Jak sprzet będzie dobrze traktowany i odpowiednio zabezpieczony to podziała canon i nikon.
Str 5 z 6 |
|
---|---|
dkstudio | Post #1 Ocena: 0 2008-02-18 20:27:10 (17 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2007 Skąd: Manchester |
Tak jak powiedział Rrrr dopasować do kieszeni i ręki ,jak w kieszeni jest wystarczająco to teraz trzeba dopasować do ręki. Parametry są podobne, obiektywem robimy techniczne jakosciowo zdjecia a kompozycja to fantazja fotografujacego, samo pudełko to zbieranina elektroniki kiedyś tylko pojemnik na film.
Jak sprzet będzie dobrze traktowany i odpowiednio zabezpieczony to podziała canon i nikon. Pozaetatowy fotoreporter
Krzysztof (orłoś)
|
Rrrr | Post #2 Ocena: 0 2008-02-18 22:08:23 (17 lat temu) |
Z nami od: 04-07-2005 Skąd: UK |
Cytat: 2008-02-18 19:12:27, krunschwitz napisał(a): O,to swietnie ,ze sie odezwales.Moze bedziesz mogl mi jakos pomoc w wyborze pomiedzy Canonem 400D ,a Nikonem D40X lub D60.Wszelkie opinie traktuje powaznie. porownawczo to by chyba bylo: Canon 400D vs Nikon D40X i Canon 450D vs Nikon D60 nie porownywalabym D60 z 400D ![]() generalnie jestem zdania ze lepiej kupic tanszy aparat i dobry obiektyw niz ladowac cala kase w drozszy aparat z kitowym obiektywem. poza tym to ciezko doradzac komus... sam wiesz dokladnie co tym aparatem bedziesz robil (wbijania gwozdzi zadnym z tych modeli nie polecam, wizyta na pustyni tez nie jest dobrym pomyslem)wiec powinienes zajrzec w dokladne opisy i porownac te cechy, ktore Tobie beda najbardziej przydatne. choc zaloze sie, ze niezaleznie od tego ktory z tych aparatow kupisz i tak bedziesz zadowolony ![]() mysle ze jak juz masz wytypowane 3 sztuki to najlepiej udac sie do sklepu i je wyprobowac. ja zwykle biore ze soba karty pamieci i pstrykam zdjecia na roznych ustawieniach - potem moge porownac jakosc (mniej wiecej). z mojej strony tylko jedna uwaga w stosunku do Nikona - troche ograniczony zestaw obiektywow (jak na dzien dzisiejszy) bo to obiektywy a nie korpus maja wbudowany motor AF. czyli starsze obiektywy = manualne ustawianie ostrosci... gdyby canon wpadl na taki pomysl to bym sie zdenerwowala troche bo lubie moje obecne obiektywy ![]() i nie wydawaj za duzo kasy, bo nie warto. najnowszy model za pare miesiecy badzie kosztowal duzo mniej, a ten troche starszy juz spadl w cenie wiec jest bardziej przyjazny dla kieszeni (nie zapominaj ze ten starszy kiedys tez byl tym najnowszym i najlepszym modelem!). technologii nie dogonisz, nie ma sie co scigac ![]() ja mam obecnie Canona 350D (wiec 2 modele wstecz) i nie odczuwam potrzeby wymienienia go na 450D. gdybym miala wiecej czasu (ale nie mam) na robienie zdjec to pewnie kupilabym cos w stylu 40D (tym juz prawie mozna wbijac gwozdzie). 350D nie dorasta do piet moim analogowym lustrzankom (pod wzgledem budowy) ale dziala OK. a w polaczeniu z dobrym obiektywem nawet bardziej niz OK. co to ja mialam napisac jeszcze? ![]() aaa, odnosnie temperatur - w niskich najczesciej nawalaja baterie (a co za tym idzie i aparat, bo na korbke nie produkuja), wiec trzeba je trzymac w jakims cieplym miejscu (najlepiej w kieszeni spodni). max temperatura w przypadku wiekszosci aparatow to zwykle +40°C (wg ich producentow), pare kresek wyzej pewnie tez przezyja. nie wiem jak mi sie udalo tyle napisac, ale sie udalo ![]() dobra, wysylam. potem mozecie kamieniowac za rozwleklosc ![]() |
krunschwitz | Post #3 Ocena: 0 2008-02-18 22:40:35 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-05-2006 Skąd: trzeci kamień od Słońca |
Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.Widze,ze popelnilem male faux paux,piszac do ciebie jak do faceta.Wybacz ale zmylil mnie Twoj avatar.Tak chyba zrobie,ze kupie tansze body i dodam kilka funciakow na lepsze szklo.Jutro ide do pobliskiego Jessopsa poogladac i podotykac co nie co.Jak juz cos wybiore to dam znac.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
krunschwitz | Post #4 Ocena: 0 2008-02-19 14:37:33 (17 lat temu) |
Wlasnie wrocilem z Jessobsa i okazalo sie ,ze od jutra wchodzi do sprzedazy Nikon D60.Tak wiec bedzie go mozna wziasc w lapki i sie pobawic
![]() Decyzja o zakupie odlozona do jutra. Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
krunschwitz | Post #5 Ocena: 0 2008-02-19 17:10:03 (17 lat temu) |
Pomalu zaczynam dostawac swira...
W wynikiu mojego drazenia tematu w necie ,pojawil sie na horyzacie nowy obiekt.Jest nim Canon 450D.Aparat o klase wyzszy,a cena...identyczna jak Nikona D60(jesli sie wie gdzie szukac ![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
|
|
4ary | Post #6 Ocena: 0 2008-02-19 17:45:16 (17 lat temu) |
Konto usunięte |
Widze ze dales sie wciagnac w manipulacje specjalistow od marketingu. Ktos juz pisal ze techniki nie dogonisz a te nowosci zjada z cena o kilkadziesiat procent za pol roku. Roznicy technicznej miedzy 400 a 450 ty pewnie nie odczujesz ale twoja karta kredytowa ja zauwazy. A producent dalej bedzie sie bawil z nami i za 6 miesiecy bedzie juz na rynku 500.
Powodzenia . Ciekawy jestem na co sie zdecydujesz To pierwszy dzien reszty mojego zycia
|
krunschwitz | Post #7 Ocena: 0 2008-02-19 17:47:43 (17 lat temu) |
Chyba poprostu przestane przeszukiwac net.I wtedy nie bede mial sieczki w mozgu
![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
dkstudio | Post #8 Ocena: 0 2008-02-19 17:54:11 (17 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2007 Skąd: Manchester |
Cześć no myslałem ze zobaczę pierwsze zdjęcie
![]() a tu dalej nic :-W KUP CANONA 5D będziesz miał swiety spokój Tak samo szarpnie po kieszeni jak nowinka, a przynajmniej sprawuje sie dobrze i w reku leży wyśmienicie ![]() Pozaetatowy fotoreporter
Krzysztof (orłoś)
|
krunschwitz | Post #9 Ocena: 0 2008-02-19 18:00:31 (17 lat temu) |
A co myslisz o 450D za 530 £ z obiektywem 18-55 IS?
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|
krunschwitz | Post #10 Ocena: 0 2008-02-19 18:10:21 (17 lat temu) |
Moim planem bylo wydanie 500-550 £ na dobrej klasy SLR`a.Narazie sie mieszcze...
![]() Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.
|