MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Ktory aparat waszym zdaniem?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dkstudio

Post #1 Ocena: 0

2008-02-17 14:36:12 (17 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Z nami od: 22-01-2007

Witaj
Powiedz do jakich celów ten aparat ma służyć ( jak rozmawiamy narazie o body). W tym temacie to znaczenie ma matryca, ja jeszcze zawsze myślę o tych dodatkach jakie mam po starym sprzęcie. Zostaje zawsze sporo kasy w obiektywach, wiadomo mocowanie Canon to cos innego niz Nikon.
Pozaetatowy fotoreporter Krzysztof (orłoś)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWW

dkstudio

Post #2 Ocena: 0

2008-02-17 14:51:32 (17 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Camera Armor Nikon D40 (D40x) jest wykonana ze specjalnego silikonowego tworzywa, które doskonale absorbuje wstrząsy. Wysoka jakość wykończenia oraz trwałość materiału gwarantują najwyższą ochronę sprzętu w każdych warunkach.
Między D40 a D40x to tylko ten silikon a matryca to tylko 6,1 megapikseli

D60 to najnowsza propozycja firmy Nikon skierowana dla ambitnych fotoamatorów. Systemy czyszczenia matrycy i sterowania przepływem powietrza minimalizują możliwość zabrudzenia matrycy. Przetwornik CCD o rozdzielczości 10.2 miliona pikseli i zaawansowany mechanizm przetwarzania obrazu EXPEED (znany z profesjonalnego modelu D3) zapewniają doskonałą jakość zdjęć. Wyświetlacz LCD TFT o przekątnej 2.5 cala (230 000 pikseli) wyposażono w automatyczny wyłącznik za pomocą czujnika zbliżenia oka.
sporo bajerów!!!!

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Post #3 Ocena: 0

2008-02-17 17:09:57 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #4 Ocena: 0

2008-02-17 20:24:02 (17 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

Cytat:

2008-02-17 14:51:32, dkstudio napisał(a):
Camera Armor Nikon D40 (D40x) jest wykonana ze specjalnego silikonowego tworzywa, które doskonale absorbuje wstrząsy. Wysoka jakość wykończenia oraz trwałość materiału gwarantują najwyższą ochronę sprzętu w każdych warunkach.
Między D40 a D40x to tylko ten silikon a matryca to tylko 6,1 megapikseli

D60 to najnowsza propozycja firmy Nikon skierowana dla ambitnych fotoamatorów. Systemy czyszczenia matrycy i sterowania przepływem powietrza minimalizują możliwość zabrudzenia matrycy. Przetwornik CCD o rozdzielczości 10.2 miliona pikseli i zaawansowany mechanizm przetwarzania obrazu EXPEED (znany z profesjonalnego modelu D3) zapewniają doskonałą jakość zdjęć. Wyświetlacz LCD TFT o przekątnej 2.5 cala (230 000 pikseli) wyposażono w automatyczny wyłącznik za pomocą czujnika zbliżenia oka.
sporo bajerów!!!!

W D40X jest matryca 10 MP,W D40 jest tylko 6 MP wiec tego nie biore pod uwage.Aparatu potrzebuje do fotografowania w czasie moich podrozy po swiecie.Gluptak mi sie juz znudzil.Obiektywy tylko z systemem redukcji drgan.Mysle o 18-55 i 55-200.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Julia2005

Post #5 Ocena: 0

2008-02-17 20:46:37 (17 lat temu)

Julia2005

Z nami od: 17-10-2007

Podłacze sie pod temat o ile moge? Mnie natomiast interesuje Olympus SP-550 http://www.digicamreview.com/olympus_sp550_ultra_zoom_review.htm
Czy ktos moze doradzic czy to dobry aparat? Bo ja natomiast nie znam sie calkowicie a ten mi sie podoba. Z góry dzieki :)

