|
---|---|
KTMBOY | Post #1 Ocena: 0 2008-07-13 14:44:45 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-07-2008 Skąd: Manchester |
Witam wszystkich serdecznie !! mam pytanko do kolegow , chce sobie zakupic Canona 400d lub 450d podpowiedzcie mi w czym jest roznica i co byscie polecali nawet znalazlem taki komplecik na ebayu amerykanskim i to nawet nie duza cena chcial bym jakiejs podpowiedzi czy warto takie cos kupic zalaczam link do ebay <a href="http://cgi.ebay.co.uk/Canon-EOS-Rebel-XSI-450D-NEW-Digital-SLR-Camera-4-Lens_W0QQitemZ170236944518QQcmdZViewItem?hash=item170236944518&_trksid
![]() ![]() ![]() |
krunschwitz | Post #2 Ocena: 0 2008-07-13 16:04:06 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Witaj.Podobny temat byl juz poruszany jakis czas temu na naszym forum.Jak dobrze poczytasz,to znajdziesz wiele informacji na temat canona 450D.Sam sie zastanawialem jakis czas temu nad kupnem 450D ale postanowilem dolozyc troche kasy i kupic 40D.
Osobiscie sposrod 400D i 450D wybral bym 450D. Wszelkie informacje na ten temat,wlacznie z testami i opiniami fachowcow znajdziesz na optyczne.pl.Polecam ta strone o fotografii i nie tylko. Pozdrawiam i milej lektury ![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
Angelus_13 | Post #3 Ocena: 0 2008-07-13 17:44:22 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-05-2008 Skąd: UK |
450D jest nowszym modelem, ma nowszy procesor, wieksza matryce (chodzi o liczbe pixeli), wiekszy bo 3 calowy ekran z tylu, bardziej rozbudowane menu, pokazuje na ekranie tylnym obraz na zywo, czego brak w 400D, jarty pamieci SD, a 400D CF - to najwazniejsze roznice, oczywiscie jesli juz to wybor pada na 450D - nowsza i poprawiona konstrukcja,
polecam ten link: http://www.canon.co.uk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/index.asp# wybierz oba modele(zaznacz) i nacisnij compare pelna informacja porownawcza ![]() pozdrawiam Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...
|
serpent | Post #4 Ocena: 0 2008-07-13 18:50:25 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-07-2008 |
Polecam stronke www.optyczne.pl
Znajdziesz tu pełną informacje oraz opinie użytkowników sprzętu,którym jesteś zainteresowany. Inf. o EOS 400D http://www.optyczne.pl/index.html?aparat=all&producent=&aparat=329&pix=0&zoom=0&sort= Inf. o EOS 450D http://www.optyczne.pl/index.html?aparat=all&producent=&aparat=596&pix=0&zoom=0&sort= Na stronce znajdziesz również wiele interesujących ciekawostek,które powinny pomóc Ci w dokonaniu właściwego wyboru. Udanego zakupu ![]() [ Ostatnio edytowany przez: serpent 13-07-2008 18:53 ] |
misio4u | Post #5 Ocena: 0 2008-07-14 00:13:52 (17 lat temu) |
Z nami od: 10-01-2006 Skąd: Londyn |
Patrzac na te porownania 450D ma dodatkowo:
