Wroclaw:
link
[ Wiadomość edytowana przez : kpiotr on 15-07-2003 23:32 ]
Przeglądaj forum |
Działem "Fotografia" opiekują się: kpiotr, krunschwitz |
|
Strona główna » Fotografia » Prosze o opinie |
| Autor | (Odpowiedzi: 4) |
|---|---|
| behemot3 | Post #1 2003-07-15 23:04 (5 lat temu) |
Z nami od: 08-06-2003 Skąd: Koszalin, Polska |
|
| orbital | Post #2 2003-07-16 09:34 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-07-2003 |
Sam mam taki pomysł na fotke, tak więc to mi się podoba...
A teraz kilka uwag ode mnie: 1. przesunałbym się w prawo żeby symetria na bramie była równa 2. i chyba trzebaby usunąć w PS jeden z pailików i czerwoną kropeczkę w tle (zreszta nie wiem czy to bybyło potrzebne w innym kadrze) 3. jak zapewne sam widzisz, coś się rozmazało przy lewej wieżyczce, oraz na szczycie środkowej latarni coś nie jest tak moim zdaniem (ale to już detalik) Mam nadzieje że uwagi się przydadzą, ale mowię tylko że to jest moje odczucie nt. zdjęcia - może ktoś to widzi inaczej ? Pozdrawiam Marcin [orbital] Kopciejewski
Sprzet: C4000Z
|
| behemot3 | Post #3 2003-07-16 09:43 (5 lat temu) |
dzieki za uwagi - mozliwe ze ujecie na wprost byloby lepsze - niestety musialem tak strzelic bo ludzie chodzili jak mrowki a chcialem ich w kadrze miec jak najmniej ( przynajmniej w pierwszym planie przy bramie)
ponadto pogoda byla raczej srednia a godzina 16 nie jest najlepsza bo slonce wysoko . -niestety bylem we wrocku przejazdem pewnie dlatego te cienie wokol latarnii i wiezy co do tych palikow to w sumie uwazam ze sie przydaja poniewaz tworza pewna os symetrri iglebie oraz wprowadzaja na dalszy plan kropka rzeczywiscie troche razie ok dzieki za uwagi i prosze o nastepne |
| kpiotr | Post #4 2003-07-16 18:59 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-06-2003 |
...troche malo sie ciekawego dzieje na tym zdjeciu. Pomysl dobry , jak juz wczesniej wspomniano , potrzebna by byla perfekcyjna symetria, Kolory troche dziwne. Wygladaja jak by kontrast byl wyciagniety w PS. niebo zamienilo sie w biala plame. Technicznie , trzba nad tym popracowac. Ekspozycja ,jak i symetria. Kolorystyka troche dziwna jak wspomnialem i ni bardzo zachecajaca. Cos jest dziwnego w niej. Jednak najmniej uderza we mnie temat i jego kadrowanie. Sama brama dosc zwykla a archtektura , budynki zbyt daleko by je podziwiac.
Sorry ,ze bez zachwytu. PK |
| behemot3 | Post #5 2003-07-17 00:24 (5 lat temu) |
dzieki za uwagi - rzeczywiscie"przemajstrowalem" z kontrastyem w PS.
to prawda - nie jest najlepsze ale sam pomysl kadrowania przez brame wydal mi sie ciekawy - jeszcze poprobuje- wszystkim dziekuje za input jk |