Do góry stronyOffline

krunschwitz

Post #6 Ocena: 0

2008-02-17 20:54:44 (17 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Zapoznaj sie z tym :
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5371
Moze to Ci pomoze.Dla mnie osobiscie to aparat bez mozliwosci jakiejkolwiek rozbudowy,chocby o inny obiektyw.
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

miziol

Post #7 Ocena: 0

2008-02-17 21:35:42 (17 lat temu)

miziol

Mężczyzna

Z nami od: 08-02-2008

Ja ostatnio zapodałem sobie sony DSC-H9 na pewno nie ma, co go porównywać z lustrzanką. Również ma system redukcji drgań. Najwyższa dostępna czułość - ISO 3200.
15-krotny zoom optyczny od Carla Zeisa oraz ogromny 3-calowy pochylany monitor.
Posiada również Night Shot.
Do tego 2Gb karta i można śmigać bez przymusu zrzucania, co chwile zdjęć na kompa.
Bateria bardzo długo trzyma.
Jedno jest pewne dziś kupisz jutro wejdzie coś ciekawszego na rynek.
a tu jest test tego aparatu
Olewam wszystko dookoła - powiedziała konewka

Do góry stronyOffline

dkstudio

Post #8 Ocena: 0

2008-02-17 23:42:01 (17 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Zakres ogniskowych 18-55 mm to odpowiednik zakresu 27 - 82.5 mm dla formatu 35 mm, obiektyw jest więc na tyle uniwersalny, że można nim fotografować zarówno ciasno skadrowane portrety, jak i rozległe krajobrazy.

Główne cechy:

Popularny zakres ogniskowych: 18-55 mm (odpowiednik dla formatu 35 mm: 27-82,5 mm)
Wyjątkowo dobre parametry optyczne, opracowane specjalnie z myślą o przetwornikach instalowanych w cyfrowych lustrzankach Nikon.
Element ze szkła ED, ograniczający do minimum aberrację chromatyczną oraz zapewniający wyższą rozdzielczość i znakomity kontrast.
Stosowany wyłącznie w obiektywach firmy Nikon silnik SWM (Silent Wave Motor), gwarantujący szybką i ledwie słyszalną pracę autofokusa. Konstrukcja obiektywu: 7 elementów w 5 grupach
1 element ED
1 soczewka asferyczna

Ale ja proponuję ten

Wygodny standardowy obiektyw zoom do cyfrowych lustrzanek formatu DX firmy Nikon, charakteryzujący się wysokiej jakości układem optycznym, szerokim zakresem ogniskowych i atrakcyjną ceną. Rozpiętość ogniskowych 18-70 mm to odpowiednik zakresu 27-105 mm dla formatu 35 mm, obiektyw jest więc na tyle uniwersalny, że można nim fotografować zarówno wąsko skadrowane portrety, jak i przestrzenne krajobrazy. Parametry optyczne wzrastają za sprawą 3 elementów ze szkła ED i jednej zespolonej soczewki asferycznej, które wystarczająco kompensują aberracje. Dzięki zastosowaniu cichego silnika Silent Wave Motor (SWM) obiektyw AF-S DX Zoom-Nikkor 18-70 mm f/3,5-4,5G IF-ED umożliwia szybką, cichą pracę autofokusa przy korzystaniu z cyfrowych lustrzanek Nikon.

Obiektyw NIKKOR AF-S DX VR Zoom 55-200 mm f/4-5,6G IF-ED
Wysokiej jakości niewielki obiektyw do formatu DX z 3,6-krotnym zoomem wyposażony w najnowszy system redukcji drgań (VR) oraz silnik ultradźwiękowy (SWM) firmy Nikon.
Dzięki elementom optycznym zaprojektowanym specjalnie na potrzeby cyfrowych lustrzanek firmy Nikon o formacie matrycy DX, ten wysokiej jakości obiektyw zapewnia kąt widzenia aparatu odpowiadający zakresowi ogniskowych 82,5-300 mm obiektywu do formatu małoobrazkowego.

