post #4 Ocena: 0 2003-08-08 22:15 (22 lata temu) |
Ja ...troszke inaczej mam to rozwiazane ..nie mowie ze lepiej czy cos w tym rodzaju .Ale na moim plecaczku z ktory kosztowal jakies porownywalnie niewielkie pieniadze w 7dayshop jest taka sprzeczka na lewym pasku za ktora podwieszma statyw dowolnej dlugosci nawet prawie w pelnej dlugosci , kiedy go rozlorze to sie daje tam podczepic...i tak z tym sobie chodze. W Jacobsie natomiast na New Oxford St zakupilem za 3 funty materialowy pokrowiec ktory jest dobry kiedy se nie chce pokazywac co to jest czy jedzie lub leci. Mialem zamiar polecic ci statyw ktory sam bym chcail miec. Jeszcze nie doszukalem sie jego nazwy ale taki model o ktorym myslalem robiony byl excluzywnie tylko dla Jessops i kosztowal 100 bez glowicy. wiec dosc sporo. ale pewnie nadaje sie do wiekszosci prac. Jelsi Cie to interesuje pomimo nie niskiej ceny to daj znac a ja dogrzebie sie do detali.
Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area
|
angelika | Post #5 Ocena: 0 2003-08-09 00:22 (22 lata temu) |
Tez mam plecak z 7dayshop (rzeczywiscie tani)
![]() ![]() RD
|
|
|
kpiotr | Post #6 Ocena: 0 2003-08-09 19:02 (22 lata temu) |
Dzis widzialem maly i lekki w Jessopsie za 18 funtow. Marka - Jessops. Ale cena nie wygorowana. Okolo 40 Cent. zlozony.
Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area
|
angelika | Post #7 Ocena: 0 2003-08-10 00:25 (22 lata temu) |
ok, dzieki! Obejrze go jak bede w jessopsie. Velbon tez jest w podobnej cenie - tylko musze zobaczyc ktory z nich jest solidniejszy ( chociaz w tej cenie pewnie nie bedzie co porownywac...
![]() RD
|
kpiotr | Post #8 Ocena: 0 2003-08-10 08:28 (22 lata temu) |
Nietety masz chyba racje ...w nizszych cenach ..statywy sie od siebie zbytnio nie roznia..ale zawsze warto praktycznie porownac ..zanim zakupisz..A jak dlugi lens bedzie sie na tym statywie wspieral ?
|
angelika | Post #9 Ocena: 0 2003-08-10 13:53 (22 lata temu) |
nie bardzo dlugi
![]() biore 50mm i 28-90mm, ale pewnie glownie bede uzywac 50tki. RD
|
kpiotr | Post #10 Ocena: 0 2003-08-10 15:42 (22 lata temu) |
no to z pewnoscia bedziesz OK. nawet na malutkim statywie.
Powodzenia . Kiedy jedziesz i kiedy wracasz? I do kad sie wybierasz? Szukam kogos ( fotograf . retoucher , video editor.... ) kto chcialby przylaczyc sie i dzielic moje studio fotograficzne ...oswietlenie bowensa + modulatory , miejsce dla makijazysty + common area
|