- Live View - 2Mpx wiecej, ale rozmiar matrycy ten sam a wiec mniejsze pixele a co za tym idzie minimalnie gorsza jakosc... - Spot metering at center (approx. 4% of viewfinder) dla niektorych bedzie to spory plus - o 0.5" wiekszy wyswietlacz - wieksza zywotnosc baterii Te dodatki kosztuja okolo 130L. Czy warto? Ja osobiscie nadal bralbym 400D... Moze dlatego ze mam i jestem z niego zadowolony. Nalezy przeciez pamietac ze przy takich samych matrycach najwieksze znaczenie spada na obiektywy. 40D tez bym nie kupil, stosunek ceny do tego co daje wiecej niz 400D jest bardzo duzy. Lepiej za roznice w cenie kupic sobie battery packa i dobre szklo. Jesli ktos ma sporo kasy i chce kupic cos lepszego, bo uwaza ze 400D i 450D to plastikowe smiecie, lepiej dozbierac i kupic 5D. Takie jest moje zdanie. Wiekszosc ludzi zarzuca 400D ze sie zle trzyma w rekach i ze plastik. Po dokupieniu battery packa trzyma sie go rewelacyjnie zarowno w pionie jak i w poziomie. A co do plastiku... Moja druga polowka wyciagala cos z mojego plecala i przez jej nieuwage wylecial aparat z BP i szklem. Polecial z wysokosci okolo 140cm prosto na kamienne plyty chodnikowe Kensingtonu. Na szczescie skonczylo sie na dwoch odrapaniach. Moze to szczescie, ale ten plastik na prawde moze wytrzymac sporo. Dawid G / GG: 13902
|
|
|
Angelus_13 | Post #6 Ocena: 0 2008-07-14 05:49:42 (17 lat temu) |
Cytat: 2008-07-14 00:13:52, misio4u napisał(a): Patrzac na te porownania 450D ma dodatkowo: - Live View - 2Mpx wiecej, ale rozmiar matrycy ten sam a wiec mniejsze pixele a co za tym idzie minimalnie gorsza jakosc... - Spot metering at center (approx. 4% of viewfinder) dla niektorych bedzie to spory plus - o 0.5" wiekszy wyswietlacz - wieksza zywotnosc baterii Te dodatki kosztuja okolo 130L. Czy warto? Ja osobiscie nadal bralbym 400D... Moze dlatego ze mam i jestem z niego zadowolony. Nalezy przeciez pamietac ze przy takich samych matrycach najwieksze znaczenie spada na obiektywy. 40D tez bym nie kupil, stosunek ceny do tego co daje wiecej niz 400D jest bardzo duzy. Lepiej za roznice w cenie kupic sobie battery packa i dobre szklo. Jesli ktos ma sporo kasy i chce kupic cos lepszego, bo uwaza ze 400D i 450D to plastikowe smiecie, lepiej dozbierac i kupic 5D. Takie jest moje zdanie. Wiekszosc ludzi zarzuca 400D ze sie zle trzyma w rekach i ze plastik. Po dokupieniu battery packa trzyma sie go rewelacyjnie zarowno w pionie jak i w poziomie. A co do plastiku... Moja druga polowka wyciagala cos z mojego plecala i przez jej nieuwage wylecial aparat z BP i szklem. Polecial z wysokosci okolo 140cm prosto na kamienne plyty chodnikowe Kensingtonu. Na szczescie skonczylo sie na dwoch odrapaniach. Moze to szczescie, ale ten plastik na prawde moze wytrzymac sporo. to prawda, z battery packiem trzyma sie go fantastycznie, ja urzywam juz tego sprzetu ponad rok i jestem zadowolony, poza tym to prawda, ze najwazniejsza jest optyka, a body - no coz nawet z eosa 300d da sie wycisnac swietne foty, jak sie ma ... oko i dobra optyke, goraco pozdrawiam wszystkich milosnikow Canona (ja jestem wierny tej marce od lat, zaczynalem od eos'a 300 przez 30, potem przeszedlem na cyfrowki - teraz 400D, moze kiedys jednocyfrowy np 5D ? ![]() Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...
|
krakn | Post #7 Ocena: 0 2008-07-14 07:20:52 (17 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
ja też ci polece 450, te dodatki w sumie ułatwiają fotografowanie, niby ten obiektyw ze stabilizacją w standardzie też trochę pomoże, ale jak chcesz mieć wypasione fotki to i tak trzeba będzie zafundować sobie ze 3 obiektywy z dużymi szkłami, ale to dotyczy każdej cyfrówki.