a może uniwersalny dwa w jednym też OK

OBIEKTYW NIKKOR 18-200mm f3.5-5.6G DX VR AF-S IF-ED DX
Uniwersalny obiektyw z zoomem o wartości 11,1x w pełni zaspokoi potrzeby ambitnych amatorów i półprofesjonalistów w niemal dowolnych sytuacjach zdjęciowych, np. przy fotografowaniu krajobrazów, architektury, ślubów i przyrody, wykonywaniu zdjęć portretowych, uwiecznianiu wydarzeń podczas wakacji, wycieczek i innych podróży. Dlatego znakomicie nadaje się dla fotoreporterów i fotografów prasowych. Dzięki zakresowi ogniskowej 27–300 mm (odpowiednik dla formatu 35 mm) użytkownik nie musi zabierać ze sobą wielu obiektywów, mając do dyspozycji tak kompleksowe, wszechstronne narzędzie. Ponadto obiektyw został wyposażony w funkcję „VR II”, drugą generację technologii mechanizmu redukcji wibracji firmy Nikon, który umożliwia fotografowanie z czasami migawki dłuższymi o cztery stopnie (zamiast o 3 stopnie jak w przypadku poprzedniej wersji systemu VR). Mechanizm ten sprawdza się znakomicie przy wykonywaniu zdjęć w nie najlepszych warunkach oświetleniowych i (lub) bez użycia statywu. Przeznaczony wyłącznie do lustrzanek cyfrowych Nikona.
Konstrukcja optyczna: 16 soczewek w 12 grupach
Napęd: wbudowany silnik SWM
Kąt widzenia: 76°-8°
Minimalny otwór przysłony: 22-36
Minimalna odległość ostrzenia: 0,5 m
Średnica filtra: 72 mm
Wymiary: 77 x 96,5 mm
Waga: 560 g

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

krunschwitz

Post #9 Ocena: 0

2008-02-18 12:36:59 (17 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Przeanalizowalem obiektywy o ktorych mowa powyzej i oto co nastepuje:

Nikkor 18-55 VR -179£
Nikkor 18-70 prawdopodobnie nie ma w wersji VR - brak ceny
Nikkor 18-200 VR -450£:-o:-o to troche za duzo jak dla mnie
Nikkor 55-200 VR -179£

Nikon D60 body-449£
Nikon D60 + 18-55 VR -529£

Canon 18-55 IS -119£
Canon 55-250 IS -209£

Canon EOS 400D body-345£
Canon EOS 400D +18-55 IS + extra BatteryGrip BG-E3 -520£

Cenowo lepiej wypada Canon.Parametry D60 i 400D sa porownywalne,z przewaga 9-cio polowego autofocusa w Canonie(w Nikonie tylko 3 pola).Podobne systemy czyszczace,te same zakresy ISO.
Tyle tylko ,ze D60 to absolutna nowosc na rynku,a 400D juz roczek w boju.
No i masz babo placek...:-o:-o:-o

Do góry stronyOffline

Strona WWW

dkstudio

Post #10 Ocena: 0

2008-02-18 13:50:14 (17 lat temu)

dkstudio

Mężczyzna

Popatrz na obiektywy sigmy, też b.dobre i uznane szkiełka
robią do nikona i canona.
Ja osobiście jadę na canonie mam 350D, 5D i 1Ds Marc.
Pewne szkła Sigma i canon, ale to przez wiele lat praktyki w zawodzie pozbierałem. Lata lecą ale sporo szkieł jest bez anty delirki i jest OK (a cena znacznie atrakcyjniejsza), to potrzebne jest do zdjęć sportowych i tam gdzie potrzebny jest pośpiech (ale to moje zdanie i w moim przypadku). zobacz do mojej tymczasowej galerii http://foto.onet.pl/e2rnb

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,