Większa ilośc pikseli to faktycznie przydatna sprawa, zwłaszcza do dwóch spraw, pierwsza to wydruk wielkoformatowy, raczej nam nie grozi, drugi to do "wycinania" interesującego nas kawałka zdjęcia. I tak robiąc nawet przez teleobiektyw, zdjęcie ptaka na drzewie on zajmuje nam zaledwie mały fragment kadru, jednak wystarczy go ze zdjęcia wyciąć i mamy niemal samą papuge w dobrej jakości na cały ekran, i tu się najczęściej przydaje gigapixeloza. Ja mam D400 i podobnie jak posiadacz D350 przesiadkę uważam za bzdurną i nieopłacalną, o tyle jeżeli bym miał kompakta lub nic, to jak najbardziej kupiłbym D450, natomiast przesiadka z serii D3xx i D4xx to już tylko na coś z jedną cyferką np 5D albo 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do obiektywów dodawanych w promocjach do starszych modeli to jest po prostu obiektyw "tymczasowy" by np zrobić większe zbliżenie, lecz są to małe często wolne obiektywy, które bardzo szybko będą cię denerwować gdy popatrzysz na fotkę kogoś z forum gdzie wszytko takie wyraźne plastyczne a u ciebie jakieś takie niby ładne ale to nie to samo. No i właśnie chodzi tu o szkło. żeby nie mieszać to tymi standardowymi małymi obiektywami robi się zdjęcie jak przez dziurkę od klucza, By nie wdawać się w cyferkologie obrazowo mówiąc obiektyw w standardzie ma przekątną 56mm, natomiast normalny obiektyw ma średnice 77 i wiecej mm, praw fizyki o załamaniu światła nie będziemy tu ciągnąć bo podstawy każdy ma z podstawówki. Dobra poszedłem na łatwiznę ale jak ktoś się nie zna to na początek ułatwi połapanie się co jest co niż same cyferki, techniczny żargon bez trudu może znaleźć np na optyczne.pl ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
_Arik_ | Post #8 Ocena: 0 2008-07-14 17:58:24 (17 lat temu) |
Z nami od: 29-12-2007 Skąd: Kraina Podziemnej Pomaranczy |
tak patrzac to nawet fajny ten Canon
![]() ![]() ... Alfa Romeo ...
... ànimo ...
... caràttere ...
I'd rather push my ALFA than drive a BMW!!
|
KTMBOY | Post #9 Ocena: 0 2008-07-14 18:41:11 (17 lat temu) |
Z nami od: 13-07-2008 Skąd: Manchester |
A co myslicie o tym komplecie z tego linku co dodalem oplaca sie takie cos kupic czy lepiej isc tu gdzies do sklepu i kupic ??
![]() |
Angelus_13 | Post #10 Ocena: 0 2008-07-14 18:52:03 (17 lat temu) |
Cytat: 2008-07-14 18:41:11, KTMBOY napisał(a): A co myslicie o tym komplecie z tego linku co dodalem oplaca sie takie cos kupic czy lepiej isc tu gdzies do sklepu i kupic ?? ![]() cena dosc ciekawa, zestaw (?) - optyka niezbyt oszalamiajaca, lampa tez, co do reszty to ... ![]() sprawdz za ile mozesz miec w UK body + podstawowy obiektyw, porownaj ceny, ja ostatnio widzialem w Jaccobs'ie 450D + 2 obiektywy za okolo 600 funa w jakiejs promocji, tanio dobre karty mozesz kupic na www.play.com - to miejscowy serwer dobre ceny i przesyka gratis uwzglednij US cena + przesylka + czas oczekiwania + gwarancja (jaki ma zasieg - czas i miejsca) potem porownaj to z tut. cenami, gwarancja i dokonaj wyboru, sam musisz zdecydowac, to twoja kasa i ty bedziesz uzywal tego sprzetu, ja bylbym raczej za zakupem tutaj sprzetu, ale to moja opinia ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Angelus_13 14-07-2008 18:53 ] Canon Eos 400D + BG-E3 + Sigma 24-70 + Canon 50 14 USM + Sigma 10-20 HSM + Sigma 50-500 HSM + ...
|